Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


A bargain is a bargain

Літо-2015: у спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» відпочивають діти з усієї України


31 Липня 2015 p.

Літо-2015 для спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника особливе. Цьогоріч сюди на відпочинок приїхали школярі з різних куточків України : Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, Київщини, Черкащини, Запоріжжя, Дніпропетровщини; міст – Києва, Одеси, Херсона, Миколаєва, Краматорська, Слов’янська, Харкова, Вінниці. Отже, географія дітей, які протягом літа оздоровлюються у СОК «Смерічка» повністю репрезентує усі регіони України. Загалом впродовж літнього відпочинкового періоду тут мають чудову нагоду відпочити понад 1200 юнаків та дівчат.

 

Також з кожним роком на відпочинок до «Смерічки», окрім дітей з України, приїжджає все більше юних відпочивальників з країн Європи, що свідчить про зростання популярності дитячої оздоровниці і є запорукою її подальшого розвитку та зміцнення міжнародних зв’язків.

 

Найкращі умови для оздоровлення та відпочинку дітей тут створені працівниками університету за підтримки ректорату закладу, передусім ректора Ігоря Цепенди. Спортивно-оздоровчий комплекс "Смерічка" є доброю базою для студенства. Щорічно, впродовж літнього відпочинкового періоду, тут проходять практику близько 100 студентів різних спеціальностей університету.

Основу педагогічного колективу табору складають викладачі, аспіранти та студенти кафедр факультету фізичного виховання і спорту університету. Уже близько 25-ти років керівником спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» є заслужений працівник освіти України, професор Микола Соя. Досвід педагогічного колективу закладу широко відомий в Україні та за її межами. На базі спортивно-оздоровчого комплексу постійно проводяться міжнародні зустрічі, конференції, всеукраїнські семінари організаторів відпочинку та оздоровлення дітей.

Робота педагогічного колективу "Смерічки" складається з різнопланових програм патріотичного, розважального, спортивно-туристичного та гурткового характеру. Зокрема, важливим аспектом діяльності табору є патріотичне виховання. Кожного ранку над «Смерічкою» підіймається державний прапор України. Щодня на ранкових лінійках діти дізнаються про визначні дати в історії України, державні і релігійні свята, якщо такі припадають на табірну зміну. Вихованці СОК «Смерічка» із великим задоволенням приймають участь у фольклорних святах, у ході яких знайомляться з традиціями та звичаями свого народу. Цікавими та повчальними для дітей є такі етнографічні програми, як «Смеречанські забави», «Смеречанські вечорниці», «Весілля в Карпатах», музично-пізнавальні програми пам’яті Володимира Івасюка та музично-розважальні заходи «Пісня буде поміж нас», «Смеречанський зорепад», тощо. Родзинкою кожної зміни є такі програми, як «Україна-спадщина віків» та «Смеречанський бал». Вже традицією стало проведення «Козацьких забав».

Окрім того, діти приймають участь в екскурсійних маршрутах (Ворохта – спортивна, Яблуницький перевал, географічний центр Європи м. Рахів, гірськолижний курорт Буковель та м. Коломия – Музей писанки); прогулянках мальовничими стежками Карпат; одноденних та дводенних туристичних походах ( сходження на вершини гір Говерла, Хом’як, Синяк; полонини Явірник, Ліснова, Рокита, Бойкова).

Неабияку цікавістю у вихованців закладу викликають різноманітні спортивні змагання з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу та інших видів спорту, які проходять у різних вікових групах у рамках «Малих смеречанських олімпійських ігор».

 

Слід відзначити багаторічну плідну співпрацю спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» з групою американських волонтерів з штату Техас (США). Ось уже 18-ть років поспіль американські колеги проводять з дітьми цікаві заняття духовно-етичного напрямку, школу англійської мови, а також різноманітні пізнавальні та спортивні програми.

 

«Кожен день у таборі «Смерічка» не схожий на інші. Хто хоч раз побував у дивовижній і чарівній країні дитячих мрій на ймення «Смерічка», той назавжди збереже у своїй душі спогад про неї, про чудовий карпатський край», - діляться своїми враженнями від відпочинку діти.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 447
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців