Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Курці і на весіллі, і на поминках горе

Люстраційний список для кандидатів-мажоритарників


16 Жовтня 2014 p.

НАРАЗІ ПО 83 ОКРУГУ ЧОТИРИ КАНДИДАТУРИ ПРО ЯКИХ ГОВОРИТЬ ІНТЕРНЕТ ПРОСТІР ПРИКАРПАТТЯ:
ШЕВЧЕНКО ОЛЕКСАНДР ЛЕОНІДОВИЧ (ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА")
ЧОРНОУС ВОЛОДИМИР ЯРОСЛАВОВИЧ (ПАРТІЯ «ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ»)
ШКУТЯК ПЕТРО ЗІНОВІЙОВИЧ (САМОВИСУВАННЯ)
НОНЯК МИХАЙЛО ВАСИЛЬОВИЧ (ПАРТІЯ "НАРОДНИЙ ФРОНТ")

Критерії прозорі. Пропоную просіяти через них цих кандидатів.

1. Має менше 30 чи більше 45 років
Старі чиновники, виховані на радянській економіці, не зможуть керувати ринковими перетвореннями, а у молодих недостатньо мудрості та досвіду.
Шевченко Олександр Леонідович – 1971 року народження (43 роки)
Чорноус Володимир Ярославович – 1967 року народження (47 років)
Шкутяк Петро Зіновійович – 1980 року народження (34 роки)
Ноняк Михайло Васильович – 1982 року народження (32 роки)

2. Народився не в Україні
Кожен третій міністр минулого уряду був народжений за межами України та здобув освіту в Росії.
Шевченко Олександр Леонідович – народився в Україні ( м. Коломия Івано-Франківської області)
Чорноус Володимир Ярославович - народився в Україні (м. Івано-Франківськ)
Шкутяк Петро Зіновійович - народився в Україні (м. Золочів Львівської області)
Ноняк Михайло Васильович - народився в Україні (с. Манява, Богородчанський район, Івано-Франківська область)

3. Приховує джерела фінансування
Неготовність партій демонструвати граничну прозорість фінансових аспектів є серцем проблеми недовіри суспільства до партій і їх кандидатів. Політики неохоче говорять про джерела фінансування, приховуючи своїх спонсорів, чиї інтереси дійсно диктуватимуть партіям поведінку в парламенті.
Шевченко Олександр Леонідович – до обрання народним депутатом України працював директором туркомплексу Буковель. Вважається одним з топ-менеджерів туристичної галузі України. Підприємство, які він очолював є одним з найбільших платників податків Прикарпаття.
Чорноус Володимир Ярославович – науковець, старший викладач кафедри теорії та історії держави і права, Івано-Франківський факультет Національного університету «Одеська юридична академія». Джерела фінансування не відомі.
Шкутяк Петро Зіновійович - До моменту висування особисто не займався підприємницькою діяльністю. Очолював органи державної влади. Джерела фінансування не відомі.
Ноняк Михайло Васильович – з 2002 року – приватний підприємець. Очолював різноманітні осередки політичних партій та організацій, як то Надвірнянську міську організацію СНПУ, Надвірнянської РО ВО «Свобода», Надвірнянську районну координаційну раду політичних партій та громадських організацій, Надвірнянську РО ПП «Громадянська позиція». 16 квітня 2014 року призначений заступником Міністра доходів і зборів України. Фінансується, як висуванець політичної партії «Народний фронт».

4. Був депутатом попередньої Ради
Робота парламенту з моменту обрання запам'яталася бездіяльністю народних обранців і бійками. Згідно з дослідженнями, понад 70% українців підтримують прихід у політику нових лідерів.
Шевченко Олександр Леонідович – був обраний народним депутатом України на довиборах в Верховну Раду в травні 2014 року, пройшовши громадську люстрацію та отримавши переконливу перемогу над опонентами.
Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради. Балотувався до Верховної Ради України у 2012 році від партії «УДАР». Зайняв третє місце з результатом біля 9%. В 2014 році балотувався до Верховної Ради на довиборах по 83 виборчому округу. Зайняв четверте місце з результатом біля 6%. Депутат Івано-Франківської міської ради по списку від політичної сили Третя сила.
Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради. Очолював Долинську РДА Івано-Франківської області під час президентства Віктора Януковича.
Ноняк Михайло Васильович – не був депутатом попередньої Ради. 2002–2006 роки — депутат Надвірнянської міської ради 4-го демократичного скликання.

5. Був членом партії/фракції ПР чи КПУ
Доказова база протиправної діяльності КПУ містить факти причетності її представників до дій, які призвели до окупації Криму Росією, до постачань зброї і фінансування терористів у східних регіонах, до проведення сепаратистських референдумів у Луганській і Донецькій областях. Задокументовано факти безпосередньої участі представників КПУ в активних бойових діях проти українських сил антитерористичної операції.
Партію регіонів та її членів вважають винними в організації силового розгону Євромайдану 30 листопада 2013 року, зриву євроінтеграції, репресій та силових дій влади проти українського народу.
Шевченко Олександр Леонідович – безпартійний, не був членом партії/фракції ПР чи КПУ.
Чорноус Володимир Ярославович - Член Політичної партії «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)», був членом Політичної партії «УДАР». Не був членом партії/фракції ПР чи КПУ .
Шкутяк Петро Зіновійович – член партії "Наша Україна". Не був членом партії/фракції ПР чи КПУ.
Ноняк Михайло Васильович - З 2000 року по 2010 рік член партії СНПУ (ВО «Свобода»). 3 2010 член РО ПП «Громадянська позиція». Не був членом партії/фракції ПР чи КПУ.

6. Прогульник
Прогульником вважається той депутат, який згідно з електронною чи письмовою реєстрацією з невідомих причин був відсутній на пленарних засіданнях у більш ніж 50% випадків. Дані взято з офіційного порталу Верховної Ради України, з розділів «Реєстрація депутата за допомогою електронної системи» і «Письмова реєстрація депутата», за період з 12.12.2012 по 12.10.2014.
Шевченко Олександр Леонідович – з 25 засідань був Присутній - 21 Відсутній - 4 .
Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.
Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.
Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

7. Кнопкодав
Кнопкодав – депутат Верховної Ради України, який голосує за іншого відсутнього народного депутата (депутатів) за його (їх) згодою та/або за дорученням чи рішенням фракції.
Шевченко Олександр Леонідович – голосував особисто. Підтримав всі антикорупційні закони та закони про очищення влади (люстрацію).
Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.
Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.
Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

8. Підтримав «диктаторські закони» (16.01.2014)
Відомі як «Закони про диктатуру», прийняті ВР України 16 січня 2014 року, та, попри гостру критику, підписані президентом наступного дня. Закони приймалися підняттям рук, без використання системи «Рада» та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували. Закон обмежував права громадян, надавав органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мав на меті криміналізувати опозицію та громадянське суспільство.
Шевченко Олександр Леонідович – не був депутатом на час прийняття. В перший день своєї каденції, після прийняття присяги народного депутата, підтримав закон про розпуск Верховної Ради, склад якої підтримав «диктаторські закони».
Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.
Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.
Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

9. Підтримав закон про засудження застосування насильства (20.02.2014)
Законом від 20.02 у системному порядку було засуджено дії МВС. За його положеннями, Кабінету Міністрів і органам державної влади було доручено заборонити СБУ, МВС, Збройним Силам здійснювати АТО. Серед основних положень – вивід силовиків з Києва до місць дислокації, негайне розслідування всіх випадків застосування сили, засудження застосування насильства проти протестувальників.
Шевченко Олександр Леонідович – не був депутатом на час прийняття.
Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради.
Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.
Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

10. Не підтримав закон про люстрацію (16.09.2014)
Закон «Про очищення влади» (люстрацію), ухвалений 16 вересня 2014 року. За прийняття відповідного законопроекту №4359а загалом із третього разу проголосував 231 депутат за мінімально необхідних 226
Шевченко Олександр Леонідович – Підтримав всі антикорупційні закони та закони про очищення влади (люстрацію).
Чорноус Володимир Ярославович - не був депутатом попередньої Ради
Шкутяк Петро Зіновійович – не був депутатом попередньої Ради.
Ноняк Михайло Васильович - не був депутатом попередньої Ради.

11. Має родичів серед інших кандидатів
Особливою прикметою виборів до парламенту є чимала кількість родичів політиків, громадських діячів у списках. Нині до Верховної Ради проходять цілі сімейні підряди. Поки діти політиків підростають, багато інших їхніх родичів стають депутатами рад різного рівня.
Шевченко Олександр Леонідович – не має родичів серед інших кандидатів.
Чорноус Володимир Ярославович – не має родичів серед інших кандидатів.
Шкутяк Петро Зіновійович – не має родичів серед інших кандидатів.
Ноняк Михайло Васильович – не має родичів серед інших кандидатів.

12. Фігурант антикорупційних розслідувань
Фігурантами таких розслідувань вважаються особи, в результаті дій або бездіяльності яких стало можливим корупційне правопорушення. За результатами дослідження кандидатів у народні депутати України, було виявлено як мінімум 78 кандидатів, які є фігурантами антикорупційних розслідувань.
Шевченко Олександр Леонідович – не був фігурантом антикорупційних розслідувань. Не займав жодних державних посад, в зв’язку х чим не притягався і не міг бути притягнутий до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства
Чорноус Володимир Ярославович – не був фігурантом антикорупційних розслідувань.
Шкутяк Петро Зіновійович – займав державні посади та працював в виконавчих органах влади. Чи був фігурантом антикорупційних розслідувань – інформація відсутня.
Ноняк Михайло Васильович – не був фігурантом антикорупційних розслідувань. Наразі займає державну посаду - заступник Міністра доходів і зборів України, що в свою чергу включає його в коло суб’єктів які можуть бути притягнуті до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

13. Підтримує прояви сепаратизму.
Сепаратисти – прихильники Донецької та Луганської народних республік, які вимагають відокремлення та приєднання до складу Російської Федерації.
Шевченко Олександр Леонідович – не підтримує прояви сепаратизму. Є автором законопроекту про розірвання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство
між Україною і Російською Федерацією в зв’язку із військовою агресією Росії та анексію Криму.
Чорноус Володимир Ярославович – не підтримує прояви сепаратизму.
Шкутяк Петро Зіновійович – не підтримує прояви сепаратизму. Був бійцем батальйону «Айдар», та захищав цілісність України.
Ноняк Михайло Васильович – не підтримує прояви сепаратизму. Під час «революції гідності», був сотником Самооборони Майдану.

Юрист, громадський діяч Ігор Фріс


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1555
Рекомендовані статті

я 15:47, 16.10.2014

автору статті потрібно було вказати , що він товаришує з О.Шевченком, та є власником ресторану на ТК Буковель... щоб ясніше було читачам.

івано-франківець 15:57, 16.10.2014

боюсь , що після обрання Шевченка депутатом, та введення децентралізації влади, Івано-Франківщина ще не скоро зможе вивести туристичний бізнес (який є в нас пріоритетним) із тіні та наповнити свій бюджет. І хай би як тоді наші депутати не рвали на собі вишиванки і били в морди опонентів , за слова що "схід кормить захід", вони будуть дедалі правдивіші за сучасну демагогію і передвиборчі обіцянки

Гість 16:47, 16.10.2014

Була про Ігора Павловича кращої думки. Сподіваюся, за цю "аналітику" сайту хоча б заплатили як за передвиборчу агітацію. А то Шевченко вийшов такий хороший, як Дєдушка Лєнін колись був, навіть мозок більше важить, чим у інших. Врятував кошеня, перевів бабусю через дорогу, збирав металобрухт і ніколи не колупався пальем в носі...

Олег 18:48, 16.10.2014

"івано-франківець", не бійся. Шевченко ВЖЕ депутат і це ЗОВСІМ не заважає ровиватись туристичному бізнесу.

Гість 22:02, 16.10.2014

Інформація з фейсбуку. Там запропоновано надавати інфу про всіх кандидатів за цими критеріями. До речі критерії озвучені рухом Чесно на сайті rada2014.com.ua, а пан Фріс лише переніс їх на наших героїв

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців