Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Виховані люди повні сумнівами, а ідіоти - впевненості

«СТД СТАНДАРТ» не допустили до тендеру через фальсифікації документів


11 Січня 2016 p.
У зв’язку з публікацією в окремих Інтернет-виданнях інформації щодо відхилення пропозиції конкурсних торгів ТОВ «СТД СТАНДАРТ», поданої для участі у процедурі відкритих торгів із закупівлі рентгенангіографічної системи для обласної клінічної лікарні, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Овчар розповів про обставини та передумови прийняття такого рішення.

За словами посадовця, від підприємства ТОВ «СТД СТАНДАРТ» зі статутним капіталом у сумі 1000 грн. було подано документи, які не відповідають дійсності, а точніше, є підробленими документами.

«Достовірність поданих вказаним підприємством документів викликала сумніви у представників комітету з конкурсних торгів, адже суб’єкт господарської діяльності був зареєстрований нещодавно – у серпні поточного року. За інформацією, отриманою з офіційних джерел електронного сервісу Міністерства юстиції України (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch/), зазначене підприємство має такі види діяльності: Код КВЕД 82.91 Діяльність агентств зі стягування платежів і бюро кредитних історій; Код КВЕД 82.99 Надання інших допоміжних комерційних послуг, н. в. і. у.; Код КВЕД 69.10 Діяльність у сфері права (основний); Код КВЕД 70.10 Діяльність головних управлінь (хед-офісів); Код КВЕД 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування; Код КВЕД 74.90 Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у.

Власної ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання дане підприємство не мало, а в складі пропозиції була подана ліцензія офіційного представництва ДП «Сіменс-Україна», гарантійний лист представлений безпосередньо від виробника Siemens Aktiengesellschaft, – зазначив заступник директора департаменту. – На наше звернення ДП «Сіменс-Україна» повідомило, що ТОВ «СТД СТАНДАРТ» не є офіційним (авторизованим) представником Концерну «Сіменс» в Україні, відповідні документи у розпорядження ТОВ «СТД Стандарт» не надавались, гарантійний лист не відповідає стандартній формі авторизованих листів і містить чимало даних, які не відповідають дійсності, та походження цих документів в цілому їм невідоме».

Крім того, як згадувалося вище, статутними видами діяльності підприємства не передбачена господарська діяльність за кодом КВЕД-2010 47.74 Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами; 33.13 Ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування. А також підприємство не має кваліфікованих фахівців та, як наслідок, відповідної ліцензії на право провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання (згідно з офіційними даними Державної інспекції ядерного регулювання України, представленими у вільному доступі на сайті станом на 25.12.2015 (дата процедури розкриття відкритих торгів): http://www.snrc.gov.ua/nuclear/uk/publish/article/242176).

Враховуючи таку інформацію, було прийнято рішення про відхилення даної пропозиції конкурсних торгів та з наведеним обґрунтуванням повідомлено керівництво ТОВ «СТД СТАНДАРТ» у визначені законом терміни.

Також Олег Овчар розповів і про інший факт, який може містити ознаки намагання зірвати проведення відповідних конкурсних торгів.

Так, ТОВ «АТАКСАТ» 27.10.2015 року подало скаргу  щодо порушення департаментом охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації порядку проведення процедури відповідної закупівлі. Враховуючи, що скаржником не доведено та документально не підтверджено інформацію щодо порушення прав чи законних інтересів скаржника, Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель постановила відмовити ТОВ «АТАКСАТ» у задоволенні скарги. На розгляд скарги не з'явився жоден представник даного підприємства.

«Варто розуміти, що саме звернення даного підприємства виглядає дещо дивним, адже за відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ТОВ «АТАКСАТ» не веде підприємницької діяльності у сфері торгівлі медичною технікою. Згідно з отриманою інформацією про компанію скаржника з офіційних джерел електронного сервісу Міністерства юстиції України (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch/), скаржник має наступні види діяльності: Код КВЕД 03.12 Прісноводне рибальство; Код КВЕД 03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура) (основний); Код КВЕД 10.20 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків; Код КВЕД 46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками; Код КВЕД 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля; Код КВЕД 47.23 Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах.

Виходячи з викладеного, напрошується тільки один висновок – комусь дуже не хотілося б, щоб в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні з'явилася сучасна рентгенангіографічна система. Дані дії відповідних підприємств, швидше за все, були спрямовані на навмисне перешкоджання проведенню відкритих конкурсних торгів на закупівлю медичного обладнання, при тому, що на сьогодні гостро постала проблема діагностики та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань населення Івано-Франківської області», - пояснив Олег Овчар.

Посадовець запевнив, що департамент охорони здоров’я облдержадміністрації і надалі буде забезпечувати проведення відкритих конкурсних торгів  відповідно до вимог чинного законодавства.

Виходячи з вищевикладеного, залишимо правову оцінку за компетентними органами. 

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 467
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців