Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Сльозогінний газ — це фундамент, на якому тримається вся демократія

Smart Living Challenge - виклики, рішення, результати


9 Жовтня 2015 p.

Що трапиться, якщо 25 людей з різних міст об'єднати на дводенній креативній сесії, яку модерують шведські урбаністи? 

Вони генерують такі ідеї, які, здавалося б, не придумати в звичних ситуаціях.

Саме розробка сміливих ідей та рішень для чотирьох локацій в м. Івано-Франківську була основним завданням семінару Smart Living Challenge, який проводили представники програми Living Cities (Швеція) Мортон Янсон (Marten Janson) та Матс Яарнгаммар (Mats Jarnhammar).

Експерти проекту архітектор Анна Пашинська, урбаніст Денис Квасов та архітектор Андрій Коман обрали чотири локації в середмісті Івано-Франківська: сквер на вул. І.Франка, трикутник на перетині вулиць Вагилевича та Грушевського, площа перед Міською адміністрацією (вул. Грушевського) та ділянка на вул. Низовій, яка зовсім не використовується іванофранківцями.

Під час семінару 25 учасників були поділені на 4 команди, кожна з яких працювала над певною локацією. 


За метологією SLC, яку презентували шведські експерти, спочатку учасники індивідуально придумували історію про ділянку. Це робили для того, щоб зрозуміти найбільший виклик або проблему, з якою доведеться працювати.

Цей етап роботи називається “story boarding”. Під час нього відбувається дослідження ділянки, опитування людей, спостереження, для того, щоб зрозуміти, з яким саме “викликом” доведеться працювати. Під час дослідження учасники не придумують рішення — вони вивчають проблему. 

Наступним етапом є генерування ідей. Тут немає жодних обмежень, і, як наголосив Мортон, в цей час не потрібно відкидати жодної ідеї, адже відбір ідей — це наступний крок.
Кожен учасник мав на окремих аркушах написати так багато ідей, як це можливо. І лише після відбору найкращих ідей командою, після групування їх та визначення найсильніших можна було створювати рішення. 

В допомогу учасникам Матс та Мортон привезли із собою набір кубиків “LEGO”, і команди могли використати їх для створення своїх проектів та для подальшої їх презентації.

До прикладу, учасники, які працювали над локацією перед Міською адміністрацією, придумали створити на площі лабораторію ідей  City Lab, яка була би прикладом діалогу та співпраці між владою та мешканцями міста.

А команда, яка працювала над сквером на вул. І.Франка, визначила, що найбільшим викликом цієї локації є те, що ніхто не звертає уваги на монумент відомому поету та письменнику, який знаходиться в сквері, та на честь якого названо вулицю та місто. Виходячи з цього, вони придумали кілька ідей, як зробити так, щоб Франко "не сумував", щоб до нього підходили мешканці та гості міста.

Команда придумала цікаві рішення, серед яких є технологічні, екологічні та культурні. Вони запропонували встановити інтерактивний дисплей, за допомогою якого можна ознайомитись із цікавими фактами з життя Івана Франка, його творами, можливо, пройти квест на знання творчості письменника. Також одним із цікавих рішень є створення fm-кінотеатру, адже одразу навпроти скверу є велика стіна сусіднього будинку, на якій можна розмістити екран.

Були придумані рішення з озеленення скверу, зміні пішохідного шляху навколо нього. Ще однією ідеєю є створення невеликої відкритої бібліотеки з створами Івана Франка та проведення подій, присв'ячених його творчості.

Проект проводився за сприяння Посольства Швеції. Партнерами є МБО "Інформаційний центр “Зелене Досьє” та Платформа “Тепле Місто”. На відкритті семінару були присутні Давід Емтестам, Перший секретар Посольства Швеції в Україні, та Тетяна Некрасова, завідуюча сектором культури, преси та інформації Посольства Швеції в Україні. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 450
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців