Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Яскраве доброму світить, а лихого сліпить

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника 22 січня відбувся круглий стіл до Дня Соборності України в форматі скайп-конференції


22 Січня 2016 p.

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника 22 січня відбувся круглий стіл до Дня Соборності України в форматі скайп-конференції. Учасниками конференції були викладачі, аспіранти та студенти кафедри політичних інститутів та процесів, кафедри політології Інституту історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ), науковці Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк) та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (м.Чернівці).


 

З привітаннями до присутніх звернулися Галина Щедрова проректор з науково-педагогічної роботи, доктор політичних наук, професор Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Василь Марчук завідувач кафедри політичних інститутів та процесів, доктор історичних наук, професор політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Тамара Марусик проректор з науково-педагогічної роботи, доктор історичних наук, професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, які в своїх виступах наголошували на єдності та територіальній неподільності Української держави, плідній співпраці між вузами.

Урочистості конференції надали виступи творчих колективів – вокального ансамблю «Гуцулочки Карпат» (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника), тріо бандуристів (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) та групи студентів на чолі з ученицею колегіуму при Києво-Могилянській академії Климко Поліною (Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля).

 

У наукових доповідях пролунали меседжі «формування єдиної місії українського суспільства», «берегти безцінний досвід державотворення», «виховувати справжніх патріотів України» та «бути єдиними і непереможними».

 

Найбільшу зацікавленість справили виступи Сергія Адамовича доктора історичних наук, професора; Наталії Голуб´як кандидата політичних наук (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника); буковинської сторони - Олександра Добржанського декана факультету історії, політології та міжнародних відносин, доктора історичних наук; Наталії Ротар – доктора політичних наук, професора; Сергія Осадчука – почесного консула Австрії у Чернівцях, кандидата історичних наук, доцента; Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля представляли студент-історик Степан Голотар та кандидат історичних наук, доцент Олена Сапицька.

Підсумовуючи відео-конференцію вчені висловили пропозиції щодо подальшої розробки актуальних проблем Соборності України, публікації нових наукових праць, спільних проектів, обміну студентів і викладачів, а також вироблення практичних рекомендацій для органів влади з метою повернення територіальної цілісності України, подолання негативних явищ у внутрішньополітичному житті в ім'я консолідації і єдності українського народу і активної підготовки до 25-річчя незалежності України.

 

Наукова бібліотека Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (директор М.В. Бігусяк) підготувала виставку на тему «Україна Соборна».

 

Особлива подяка за сприяння та технічну підтримку відео-конференції Центру інформаційних технологій (директор Аннич А.Б.)


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 540
Рекомендовані статті

Сергій 14:41, 23.1.2016

Івано-Франківськ за темпами розвитку в сфері будівництва займає протягом вже кількох років 2 місце після столиці країни Києва. Досить добре, що місто і обласний центр порівняно невеликий, за кількістю метрів житла захоплює провідні місця в будівельній галузі і є лідером в Україні. В свою чергу, кількість людей залучених в цій сфері є досить багато і з хорошим рівнем заробітної плати.

Звісно, більшість компаній котрі будують багатоповерхівки в нашому місті є рентабельними і з непоганими показниками доходу. Проте проблемою номер один, яка існує для забудовників є старий Генеральний план міста Івано-Франківська, прийнятий ще в 1997 році. На жаль, попередні влади так і не спромоглись прийняти і скорегувати його, сподіваємось що нова вже влада нашого міста, з новим архітектором в місті затвердять Генеральний план міста Івано-Франківська. Це швидше політичне рішення, ніж технічне.

Не дивлячись на це, все ж наші забудовники всякими правдами і не правдами намагаються вхопити ласі шматки землі в місті для того, щоб була чергова багатоповерхівка. Хоча на місці цієї багатоповерхівки, можна б було облаштувати парк чи сквер. Мабуть, нікому не цікаві зелені насадження котрі на 1 людину в місті Івано-Франківську займають одне з останніх місць. Сумна статистика друзі…

Чергова скандальна забудова в місті Івано-Франківську виявилась по вулиці Хіміків, 23 А . Її забудівник«МЖК Експрес-24», депутат Івано-Франківської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч» - Гречанюк Петро, колишній регіонал, котрий раніше балотувався від Партії Регіонів. Обурення викликало в мешканців прилеглих будинків, що пан Гречанюк хотів ще трохи заробити і побудував додатково 14 гаражів, тим самим забудував прибудинкову територію, яка по всіх канонах повинна належати жителям даних будинків. Хто і як давав дозвіл на забудову прибудинкової території, як завжди крайнього не знайдеш.

Але саме більше, що викликало шквал емоцій в людей, так це те, що «МЖК Експрес-24» встановили стовпчики залізні і обгородили дану територію і на сьогодні ні пожежна машина, ані швидка медична допомога не можуть проїхати до будинку. В разі чергової надзвичайної ситуації – люди можуть горіти чи вмирати, Гречанюк і команда не звертають уваги. Слід зазначити, що один гараж компанія «МЖК Експрес-24» продавала по 10 000 $, тобто виходить, що забудівники заробили додаткових ще 140 000 $американських доларів, при переводі сьогоднішного курсу виходить 3, 5 мільйона гривень. В 3, 5 мільйона гривень оцінив життя Гречанюк людей котрі проживають в даних будинках.

« Для нас стало явною несподіванкою, що «МЖК Експрес-24» вирішило ще й на невеличких клаптиках зеленої зони побудувати гаражі. Вони не додумались, облаштувати дитячий майданчик, сквер чи просто посадити кілька дерев. Для них комерційна складова важливіша, ніж незручності і здоров’я людей» - говорить Юля (жителька будинку).

«Мало того, що понабудовували всіляких гаражів, тепер він (Гречанюк)вирішив обгородити і закопати стовпчики, а куди їхати простими машинами, пожежній машині ніхто і не думає. Сподіваємось, що мер вирішить дане питання, а в іншому випадку ми вдамось до радикальних дій – перекриття доріг» - говорить Василь Кузьмович.

Жителі будинку Хіміків, 23 А ходили прямо на засідання земельної комісії, проте обранці міської ради вирішили зробити виїзну комісію на місце даної події. Приїхавши в неповному складі (не було члена даної комісії від «Об’єднання «Самопоміч» - Івана Гарасимка)і членів комісії від «Солідарності» (Миколи Ковальчука і Володимира Балагури) земельна комісія в складі голови земельної комісії - ВолодимираЯблоня, членів комісії -Андрія Строїча, Володимира Фецича і депутата міської ради ВіталіяМеріноватак і не змогла дати відповідь, зафіксувати проблему, подальші шляхи її вирішення. Доходило як до словесних перепалок, так і деякі жителі були налаштовані дати стусанів членам земельної комісії. Що цікаво, на місці того дня ні Гречанюка, а ні представника від його компанії люди так і не побачили. Ми відразу звернулись в офіс «МЖК Експрес -24», на жаль Гречанюка на робочому місці не було, він поїхав відпочивати в теплу Йорданію від тяжких виборчих перегонів і робочих буднів.
До слова хочеться відмітити невеличкий прогрес комісії з питань архітектури, містобудування і земельних відносин, котра в цій каденції попри звинувачення на початку в її адресу, почала працювати відкрито, доступно і намагаються вирішувати проблеми по скандальних будовах нашого міста. До їхніх попередників, ми звертались, проте їм було не до нас. Адже, їхні попередники збирались таємно, що і ніхто не знав близько де відбувається комісія. Зрушення маленькі є, тільки не перехвалити.

Безперечно, цікаво стає як буде розвиватись ситуація, але одне зрозуміло, що жителі даного мікрорайону вдадуться до радикальних методів, якщо їх непочують. Сам факт того, що дане питання є скандальне, журналісти як ніхто контролюватимуть і висвітлюватимуть дану подію. А щодо самого Гречанюка, то факт прив’язки його до політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» треба було ретельно фільтрувати. Після Української Народної Партії, Партії Регіонів, він зумів закріпитись через свого бізнес-партнера Володимира Швадчака, який каламутить воду і до сьогодні вструктурі «Самопомочі». Всі останні події в цій політичній партії пов’язують саме з Швадчаком, оскільки він контролює кілька депутатів. Не за горами мабуть і друге не менш скандальне будівництво відТзОВ«Арсенал Сіті» (Маодот-1), котре на сьогодні не виконує своє зобов’язання перед містом і не сплачує більше 40 млн. грн. податкових надходжень за користування 17 га землі по вулиці Національної Гвардії. Комерційним директором є керівник обласної «Самопомочі» Тарас Виноградник, котрий намагається розхитати міську організацію «Самопоміч» всіма доступними способами і методами, щоб взяти контроль над нею. З поінформованих джерел, боротьба іде між молодою командоюГаврилякаі групою Швадчака-Виноградника. Програє в даній ситуації мабуть найбільше сама організація «Об’єднання «Самопоміч» і мер міста Львова - Садовий Андрій Іванович. Жаль…

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців