Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і саночки возити

Фракція «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» вимагає в міської влади забезпечити безкоштовне харчування учнів в школах міста Івано-Франківська


25 Січня 2016 p.

Фракція «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» вимагає в міської влади забезпечити безкоштовне харчування учнів в школах міста Івано-Франківська. Про це йдеться в заяві фракції, розповсюдженій в ЗМІ - пише Фіртка.

Міському голові міста Івано-Франківська

п. Руслану Марцінківу

Звернення

депутатської фракції «Українського об’єднання патріотів - УКРОП» у Івано-Франківській міській раді щодо забезпечення безкоштовного харчування учнів в школах міста Івано-Франківська

З кожним роком витрати на навчання учнів в школах постійно зростають. Оплата за підручники, канцелярські товари, господарські потреби, ремонти класу і школи лягли на плечі родин, а з початку 2016 року до цього додалась ще плата за гаряче харчування учнів 1-4 класів та груп продовженого дня. Деякі прикарпатські родини через погіршення економічної ситуації опинились на межі вже не бідності, а повного жебрацтва. Витрати на навчання можуть стати критичною складовою сімейних бюджетів, детонаторами публічних проявів аргументованого громадського невдоволення місцевою владою.

Кабінет міністрів скасував безкоштовне харчування для школярів 1-4 класів, залишивши тільки пільгові категорії. Про це йдеться в постанові уряду від 18 січня 2016 року №16. Проте, як зазначається в постанові, органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати харчування інших категорій та передбачати на зазначену мету відповідні видатки з місцевих бюджетів.

Для прикладу розглянемо ситуацію в інших містах України. Безкоштовно в повному обсязі за кошти місцевого бюджету харчують учнів 1-4 класів у Львові, Черкасах, Вінниці, Закарпатській області, окремих районах Івано-Франківської області, місті Калуші та інших містах.

 

Проте, 25 грудня 2015 року сесія Івано-Франківської міської ради, голосами ситуативної більшості в складі ВО «Свобода», Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та ВО «Батьківщина» фактично прийняла рішення, щодо відмови в бюджетному фінансуванні харчування учнів шкіл міста. Безкоштовним харчуванням будуть забезпечені лише діти пільгових категорій. Всі інші категорії учнів 1-11 класів зобов’язані оплачувати повну вартість гарячого харчування.

 

Подібна ситуація мала місце і рік тому, в січні 2015 року, але жодна політична сила не наважилась тоді прийняти таке непопулярне рішення.

 

Зараз ситуація зовсім інша. Вибори закінчились, і ситуативна депутатська більшість в Івано-Франківській міській раді в складі ВО «Свобода», Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та ВО «Батьківщина» вирішили: мовляв, давайте «зекономимо» на дітях! Це рішення було прийнято з грубим порушенням регламенту міської ради. Воно не розглядалось на постійній депутатській комісії з питань гуманітарної політики (голова – М. Продан). Це питання стало несподіванкою як для колективів освітніх закладів, так і для батьків, які після зимових канікул довідаються про «сюрприз», який підготували їм Кабмін та ситуативна більшість в Івано-Франківській міській раді.

 

Не секрет, що багато сімей, особливо тих, в яких є по кілька дітей шкільного віку будуть неспроможні оплатити харчування дітей в школах.

 

Як ви, панове депутати ситуативної більшості в міській раді та керівники міста, уявляєте собі ситуацію та психологічний стан тих дітей, які залишатимуться в класах або спостерігатимуть в їдальнях як їх однокласники снідають чи обідають, в той час як самі вони змушені почувати себе дітьми «іншого сорту»? Як буде почувати себе ваша совість?

 

У навчальних закладах вже збирають підписи про відміну даного рішення, зареєстровано електронну петицію. Це важливе рішення, від якого – без перебільшення – залежить доля майбутніх поколінь івано-франківців, поза широким обговоренням та участю громади міста. В цій ситуації громада міста, батьківська спільнота та громадські активісти мають право розглядати дії місцевої влади як підступну кулуарну змову політиків, як удар в спину громаді та провокаційну відмову від тих забов’язань, на підставі яких виборці приймали рішення підтримати саме ті політичні сили, що нині представлені у міській раді.

 

Фракція депутатів політичної партії «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» в міській раді переконана, що ми не маємо права у будь-якому випадку, а у теперішніх економічних і соціальних умовах й поготів, позбавляти дітей безкоштовного харчування, яке здійснювалося протягом багатьох років та стало одним із наріжних елементів соціальної допомоги мешканцям міста.

 

Ми свідомі того, що до системи харчування є багато питань, тут потрібні кардинальні зміни: перша позиція – якість харчування, друга – його об’єктивна вартість. Ми переконані, що за наявності свідомого та відповідального підходу до проблеми, піклувальні ради шкіл разом з батьківськими комітетами у змозі змінити ситуацію, адже мова йде про здоров’я підростаючого покоління. Чого варті популістські теревені про «сильну націю», якщо ми закладаємо на майбутнє масове підростання рахітичних та дистрофічних українців?

 

Ще раз наголошуємо, що це не питання поточної господарської кон’юктури, а наріжна, фундаментальна соціально-політична проблема майбутнього української нації.

 

Для інформації, в школах Івано-Франківська в 1-4 класах навчаються 11 184 школярі. Вартість сніданку – 11 грн. До кінця навчального року залишився 91 робочий день.

 

Отже, сума, яку потрібно виділити щоб звільнити всіх учнів 1-4 класів від плати за сніданки та оплатити їх вартість за рахунок міського бюджету, складає 9 млн. 966 тис. грн.

 

На тлі нещодавнього ганебного рішення ситуативної більшості в Івано-Франківській міській раді щодо поповнення на 39 мільйонів гривень на незрозумілі цілі статутного фонду наступника сумнозвісного комунального монополіста «Єдиного розрахункового центру», вказана сума на дитяче харчування виглядає цілком доступною для міського бюджету.

 

В зв’язку з наведеним вище фракція «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» в Івано-Франківській міській раді вимагає переглянути ганебне рішення щодо відмови від фінансування безкоштовного харчування учнів шкіл.

 

 

Депутати Івано-Франківської міської ради:

Олійник Володимир

Гаєвський Сергій

Мерінов Віталій

Мстислав Тарас

Саварин Ігор

Чміль Дмитро

Джерело: Фіртка


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 372
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців