Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Ніщо так не зближує людей, як один варіант на іспиті.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос ще до суду озвучив "вирок" батальйону "Прикарпаття" та звинуватив їхнього командира в алкоголізмі


7 Жовтня 2014 p.

У Генпрокуратурі вважають, що 5-й батальйон територіальної оборони "Прикарпаття" скоїв злочин, бо став першопричиною серії подій, які спричинили трагедію під Іловайськом.

Про це на брифінгу у вівторок заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє державне агентство "Укрінформ".

"Вони (батальйон "Прикарпаття") вчинили злочин, бо стали першопричиною масового ефекту доміно у зоні Іловайська ", - сказав Матіос, додавши, що вони стояли під Амвросієвкою.

Головний військовий прокурор зазначив, що батальйон "Прикарпаття" з 326 військовослужбовців прибув до місця несення служби у травні. "Служили-служили і зробили те, що зробили, - залишили місце несення служби, оголили фланг і поїхали через всю Україну зі штатною зброєю на шкільних автобусах", - нагадав Матіос.

Він зауважив, що 5-й батальйон територіальної оборони тричі не виконав наказ командування.

Зокрема, констатував Матіос, після першого обстрілу, до якого бійці батальйону не були готові, бо не сподівалися, що по них стрілятимуть з Росії за 40 км, "просто знялися й пішли".

Ординарець командувача сектору наздогнав їх і дав письмовий наказ зупинитися або почати виконувати хоча б комендантські функції на цій межі. Однак бійці пішли далі. Так само їх зупиняли їх і віддавали наказ у Дніпропетровську, однак бійці батальйону його теж не виконали, зазначив він. 

"Сідаємо на гелікоптер - командувач Сухопутних військ, я, мій перший заступник - летимо у Кіровоград, Знам'янку. Посадили в полі вертоліт, ідемо до них. Вони перекрили дорогу - мені соромно це говорити, квантунська армія: дехто п'яний, босі, озброєні до зубів, з бойовим комплектом гранат на поясі, направили РПГ на вертоліт, і старший лейтенант Прочук, якому ми оголосили підозру, віддав команду стріляти", - розповів головний військовий прокурор. 

За словами Матіоса, командувач Сухопутних військ наказав тоді батальйону "Прикарпаття" прибути до найближчої військової частини, здати зброю, пройти медичне обстеження, помитися,  переодягнутися, отримати квитки на потяг і централізовано відбути додому.

Однак вони й тут вчинили по-своєму і поїхали додому колоною з шкільних автобусів з вибитими шибками, 17 "Уралів" і семи "віджатих" автомобілів без номерних знаків або із знаками Донецької області, зазначив головний військовий прокурор.

"Можливо, я занадто емоційно говорю. Але органи місцевого самоврядування Івано-Франківської області роблять з них героїв. Я не хочу сказати. що там всі є дезертирами, завжди є поводир і завжди є ті, що йде за поводирем", - зауважив він.

Матіос констатував, що батальйон мав "великі проблеми" ще під час формування івано-франківським військом комісаром.

Обурення військового прокурора, зокрема, викликав той факт, що для транспортування бійців батальйону військовий комісар використав шкільні автобуси. Окрім того, на переконання Матіоса,  при визначенні командира батальйону  івано-франківський військовий комісар повинен був "встигнути зрозуміти, що ця людина любить алкоголь" і не може командувати такою кількістю людей.   

Як відомо, запеклі бої під Іловайськом тривали з 18 серпня, а 25 серпня сили АТО потрапили в оточення. Вони просили про підмогу і виведення з оточення, але підмога так і не дійшла до них.

Точна кількість загиблих та поранених у так званому "Іловайському котлі" невідома. Багато з військових потрапили у полон.

Командир батальйону "Прикарпаття" Віталій Комар раніше заявляв, що його намагалися змусити підписати документ про те, що у батальйона були 14 БТРів, які згоріли під час бойових дій в зоні АТО.

Джерело: Українська правда


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 483
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців