Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Добродійність ворогів у друзів перетворює

Гепатити - епідемія сучасності


18 Травня 2016 p.

19 травня проводяться щорічні заходи, присвячені Міжнародному дню гепатиту, відзначення якого ініціювали у 2008 році. В ці весняні дні медики інформують громадськість про симптоми, методи діагностики, профілактики та лікування гепатитів, особливо групи В і С, а також привертають увагу суспільства до людей, які мають таке захворювання.
Сьогодні вірусні гепатити є однією з найбільш актуальних медичних і соціальних проблем у світі. Вони посідають третю сходинку серед усіх інфекційних хвороб, поступаючись лише гострим респіраторним вірусним інфекціям та інфекціям шлунково-кишкового тракту, а також входять до переліку восьми основних причин смертності.
Статистика невблаганна - в середньому, кожна дванадцята людина на планеті є носієм вірусу гепатиту В або C. Це більше від кількості ВІЛ-інфікованих або хворих на рак. Близько 2 мільярдів осіб у світі в тій чи іншій формі перехворіли на гепатит В, а майже 400 мільйонів людей є його носіями. Також зростає кількість людей, які страждають на гепатит, викликаний вірусом С. За прогнозами експертів ВООЗ, їх кількість до 2020 року подвоїться. Наразі в Україні нараховується від 650 тисяч до мільйона осіб, що є носіями вірусу гепатиту С.
Важливо пам’ятати, що захворювання на гепатит починається поступово, протікає без симптомів і не проявляється тривалий час. Саме тому, зокрема, гепатит С часто називають «ласкавим убивцею». У багатьох випадках зараження вірусом гепатиту відбувається ін’єкційним шляхом. Тож ВООЗ наголошує на необхідності використання в закладах охорони здоров’я лише стерильного обладнання, а також тестування всієї донорської крові та її компонентів на гепатити В, С. При цьому у Всесвітній організації охорони здоров’я нагадують про небезпеку поширення хвороби при проведенні косметологічних процедур, що супроводжуються пошкодженням шкіри і контактом з інфікованою кров’ю (пірсинг, татуювання, гоління, манікюр, педикюр), під час відвідування стоматологічних кабінетів, при ін’єкційному вживанні наркотиків. Гепатити В і С можуть передаватися статевим шляхом, впродовж пологів, хірургічного втручання, використання чужих засобів особистої гігієни (зубна щітка, бритва, ножиці).
Відомо, що вірус гепатиту В надзвичайно стійкий у навколишньому середовищі, живе до 7 діб. При кип’ятінні гине через 45 хвилин, в замороженому стані зберігає інфекційну активність протягом 15-20 років. Гострий гепатит В може перебігати з обмеженими проявами симптомів або безсимптомно. Для нього характерні жовтяниця (шкіри, очей), потемніння сечі, нудота, блювання, болі в животі. Зазвичай людина одужує після перенесеної хвороби, але у окремих людей інфекція переходить у хронічну форму. Вірус гепатиту В визнано основним етіологічним агентом первинного раку печінки.
Більшість осіб, інфікованих вірусом гепатиту С, навіть не здогадуються про своє захворювання, оскільки у 80% пацієнтів гострий період захворювання минає без симптомів. За відсутності лікування гепатит С поступово трансформується у хронічне захворювання, а з часом призводить до цирозу печінки та інвалідизації пацієнта. Тоді єдиною ефективною стратегією лікування стає трансплантація печінки.
Окрім гепатитів В, С, виділяють інші типи хвороби. До них, зокрема, належать гепатити А та Е – гострі кишкові інфекції з переважним ураженням печінки. Джерелом зараження є хвора людина в початковому періоді захворювання. Вірус передається через забруднену воду, продукти харчування, брудні руки за умов недотримання гігієнічних норм. На гепатит А частіше хворіють діти віком 7 – 10 років. Спалахи хвороби відбуваються в основному у школах, інтернатах.
Щоб убезпечити себе від гепатиту В, варто подбати про вакцинопрофілактику. Національний календар щеплень передбачає проведення профілактичних щеплень проти гепатиту В новонародженим у перші години життя, пізніше – з трикратним повторенням. Рекомендовано також щеплювати дорослих, які входять до групи підвищеного ризику зараження (медичний персонал, пацієнти, які перебувають на гемодіалізі, особи, які вживають ін’єкційні наркотики тощо). На відміну від гепатиту В, вакцинопрофілактика при вірусному гепатиті С є неможливою, а отже, єдиним способом контролю епідеміологічної ситуації є лікування хворих на хронічний вірусний гепатит С.
При своєчасній діагностиці та лікуванні гепатиту з цією хворобою можна успішно боротися.

Ольга Савчук, заступник головного лікаря Івано-Франківської міської поліклініки №1


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 458
Рекомендовані статті

ermakov 18:59, 19.5.2016

В 1900 году больных раком было по данным информационной космической диагностики ИКД (diagtor.com.ua) около 5%. Прошло 100 лет, наука по представлениям самих ученых достигла высочайших вершин. В результате больных раком стало 10% от всего населения, при этом две третьи больных не знают, что они больны раком. Это говорит о научных достижений.
В 2030 году больных раком будет 15%. Куда мы движемся?
Медицина развивается в никуда, огромное количество дорогих приборов и лекарств не дают и никогда не дадут отдачи. Это следует признать.
Остановлюсь на ИКД - это новейшее уникальное направление в медицине и в науке, которое позволяет полностью познать строение человека, получить только по фото человека полную диагностику, найти простейшие технологии использования натуральных пищевых продуктов для лечения всех болезней не используя лекарства и оборудование. ИКД рак всех видов лечится в течение 3 дней, такие результаты непосильны всем научным и медицинским учреждениями мира.
Ермаков П П, профессор

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців