Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Скільки віслюка не мий, все рівно коровою йому не стати

«Окупація» івано-франківської Молочної кухні або Для чого потрібні друзі


25 Грудня 2014 p.
Приміщення в майже 200 квадратних метрів та ще й в центрі Франківська є ласим шматок для підприємливих бізнесменів. Квадратні метри колишньої Молочної кухні на вулиці Незалежності, 36, що поруч готелю «Надія», міська влада вирішила здати в оренду. Мовляв, потрібно поповнювати міський бюджет та й чого такій вигідній нерухомості простоювати без діла. Тільки от вирішили чиновники це зробити «тишком-нишком».

Зазначимо, що Молочна кухня не працює вже понад три роки. І хоча, франківські матусі просять її відродити, втім «молочка» там працювати більше не може – не дозволяють санітарні норми. А «оживити» її може тільки капітальний ремонт та повна заміна обладнання. Та у влади, як завжди, немає грошей ані на відновлення, ані на створення чогось нового . Напевне, саме з цих причин і виникла ідея відібрати у громади такий «ласий шматочок».

Схема «оборудки» і протест депутата

А починалось все так: 17 жовтня 2014 року івано-франківський підприємець звернувся до Фонду комунального майна громади міста  із проханням надати в оренду 189,2 кв. метри терміном на 2 роки і 11 місяців. А саме, для організації випуску та розповсюдження друкованої продукції державною мовою. Як ви вже зрозуміли, мова йде про те саме приміщення Молочної кухні. І все це без будь-якого розголосу чи повідомлення в пресі.

Прохання бізнесмена розглянули 17 листопада на засіданні комісії МВК з питань надання в оренду нежитлових приміщень та приватизації об’єктів комунальної власності Івано-Франківська. Та не вирішили – відклали. І може б воно «пройшло» трохи пізніше, якби не одне «але» - депутат міськради став на заваді.

Так, 20 листопада, на сесії Івано-Франківської міськради депутат Ростислав Кукурудз виступив із запитом стосовно ймовірної «оборудки», яку хочуть провернути в стінах влади.

«Абсолютно цинічно, прикриваючись патріотичними намірами щодо підтримки української книги виноситься рішення про надання в оренду 189, 9 квадратних метрів, без будь-якої інформації депутатського корпусу, громадськості, з’являється нікому не відомий підприємець. До речі, працівник одного з комунальних підприємств, який отримує такий подарунок від міста. На наступний виконком готується проект рішення, яким планується завершити цю «операцію», - йдеться у запиті.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус одразу ж відреагував на таку заяву і доручив своєму заступнику Зіновію Фітелю «розібратися». А при потребі - і винести здачу приміщення на відкритий конкурс.

Вже 8 грудня відбулося чергове засідання комісії з питань оренди, де було вирішено відкласти розгляд даного питання. Цю інформацію підтвердив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» заступник директора фонду комунального майна з питань оренди Ігор Гриненько.

«Це питання розглядалося на комісії міськвиконкому. Але воно ще потребує доопрацювання та додаткового вивчення. Тож рішення щодо подальшого використання цієї комунальної площі ще не прийнято. Про приватизацію, на сьогодні, мова не йде, тільки про оренду», - зазначив заступник.

Натомість, як пояснює Ростислав Кукурудз, чинним законодавством є передбачена певна процедура. За нею, якщо підприємець пише заяву та обіцяє продавати чи друкувати україномовну літературу ( не менше 80%), то приміщення може бути дане йому на позаконкурсній основі. Що, у даному випадку, й було зроблено. Натомість, в усіх інших ж випадках має бути проведений відкритий конкурс.

«Дане приміщення дуже несподівано, без будь-яких оголошень  з’явилося на комісії з метою його оренди особою, яка якраз декларувала торгівлю україномовною літературою. А потім мало б це питання виноситися на виконком і підписуватися договір», - роз’яснює Кукурудз.

Та, як наголошує депутат, в подальшому міжвідомча комісія може прийняти рішення все ж таки передати приміщення цьому бізнесмену. А пізніше це питання вирішуватиме виконком і до сесії міськради воно може не дійти.

«І на тому буде вже по приміщенню. Гіпотетично, далі в суді справа про відміну рішення виконкому –  програшна», - підсумовує Кукурудз.

Складається враження, що івано-франківському підприємцю сказали, що  і як робити, вказавши на конкретні квадратні метри.

«Мені здається,  комусь не стає політичної волі прийняти чітке рішення – винести приміщення на відкритий аукціон. А вже виручені кошти направити на створення нової і сучасної кухні. Просте і всім потрібне рішення. А, перепрошу, не всім…», - сказав Кукурудз.

Хто ж "поклав око" на івано-франківську "молочку"?

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив з’ясувати хто ж цей підприємець, що так прагне отримати майже 200 квадратних метрів у центрі Івано-Франківська.

Згідно заяви, яку вдалося отримати в Фонді комунального майна, претендентом на івано-франківську «молочку» є ФОП Даниловський Вадим Леонідович. Відтак, у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців пан Вадим з 2005 року зареєстрований приватним підприємцем та є власником магазину «Квіти» на вулиці Незалежності.

Вадим Даниловський на відпочинку за кордоном. Фото з мережі

Деякий час, до 2011 року,  працював в ТОВ «Інтерком ЛТД», яке займається вирощуванням та збутом рослинницької продукції. А в 2012 році працював у КП «Івано-Франківськводоекотехпром» головою комітету з конкурсних торгів. Напевне, саме в цей час він і навчився шукати "дірки в законодавсті".

Після цього періоду немає жодної інформації про місця роботи прикарпатця. Залишається здогадуватися, що він  й надалі торгує квітами, адже по КВЕДу в його документах це його основний заробіток.  Тільки от згідно його заяви у Фонді комунального майна він є ще й «суб’єктом видавничої справи» і внесений до відповідного реєстру.

І справді, Вадим Даниловський є в державному реєстрі видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції. Та внесений туди він всього кілька місяців тому. А саме, 9 вересня 2014 року. І це здається дивним, адже вже через місяць він хоче орендувати приміщення для організації друкарні.

За інформацією джерел «Бліц-Інфо» цим питанням у «стінах влади» активно просували представники міської «Свободи» та члени виконкому. Сам ж підприємець, як пояснили у міській «Свободі» жодного відношення до цієї політ сили немає.

«Вадим Даниловський ніколи не звертався у міську організацію з проханням вступу у партію, крім того, дана особа навіть не є симпатиком ВО «Свобода», - зазначили в прес-службі партії.

Яким чином панове з міської Свободи визначали симпатії даної особи, нам залишається лише здогадуватися. У даному контексті, варто звернути увагу і на загальні тенденції в обласному центрі після формування свободівцями одноосібної більшості у міській раді. З 2010 року, коли націоналісти отримали владу в Івано-Франківську, справді не так багато їхніх партійців отримали керівні посади. Правда дещо підозрілим є те, що чомусь більшість представників комунальних підприємств за чутками являються друзями чи родичами міських депутатів від ВО «Свобода».

Як не дивно, але подібна ситуація складається і навколо особи Вадима Даниловського. Як свідчить інформація на сторінці підприємця в соцімережі Facebook, він досить тісно спілкується з представниками цієї політсили. Та й один із членів МВК його хороший і давній друг, адже з Вадимом Войтиком вони знайомі більше 10 років.

Вадим Даниловський та Вадим Войтик. Фото з мережі

Це підтверджують спільні фото десятирічної давності. До речі, і з Андрієм Шуневичем, директорм ТОВ "Івано-Франківськавтодор", якого також пов`язують з міською організацією ВО «Свобода», давно знайомі. Про цікаві моменти діяльності даної особи Бліц-Інфо писало ще в 2013 році у матеріалі Факти чи Міфи: загадка Івано-Франківського асфальтного заводу. А ще один із його знайомих - Михайло Сеньків - є членом комісії МВК з питань надання в оренду нежитлових приміщень та приватизації об’єктів комунальної власності Івано-Франківська, яка й розглядала звернення Даниловського.

Все виглядає так, що франківському підприємцю підказали, що робити та й вказали на конкретне приміщення. Тож можна припустити, що сам Даниловський був лише ширмою у чиїхось руках в питанні приватизації.

Цікавим є ще той факт, що декларуючи підтримку україномовної книги, сам підприємець спілкується російською мовою та й особисті сторінки в соцмережах веде мовою окупанта. Хоча, звичайно, кожен сам обирає якою мовою спілкуватись.

До слова, чіткого вольового рішення щодо оренди приміщення чиновники поки що прийняти не змогли. Чекають та додатково вивчають. Можливо просто «тягнуть лямку» поки не вгамується суспільний резонанс, створений виступом депутата на сесії міськради. А вже на черговому засіданні можливо, підпишуть договір оренди, а там не за горами - продаж квадратних метрів.

Та навіть, якщо й буде оголошено відкритий конкурс, Вадиму Даниловському ніхто не забороняє брати в ньому участь. І доволі ймовірним є той факт, що завдяки протекторату своїх друзів із фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді, він може стати або єдиним учасником, або ж «запропонувати найвигідніший варіант». І це не буде дивним, адже в Івано-Франківську за такою схемою вже не одна будівля опинилася у приватних руках. Та й рік закінчується, а бюджет наповнювати треба...


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 589
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців