Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Навіть велике сонце крізь маленьку дірочку виглядає маленьким

Форум «ЗАСТУПу": час захистити себе, оселю та рідну землю!»


22 Жовтня 2014 p.

 «Мир і хліб  - кожній оселі»

Село завжди було годувальницею української держави. Адже саме в селі живуть ті люди, які працюють на землі, обробляють її та вирощують хліб насущний. Проте найменш захищеною ланкою суспільства є саме селянин, простий хлібороб. Ще жодна політична сила повною мірою не представляла інтереси сільського мешканця. Десь там щось колись хтось сказав, що можливо треба було б і про село подбати, але на цьому усе й сталося. Однак нарешті більше 15 мільйонів українців, що живуть у селах, все таки мають своїх «ЗАСТУПників».

17 жовтня у місті Городенка, що на Івано-Франківщині було проведено регіональний форум Всеукраїнського аграрного об’єднання «ЗАСТУП» (За Соціальну Трудову Українську Перспективу).

Лідери «ЗАСТУПу» Ірина Синявська та Володимир Хоменко зустрілися на форумі з понад шестистами прихильниками партії. Серед учасників форуму були представники різних галузей агросфери. Це і сільгоспвиробники, й аграрії, й науковці агропромислового спрямування, й сільські голови, й молоді сильні люди, яким небайдужа доля власної держави.

З трибун було озвучено всі насущні проблеми українського села та запропоновано можливі шляхи їх вирішення. Також «ЗАСТУП» представив форумчанам свою політичну програму «За рідну землю». Стало зрозуміло, що ще жодна політична сила так не переймалася досі проблемами сільського господарства, як це робить «ЗАСТУП». Програма «За рідну землю» - це програма реформ, програма поліпшення економічного життя села. Мета – зробити так, щоб молодь захотіла повертатися в села, щоб мала змогу працювати й отримувати достойні заробітні плати. Щоб в селах був доступ до якісної освіти, щоб агроосвіта була найбільш бажаною.

Як наголосила Ірина Синявська, заступник голови політичної партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП», ключова тема програми – це завершення земельної реформи в Україні. Мораторій на продаж землі має бути і тривати до того часу, поки не пройдереальна і прозора інвентаризація не тільки самої землі, але й земельних відносин. «Поки власник земельних паїв не знатиме істинної ціни своїх угідь –  розпочинати ринок землі в Україні завчасно. Але мораторій не повинен існувати вічно, він має бути скасований, коли будуть з’ясовані усі болючі моменти пов’язані з власністю на землю». Якщо Україна є власницею 60% чорноземів світу, а це величезні багатства й потенціал, чому тоді вона одна з найбідніших держав? Тому перший закон, який партія «ЗАСТУП» пропонуватиме прийняти в парламенті, буде Закон «Про обіг сільськогосподарських земель».

Володимир Хоменко, начальник Українського об’єднання сільського комунального господарства «Укрсількомунгосп»,  говорив про проблеми якісної питної води на селі. У селах люди використовують воду двох типів: з криниць та з артезіанських свердловин. Якщо у воді з криниць, а це поверхневі води,  рівень нітратів перевищує усі допустимі норми, то це обов’язково відіб’ється на здоров’ї кожного, це «повільна смерть» (В. Хоменко). Вода з артезіанських свердловин трохи краща, але мережі, по яких вона й далі проходить до споживача, встановлені ще за часів Радянського Союзу, а тому точно потребують модернізації.

Іншою важливою проблемою, яку підняв Володимир Хоменко, було питання збору та переробки сміття. Він зазначив, що вирішити це питання можна через створення сміттєсортувальних та сміттєпереробних підприємств на основі державно-приватного партнерства.

У новому парламенті «ЗАСТУП» виступатиме за скасування депутатської недоторканності, зазначили лідери партії. «ЗАСТУП» переконаний, що проблемами села мають займатися не олігархи, а люди, які живуть та працюють в селі. Тому в списку партії немає жодного олігарха, спортсмена чи відомого співака.

Список партії "ЗАСТУП" складається зі 183-х кандидатів. Від Прикарпаття у ньому – вісім претендентів. Це сільгоспвиробники, представники системи управління, аграрної науки і освіти, сільські голови. Зокрема, директор Івано-Франківського аграрного коледжу Богдан Костюк, успішний підприємець та громадський діяч Олег Стефурак.

Ще одна учасниця форуму, викладач Снятинського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету Ольга Федорук зазначила, що, на відміну від інших партій, «ЗАСТУП» єдиний, хто говорить голосом хліборобської України і пропонує реальні кроки для розв’язання проблем села. «Нарешті з’явилася партія, яка справді хоче підтримати село, зробити його заможнішим і успішнішим. Я сподіваюся, що «ЗАСТУП» пройде до парламенту, і в селі, врешті-решт, почнеться відродження», – наголосила Ольга Федорук.

«ЗАСТУП» представив й практичний шлях реалізації реформ для українського села. В рамках благодійного проекту «Затишна оселя» було надано житло для біженців зі сходу. Уже сім сімей, що готові жити та працювати у селі, переїхали в нові будинки. «ЗАСТУП» на цьому не зупиняється. Разом із селянським обслуговуючим кооперативом «Сірет-Агро» представники партії  провели благодійну акцію, внаслідок якої сільські родини одержали 20 пар племінних овець. За умовами акції, кожна сім’я зобов’язується доглядати та розмножувати тварин. Молочну продукцію залишають собі, а от молодняк селяни мають передавати іншій сільській родині, котра повинна зробити так само із новим поголів’ям, розповіла Ірина Синявська.

«ЗАСТУП» єдина партія, яка йде на вибори з реальною програмою представлення та обстоювання інтересів села й сільгоспвиробників та має у списках бюлетенів номер 7.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 645
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців