Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Штучний розум здатний подолати тільки штучну дурість.

Франківці написали скаргу на начальника обласної поліції Віктора Шкутова


25 Травня 2016 p.

Громадська активістка Наталія Сербин, яка була кандидатом у відборі громадських активістів в комісію атестування поліцейских, назвала весь процес "фарсом і наругою" та склала Проект Скарги на дії обласного начальства поліції. Кожен бажаючий може підписати документ або навіть і внести свї правки.

#‎ХатіїДеканоїдзе

 

 

Керівнику

Національної поліції України

Хатії Деканоїдзе

вул. Академіка Богомольця, 10,

м. Київ,

01601,

Україна



СКАРГА

на т.в.о. начальника ГУНП

у Івано-Франківській області Шкутова В.В.


Шановна п. Хатія,

Ми, як активні громадяни України, волонтери, журналісти та члени громади Івано-Франківська, уважно стежимо за поліцейською реформою та намагаємось сприяти її успішності. Тому вважаємо за необхідне негайно довести до Вашого відома наступні факти, з якими ми стикнулися 24-25 травня 2016 року під час початку процесу переатестації старих кадрів Національної поліції в нашій області.


  1. 24 травня (вівторок) відбулася так звана "нарада" про початок переатестації в області під головуванням тимчасового керівника ГУНП в Івано-Франківській області Шкутова Віктора Володимировича та за участі радника глави МВС України Івана Варченка. Запрошення на цю зустріч отримали активісти, які подавали заявки на участь в комісіях. Запрошення було надіслано лише в неділю, 22 травня 2016р., - за один день до самої зустрічі. Це не дозволило частині активістів спланувати свій час, через попередньо заплановані поїздки, що спричинило відсутність частини активної громади.

  2. На "нараду" було запрошено на 17:00. Всі запрошені прийшли вчасно. Однак, самі організатори на зустріч не з'явилися. Вони були відсутніми майже годину, за час якої жодної інформації про причини і тривалість затримки не надавалося. Частина активістів не витримала цього знущання і, вважаючи, що зустріч скасована, залишила приміщення. Після появи в залі організаторів зустрічі, яке нарешті відбулося близько 17:55, тимчасовий керівник ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області Шкутов Віктор Володимирович у відповідь на ремарку присутніх заявив, що запрошені самі неправильно зрозуміли суть запрошення і, що зустріч, насправді, мала початись о 18:00, а о 17:00 розпочалась лише реєстрація на неї. У відповідь на зауваження громадян про те, що це є проявом неповаги до декількох десятків запрошених людей, Віктор Шкутов навіть не вважав за необхідне принести вибачення.

  3. На цій так званій "нараді" присутніх було повідомлено, що на наступний день відбудуться співбесіди з ними. Знову ж таки, цю інформацію можна і потрібно було донести завчасно, щоб люди  не планували поїздок на цей день. Про розклад співбесід, які мали відбутися завтра, присутніх повідомлено не було.

  4. Про час співбесіди кожного активіста було повідомлено після зустрічі в телефонному режимі в нічний час доби (близько 24:00). Це є порушенням права на приватність, порушенням права на відпочинок і знову ж таки проявом неповаги до громадян. Організатори процесу могли і повинні були скласти розклад співбесід і довести його до відома учасників завчасно, адже заявки від активістів про бажання брати участь в комісіях були подані декілька місяців (!!!) тому.

  5. Прибувши вранці в зазначений час до ГУ НП в Івано-Франківській області,  кандидати до комісій, які таки пройшли попередні етапи безглуздих випробувань, організовані керівництвом ГУ НП, виявили, що знову їх змушують втрачати час і нерви, адже співбесіди йдуть не згідно з розкладом. Запізнення від розкладу складало від 45 хвилин до півтори години. Нам незрозуміло, яким чином можна скласти розклад співбесід вночі, а о 10:00 ранку бути неспроможними його дотримуватись.


Ці всі факти виглядають, як навмисні спроби саботажу поліцейської реформи і як намагання виключити незалежних представників громади з процесу переатестації. В результаті цих дій Шкутова В.В. та його підлеглих, значна частина активістів, фактично, була позбавлена можливості пройти співбесіду і надалі стати членами атестаційних комісій. А ми, як представники громадськості, втратили будь-яку довіру до процесу переатестації в Івано-Франківській області, який очолює т.в.о. начальника ГУНП в Івано-Франківській області Шкутов В.В., і вважаємо подальший перебіг процесу нелегітимним і маніпульованим.


У зв'язку з цим просимо вас:


1) Повторно організувати процес формування атестаційних комісій в Івано-Франківській області, оскільки спроба старту процесу 24-25 травня була провалена його адміністраторами в особі тимчасового керівництва ГУНП в Івано-Франківській області Шкутова В.В. та не має довіри з боку громади. Просимо адміністрування нового процесу доручити професійним людям з Києва та завчасно (хоча б за 5 днів) інформувати представників громадянського суспільства про дати і час усіх зустрічей.


2) Розглянути питання про професійну невідповідність полковника Шкутова В.В. обіймати керівні посади в Національній поліції. Цей тимчасовий керівник 24-25 травня 2016 року неодноразово засвідчив неспроможність чи небажання організувати прості адміністративні та комунікаційні процеси, виявив систематичну неповагу до громади, що в комплексі можна розцінити як саботаж поліцейської реформи з його боку.


3) Доповнити Інструкцію про порядок проведення атестування поліцейських затверджену наказом Міністерства внутрішніх справ України № 1465 від 17.11.2015 року, включивши в текст інструкції (або прийняти як окремий документ) чіткий опис процедури відбору, в склад атестаційних комісій народних депутатів України, працівників МВС, громадських, правозахисних організацій, представників проектів міжнародної технічної допомоги, громадськості та засобів масової інформації.


Просимо повідомити нас про вжиті заходи у встановлений Законом термін на наступну поштову адресу: Сербин Наталія Зіновіївна, пл.Міцкевича, 8, офіс 17, м.Івано-Франківськ, 76018, Україна.


25 травня 2016 р.

м.Івано-Франківськ

ПІДПИСАТИ ДОКУМЕНТ ЗА ПОСИЛАННЯМ


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 672
Рекомендовані статті

Гість 17:34, 30.5.2016

Друзі, хто ще не зустрічав у своїй стрічці цей бюлетень - дуже раджу. Всім, хто цікавиться головною реформою в Україні
https://www.facebook.com/decentralisation/posts/1195591167141789

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців