Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і саночки возити

В 2015 році за надання ветеринарних послуг до спеціального фонду надійшло 9 392,5 тисяч гривень


26 Лютого 2016 p.

У Головному управлінні ветеринарної медицини в Івано-Франківській області проаналізували роботу за 2015 рік.

Одним з важливих питань служби – це забезпечення благополучної епізоотичної ситуації на території області. З цією метою спеціалістами ветеринарної медицини області проведена відповідна робота по профілактиці, діагностиці та недопущенню занесення на територію області інфекційних хвороб, паразитарних та незаразних захворювань тварин та птиці, забезпеченню безпечності харчових продуктів тваринного походження.

В області забезпечено виконання « Програми державного ветеринарного санітарного контролю сальмонельозу птиці на 2014-2018 рік», плану Державного моніторингу інфекційних хворіб птиці, «Програми викорінення хвороби Ауєски свиней на 2013- 2017».

Спеціалістами служби ветеринарної медицини протягом 2015 року проведено для забезпечення епізоотичного благополуччя 4 млн. 283 тис. профілактичних щеплень, обробок, дегельмінтизацій та 612,1 тис. діагностичних досліджень, за результатами яких виявлено 1 567 позитивних результатів інфекційних та інвазійних хвороб, що більше на 230 позитивних результати, як в минулому році, такі, як сказ, лептоспіроз, хвороба Ауєскі, колібактеріоз, сальмонельоз, кампілобактеріоз, фасціольоз, диктіокаульоз, стронгілідози, аскаридоз, гіподерматоз.
   За 2015 рік в області зареєстровано 25 неблагополучних пункти інфекційних захворювань: 24 неблагополучних пунктів по сказу тварин (28 випадків захворювання); 1 неблагополучний пункт по лептоспірозу свиней (217 позитивно реагуючих тварин).
Протягом року Івано-Франківською регіональною державної лабораторією ветеринарної медицини досліджено 599 зразків патологічного матеріалу на сказ, а саме: лисиці – 357 зразків (15 позитивних результатів), собаки – 196 зразків (9 позитивних результати), коти – 22 зразки (1 позитивний результат), щури – 4 (2 позитивні результати); куниця – 13 (1 позитивний результат); ондатра – 1; кажан – 2, кріль – 1, хом’як – 2, дика тварини - 1.
    В 2015 році ситуація зі сказом тварин покращилась, на 6 зменшилася кількість неблагополучних пунктів та на 6 випадків стало менше. Станом на 01.01.2016 року оздоровлено 22 неблагополучних пункти по сказу, 2 неблагополучних пункти будуть оздоровлені в першому кварталі 2016 року.
Згідно плану протиепізоотичних заходів проти сказу провакциновано 146 197 гол. собак, а при оздоровленні неблагополучних пунктів провакциновано 3 526 сприйнятливих тварин – це коти, дрібна рогата худоба, коні, свині, велика рогата худоба та проведені всі заходи згідно діючої інструкції щодо оздоровлення неблагополучних пунктів.
   В 2015 році діяла Програма з проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт в Івано-Франківській області у сфері ветеринарної медицини.
На виконання даної Програми з обласного бюджету протягом року виділено 900 тис. грн. за дані кошти закуплено ряд лабораторно-діагностичних засобів (діагностикуми, середовища, матеріали для діагностики та дезінфікуючі засоби).
Завдяки даній Програмі в області виконано:
• Державну програму викорінення хвороби Ауєскі свиней на 2013-2017 роки;
• Програми контролю сальмонельозу птиці в Україні на 2014-2018 роки;
• План Державного моніторингу інфекційних хвороб птиці;
• План Державного моніторингу інфекційних хвороб тварин.
   Проведено заходи щодо профілактики та недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області.

Головним управлінням ветеринарної медицини протягом 2015 року випущено 20 тис. примірників інформаційних листівок щодо африканської чуми свиней, які спеціалістами служби ветеринарної медицини розповсюджено у всіх населених пунктах в багатолюдних місцях, з початку виникнення питання щодо недопущення АЧС на територію держави та зокрема області випущено 60 тис. примірників таких інформаційних листівок. Вручено листи, інформаційні листівки 69-м керівникам/власникам свиногосподарств, 173-м керівникам забійних, м’ясопереробних підприємств та суб’єктів по зберіганню і реалізації м'яса, всім керівникам/власникам відпочинкових, санаторних закладів. Проведено спільні навчально-методичні збори управління державної служби надзвичайних ситуацій України в області та головного управління ветеринарної медицини в області з питань попередження та дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із небезпечними захворюваннями тварин на території області. Відповідні спільні практичні тренування відбулися у всіх територіальних підрозділах державної служби надзвичайних ситуацій та територіальних органів служби ветеринарної медицини.
   Спеціалістами головного управління ветеринарної медицини в області протягом 2015 року проведено 3 етапи семінар-навчання на тему «Моделювання ситуації виникнення африканської чуми свиней та прийняття рішень щодо проведення заходів по ліквідації захворювання», протягом 1 кварталу 2016 року буде проведено 4 етап (заключний) на місцях відповідно графіку (додається). Опубліковано 53 статті в обласних, районних та міських видавництвах засобів масової інформації, у всіх випусках газети “Ветеринарні Вісті” головного управління ветеринарної медицини. Проведено 29 виступів на телеканалах та радіо, в тому числі на обласних – 9, районних та міських - 20. Щомісячно спеціалістами головного, районних та міських управлінь ветеринарної медицини проводили виробничі наради.
   Спеціалісти управлінь, лікарень, дільничних лікарень, дільниць ветеринарної медицини в районах та містах протягом року проводили бесіди з власниками тварин щодо небезпеки та поширення захворювання африканської чуми свиней. На складі біопрепаратів обласної державної лікарні ветеринарної медицини створено резерв дезінфікуючих засобів.
   Видано ряд розпоряджень та наказів головним державним інспектором області щодо недопущення занесення та поширення збудника африканської чуми свиней на територію області.
Спеціалістами районних та міських управлінь ветеринарної медицини проведено перевірки всіх свиногосподарств щодо дотримання їх роботи у режимі “закритого типу”. Проведено профілактичну вакцинацію всього свинопоголів’я, яке утримується в господарствах індивідуального сектору.
Спеціалісти головного управління брали участь у навчаннях за сприянням Продовольчої та сільськогосподарської організації ФАО ООН на тему “Ефективне попередження та раннє реагування на спалахи африканської чуми свиней”, “Розробка планів реагування при надзвичайних ситуаціях викликаних спалахом АЧС та використання геоінформаційної системи для протиепізоотичних заходів”.
   Розроблено План спільних оперативних дій (заходів) у разі виникнення підозри, підтвердження діагнозу та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней в Івано-Франківській області, який погоджений з управлінням МВС України в області, управлінням ДСНС України в області, управлінням лісового та мисливського господарства, управлінням державної санітарно-епідеміологічної служби.
Протягом року Івано-Франківською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини проведено досліджень на АЧС:
- 242 проби патологічного матеріалу від свиней,
- 38 проб - від диких свиней;
- 28 проб патологічного матеріалу від диких свиней надіслано в Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи для проведення моніторингових досліджень, результат негативний.
   Через поширення збудника африканської чуми територію України Кабінет Міністрів України дозволив проведення перевірок суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живих свиней, їх забоєм, переробкою та зберіганням продукції з них. Дерветфітослужба видала розпорядження № 87 від12.08.2016, яким зобовязала територіальні органи ветмедицини провести позапланові перевірки вищезазначених обєктів.
Всього проведено перевірок первинно-217 вт.ч. 69 свиногосподарств, 50 забій, переробка ; зберігання , реалізація-98. Тобто перевірками охоплено 100%. 25 суб»єктів госпродарюваання не працювало.
По наслідках перевірок виявлено 365 порушень за якими складено 151 припис ( з них 16 повторно) ; З них 61- по свиногосподарствах, 30 по забійних та м»ясопереробних, 44 по реалізації, зберіганні продукції та цехах напівфабрикатах. По виконанню приписів проведено 102 повторні перевірки. В.т.ч. 63 по свиногосподарствах, 16 по забійних та мясопереробних, по цехах напівфабрикатів, зберіганню та реалізації – 23. За невиконання приписів на керівників/власників накладено 30 штрафів на суму 3723 грн. в т.ч. в господарствах- 16, забійних, мясопереробних-8,зберігання та реалізація- 6. Всі штрафи стягнуто.
За 2015 рік управліннями ветмедицини та районними лікарнями ветмедицини видано 23628 ветеринарних довідок та 19308 ветеринарних свідоцтв.
За рік в область було завезено по імпорту 98 голів ВРХ, 256 племінних свиней, 388 тисяч голів добових курчат, 440,1 тисяч добових індичат.
   Підприємства області направили на утилізацію 2494,015тис.відходів на переробні підприємства України.
Спеціалістами ветеринарних установ проідентифіковано 12 337 голів ВРХ, в тому числі 9 773 голів в індивідуальному секторі та 27 210 голів товарних свиней.
За 2015 рік спеціалістами ДЛВСЕ на ринках проведено 326,2 тис. експертиз та попереджено реалізацію 17,8 т недоброякісної продукції. За надані послуги з проведення ветеринарно – санітарної експертизи до державного бюджету надійшло біля 1 млн.700 тис.
На м’ясопереробних та забійних підприємствах області та при подвірному забої піддано передзабійному огляду та проведено ветеринарно-санітарну експертизу 17 877 голів ВРХ, 122 578 голів свиней, 591 голів ДРХ. За результатами ветеринарно-санітарної експертизи направлено на знезараження 0,851 т м’яса та 2,08 т субпродуктів.
   Проведено роботу по виконанню Плану «Заходів щодо запобігання надходження залишків хлорамфеніколу та інших ветеринарних препаратів в молочні продукти українського виробництва на 2011 – 2016 роки».
За 2015 рік регіональною та міжрайонними державними лабораторіями проведено 555 663 досліджень та виявлено 1 384 позитивних результатів (0,24 % від проведених досліджень).
Ветеринарною службою в повному обсязі виконано Плани державного моніторингу кормів, кормових добавок, преміксів та державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та інших забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження на 2015 рік.
В 2015 році за надання ветеринарних послуг до спеціального фонду надійшло 9 392,5 тисяч гривень. З цієї суми 430,6 тис. гривень було відраховано до бюджету, 5 451,4 тис. грн. використано на зарплату працівникам державних установ ветеринарної медицини.
За 2015 рік до державного бюджету за надання адміністративних послуг поступило 692,1 тисяч грн.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 488
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців