Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і саночки возити

ЯК ПРОГОЛОСУВАТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ?


7 Жовтня 2014 p.

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон, чи іншими подіями виборець у день виборів не може перебувати за зареєстрованим місцем проживання, то для того, щоб проголосувати, він може тимчасово (на період проведення виборів чи референдуму) змінити місце голосування.

Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси

За мотивованим зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

До органу ведення Реєстру, необхідно подати Заяву про тимчасову зміну місця голосування виборця із зазначенням дільниці чи адреси, за якою виборець бажає проголосувати.

Інтерактивна форма для заповнення

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, копія документу, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати та інші. Перелік таких документів не є вичерпним.

При поданні заяви громадянин повинен пред’явити паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянство України).

Виборцям, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких відноситься до території Донецької чи Луганської області, органом ведення Державного реєстру виборців може бути змінено місце голосування у загальному порядку.

Для виборців, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Заява виборця, виборча адреса якого знаходиться за межами України, та який перебуватиме в день виборів чи всеукраїнського референдуму на території України, приймається органом ведення Реєстру за вказаним у заяві місцем перебування чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування, або органом ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Якщо виборець, який проживає в Україні, та перебуватиме в день виборів за її межами,   може звернутися з заявою про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Реєстру за своєю виборчою адресою або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Заява виборця, виборча адреса якого знаходиться за межами України, з проханням тимчасово змінити місце його голосування на виборах, всеукраїнському референдумі на іншу закордонну виборчу дільницю (дільницю для голосування), приймається органом ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Відео щодо голосування не за місцем реєстрації

Увага! Громадянин України, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному багатомандатному окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі.

Роз’яснювальна інформація з найбільш актуальних питань, що стосується тимчасової зміни місця голосування

 

Куди звертатися із заявою про тимчасову зміну місця голосування?

Якщо виборець проживає чи перебуває за межами України і має намір голосувати на її території, заява подається до:
органу ведення Державного реєстру виборців за вказаним у заяві місцем перебування чи місцезнаходженням виборчої дільниці, яку виборець просить визначити місцем його голосування,
або органу ведення Державного реєстру виборців в Міністерстві закордонних справ України.
Якщо виборець проживає чи перебуває в Україні і має намір голосувати в іншій державі, заява подається до:
органу ведення Державного реєстру виборців за виборчою адресою заявника
або органу ведення Державного реєстру виборців у Міністерстві закордонних справ України.
Якщо виборець проживає чи перебуває за межами Україні і має намір голосувати в іншій іноземній державі, заява подається до органу ведення Державного реєстру виборців у Міністерстві закордонних справ України.

Чим може бути мотивовано заяву про тимчасову зміну місця голосування?

Законом України "Про Державний реєстр виборців" (стаття 7) передбачає, що звернення виборця про тимчасову зміну місця голосування повинна бути мотивованим.
Зокрема, це може бути робоче відрядження, фактичне проживання не за зареєстрованим місцем проживання, робота або навчання у відповідному населеному пункті або державі, перебування в санаторії.
Указане в заяві мотивування повинно підтверджуватися документами (копіями документів), які додаються до неї. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.
Увага! Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Які документи є достатніми для мотивування заяви про тимчасову зміну місця голосування?

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси.
Такими документами, наприклад, можуть бути: документ про відрядження, довідка з місця навчання, договір найму (оренди) житла, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій тощо.

Чи можливо подати заяву про тимчасову зміну місця голосування шляхом надсилання її поштою?

Ні. Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто.
При поданні заяви про тимчасову зміну місця голосування громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).

У разі призначення повторного голосування чи потрібно знову змінювати місце голосування?

Так, необхідно. Тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси забезпечує включення виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці одноразово – на день голосування (на конкретну дату).
Тобто у разі призначення повторного голосування з виборів Президента України виборцям, які перебуватимуть не за своєю виборчою адресою та бажатимуть проголосувати, потрібно повторно звернутися до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців щодо тимчасової зміни місця голосування вже на дату проведення повторного голосування.

Чи може орган ведення Державного реєстру виборців тимчасово змінити місце голосування виборцю, який не має зареєстрованого місця проживання?

Процедура тимчасової зміни місця голосування передбачає зміну виборчої дільниці для голосування, до якої виборець відноситься на підставі відомостей про його виборчу, на іншу виборчу дільницю, на яку він просить тимчасово змінити йому місце голосування. Для проведення таких змін у виборця повинна бути визначена виборча адреса, яка зазначатиметься у списку виборців.
У випадку звернення до органу ведення Державного реєстру виборців виборця, в якого немає зареєстрованого місця проживання, йому пропонується визначити свою виборчу адресу за погодженням із центром обліку, який відповідно до закону веде облік бездомних осіб, або соціальною службою, у складі якої утворено структурний підрозділ для ведення обліку бездомних осіб, або звернувшись до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем свого проживання.

Чи може орган ведення Державного реєстру виборців тимчасово змінювати місця голосування виборцям на місцевих виборах?

Не може. Частиною сьомою статті 30 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" встановлено, що положення частини третьої статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців" (щодо тимчасової зміни місця голосування) на місцевих виборах не застосовується.

Чи можливо тимчасово змінити місце голосування на дільницю, яка не входить до меж одномандатного виборчого округу, до якого виборець відноситься за своєю виборчою адресою?

Орган ведення Реєстру може тимчасово, на період проведення чергових і позачергових виборів народних депутатів України, змінити місце голосування виборцю на іншу виборчу дільницю, в тому числі поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру про його виборчу адресу.
Увага! Громадянин України, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному багатомандатному окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі.

Яким чином тимчасова зміна місця голосування без зміни виборчої адреси впливає на реалізацію права голосу під час проведення виборів народних депутатів України?

У разі тимчасової зміни місця голосування в межах відповідного одномандатного виборчого округу, виборець має право голосу як у загальнодержавному багатомандатному так і у відповідному одномандатному виборчому окрузі.
У випадку якщо виборцю тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого він віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, такий виборець має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та отримує лише бюлетень для голосування у вказаному окрузі.

З якого часу виборець вправі звернутися до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про тимчасову зміну місця голосування?

Заява про тимчасову зміну місця голосування може бути подана виборцем до органу ведення Державного реєстру виборців з дня початку виборчого процесу з відповідних виборів.
Виборчий процес з позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року розпочався 28 серпня 2014 року.
Отже, заяву про тимчасову зміну місця голосування виборець може подати у період з 28 серпня по 20 жовтня 2014 року включно.

Який порядок тимчасової зміни місця голосування виборців, виборча адреса яких відноситься до території Донецької чи Луганської області?

Виборцям, виборча адреса яких відноситься до території Донецької чи Луганської області, органом ведення Державного реєстру виборців може бути змінено місце голосування у загальному порядку.

З інформацією про порядок тимчасової зміни місця голосування виборців, виборча адреса яких знаходиться на території іншої держави, можна ознайомитись у розділі "Актуальні питання" .


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 674
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців