Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


A horse stumbles that has four legs

Як (не)поступити до університету Карпенка-Карого


5 Серпня 2016 p.

Головний архитектор проектів в arxitektor.net Іван Пономаренко розповів, як в інституті Карпенка-Карого в Києві "ашиблісь" з бюджетним місцем для його сина.

Сумна історія про нашу освіту, їі реформу #‎реформаосвіти і тому подібні кораблі, коториє бороздят простори Малава Тєатра.
Мій син, Александр Пономаренко (Olexandr Ponomarenko) давно і надійно розчаровує батька. Хоч батько йому вже років з п'ять тому сказав, що освіті в Україні приходить гаплик (і навіть заставив його довчитися з цього приводу до англійської на 186, а німецької на B2) він вперто вірить в якісь дива на кшталт чесного вступу, професійної гідності освітян і так далі і таке інше. І от, щоб остаточно добити старого (тобто мене) він пішов в Карпенка-Карого (!) на режисера (!!!) на бюджет (!!!!!). Туди, хто не знає, як в рідний КНУБіА, крім ЗНО здається ще "творчий конкурс". Бюджетних місць - 8. Ну, на курси ходив підготовчі, само собою. Ну і взагалі він в мене, на жаль, далеко не пролетарій - купа медалей з бально-спортивних танців, купа виграних для школи творчих конкурсів типу "Європа очима школярів", оповідання пише, організація і проведення чи не кожного фесту типу Comic Con чи там The Pit. Творча дитинка в цілому.

На перший тур конкурсу прийшло під 200 людей. Пройшов (я подумав, може я песиміст і адепт зради?). На другий під 20. Пройшов (я остаточно впевнився що я клєвєщу на Неньку). Ну, думаю, ладно, зара занесуть чи кудись передзвонять))) І от - першого серпня - він дзвонить - "Батя, я поступив!" "Нє вєрю!" - відповів мій внутрішній Станіславський.

Але таки так: повідомлення наhttp://ez.osvitavsim.org.ua/, скріншоти, явки, ставки, всі дєла. Сашко поніс документи в приймальну комісію - і їх у нього взяли (перевіривши, само собою, статус - чи поступив).

Ну, ми розслабились (а хто б не рослабився). Я його послав в відпустку, нехай, думаю, погуляє дитина. І ось сьогодні, в 23.30 він мені додзвонився (до того не було зв'язку) і, ̶к̶о̶в̶т̶а̶ю̶ч̶и̶ ̶с̶л̶ь̶о̶з̶и̶ криво посміхаючись в слухавку доповів: "Батя, ти був правий."
На тлі цього дзвонить його бабуся, що, вже, вочевидь, за вечір перейшла з волокардину на сульфакамфокаін. 

Так от - сьогодні, 4го серпня, близько 20.00 (!) йому з мобільного (!!!) на мобільний же зателефонував якийсь дядя, який сказав щось на кшталт: "Ізвінітє, прізошла тєхнічєская ошібка, прідітє забєрітє докумєнти, можєм прєдложіть вам обучєніє на контрактє". О...ший Сашко поліз на сайт, де його статус дивним чином змінився з "рекомендований до зарахування на бюджет" на "допущений до конкурсу (?)". Я, звичайно, дуже радий тому, що мої думки щодо освітньої системи і їі реформування підтверджено, але, чесно кажучи, не радий, що експериментальним шляхом. Оскільки завтра останній день подачі документів, а Сашко зараз далеко, зрозуміло, що в цей рік він пролітає в будь-який ВНЗ, в який подавав документи. Але, оскільки, знов-таки, ці милі люди з приймальної комісії Карпенка документи таки взяли, на сайті повідомлення було і т.п., у мене виникає ряд запитань.

Якщо виникла "ашібачка", яка фактично унеможливлює вступ на бюджет неповнолітнього до ВНЗ на рік мінімум, то чи не варто би було скомпенсувати йому навчання на контракті (тому, хто припустив "ашібачку")? А якщо не виникла, то, чи немає ознак злочину чи бодай службової недбалості в діях членів чи голови приймальної комісії? Чи людини, яка спокійно, нічтожє сумяшеся міняє статуси абітуріентів на сайті "який неможливо зламати"? Чи невідомого дяді, який повідомляє про "ашібачку" з мобільного в неробочий час? Заодно в мене питання, прокурор Києва старий ще чи люстрований, і чи нецікаво б йому було цим зайнятися? І - ще - в нас, я чув, вже 200% новий Міністр освіти - що вона думає з цього приводу?

Ці питання я завтра задам в приймальній комісії КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕАТРУ, КIНО І ТЕЛЕБАЧЕННЯ іменi І. К. Карпенка-Карого (капслок не мій - так в них на сайті). А якщо мені на них не дадуть відповіді - в іншому місці, теж в центрі. Далі буде, коротше. 
І ще - я чи не в перший раз (ну, крім волонтерських справ) прошу ТОТАЛЬНОГО репосту, допомоги, "теорії шести рукопотискань", журналістів, депутатів, ̶л̶у̶н̶о̶п̶а̶р̶к̶у̶ ̶з̶ ̶б̶л̶е̶к̶д̶ж̶е̶к̶о̶м̶ ̶і̶ ̶ш̶л̶.̶.̶.̶ і "всєго что потрєбуєтся впрєдь". 
Поясню чому. Справа далеко не в Сашку, який, я певен, і без такого висококотіруємого диплому стане режисером, чи актором, чи ким там захоче - на крайняк поїде в Каліхворнію столяром, як Харрісон Форд. Справа в тому, що я все більше і більше схиляюсь до того, що наша країна - failed state, і треба тікати звідси світ-за-очі. До цього висновку підштовхує абсолютно все - від монголорів, які пиляють на метал "Дугу" в Зоні до монголорів, які миють бурштин, набиваючи свої земляні хати каструлями "цептер". Від вирубаних Карпат до просраного Криму. Від "убійц Бузіни" до "пріхадітє на канцерт метра акардєона Завадскаго". І такий відвертий доказ, як мухлювання з результатами вступу не в Могілянку навіть, а в Карпенка, як на мене, вже не остання крапля, а гран-прі. Тобто я вирішив спробувати ще раз - якщо я, такий весь відомий ̶м̶о̶л̶о̶д̶и̶й̶,̶ ̶р̶о̶з̶у̶м̶н̶и̶й̶,̶ ̶г̶а̶р̶н̶и̶й̶ рахітектор, блогер, активіст, альпініст, переживши 90ті, дві революції і взагалі просто красавєц, не заборю невідомого дядю з мобілкой - то жінці і дітям з їх комік-конами, аніме, і малюванням аквареллю вже точно не світить, і я все зроблю, щоб вони звалили звідси к єдрєнє фєнє, до різанини, яка неодмінно почнеться рано чи пізно. А перед тим, як будь яка людина, який нема чого втрачати ̶к̶р̶о̶м̶е̶ ̶с̶в̶о̶и̶х̶ ̶ц̶е̶п̶е̶й̶ я стільки раз стукну на всіх кого знаю і не знаю в соотвєтствующіє органи, що Данія здригнеться - щоб їм було тут чим зайнятись в темряві, коли в Борисполі останні вимкнуть світло. Я свідомо не хочу "заносити", комусь "дзвонити" і т.д., а навпаки, роблю все прозоро - будемо вважати, що це соціальний експеримент. Я вимагаю або зарахування мого сина, Олександра Пономаренка на бюджет (тим більше, що він вже фактично зарахований, документи взяли) або рослідування "ашібачкі", встановлення, чи це справді "ашібачка", а, якщо так - покарання винних і відповідної грошової і моральної компенсації йому та членам його родини.
З.І. Хто знає міністра освіти чи там ректора Карпенка - тегніть будь-ласка, а якщо завтра мене не почують в приймальній - то і прокурора, чо уж там. 
З.І.І. "И знай, Копченый, на этот раз разозлил ты меня всерьез."

 - - - - - - -- 

ВІД РЕДАКЦІЇ

Станом на 18.00 5 серпня таких абітурієнтів вже є семеро. За даними бріза, у Києві такі проблеми ще мають щонайменше два виші: національна музична академія України та київська муніципальна академія естрадного і циркового мистецтва.

У МОН сказали, що нічим допомогти не можуть у питанні з Університетом Карпенка-Карого і порадили звернутися до Університету, адже це вуз Мінкульту.

В той же час запропонували перейти на бюджет в КНЛУ, там хлопець проходить по 2 пріоритету. Але він хоче навчатися у Карпенка-Карого.

За словами батька абітурієнта, адміністрація вузу звинувачує в цій ситуації недосконалу систему автоматичного розподілу, яка не врахувала специфіку творчих вузів. Тобто, так, ми помилилися, але бюджетного місця у тебе не буде в Карпенка - Карого! Йди на контракт. 

Також були звернення, коли вузи могли перерозподіляти місця за погодженням з Мінкультом для збереження цілісного оркестру, тому що не проходили по балам басисти наприклад.

Тому, якщо це питання сьогодні не буде вирішене, то батьки мабуть будуть подавати до суду на Університет, писати заяву в поліції (стаття 367 КК. Службова недбалість)

Що це може бути?
Адміністрація Карпенка-Карого каже, що вони зверталися за роз’ясненнями до МОН, але ті тільки 3 серпня їх надали, і тому вини були вимушені піти на такий крок.

Зараз журналісти з батьками і дітьми знову пішли до Університету. Прикметно, що ректор вишу у відпустці.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 763
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців