Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Діти — як квіти: поливай, то ростимуть

На Косівщині представляти Президента буде Юрій Соловей


19 Вересня 2014 p.

Президент Порошенко визначився із своєю командою майбутніх народних депутатів: на Косівщині – це Юрій Соловей.

Лідер «Блоку Петра Порошенка» закликав проукраїнські сили об'єднуватися та довірив представляти Косівщину одному із польових командирів Євромайдану, відомому прикарпатцю Юрію Солов'ю.
Здавалось би, в час, коли Украї­на перебуває в стані війни, коли на східних кордонах держави орудують російські окупанти, коли щодня гинуть десятки українських героїв, всі державні органи мали би працювати злагоджено, в одному напрямку для досягнення спільної мети – знищення ворога. Натомість, що ми спостерігаємо сьогодні в стінах Верховної Ради України? Постійне блокування прийняття важливих для держави рішень, відкриті виступи окремих депутатів на підтримку окупантів, нехтування інтересами держави задля задоволення власних меркантильних потреб, використання парламентської трибуни виключно як майданчика для самопіару.

Ось яку Верховну Раду нині мають українці. Зрозуміло, що з таким парламентом неможливо протистоя­ти агресії Росії, піднімати економіку, боротися з корупцією. На такий парламент не може опиратися Президент Петро Порошенко, який по суті сьогодні самостійно повинен боротися з двома ворогами: зовнішнім – російськими окупантами та внутрішнім – зрадниками та запроданцями в державних органах, яких чимало сидить у ВРУ.

Однією з надважливих проблем, яку повинен вже найближчим часом вирішити український народ, є формування нового, а головне, якісного складу Верховної Ради України. На жаль, змішана виборча система, за якої будуть проходити вибори народних депутатів України 26 жовтня, досить ускладнює це. Адже українці будуть змушені, як і на парламентських виборах 2012 року, обирати «кота у мішку»: частину – за закритими партійними списками та частину – в мажоритарних округах. Тут, як приклад, можна пригадати вибори в мажоритарному окрузі на території Тисменицького, Тлумацького, Галицького районів нашої області, коли перемогу здобув депутат від партії ВО «Батьківщина» Володимир Купчак, який згодом так цинічно продався регіоналам. І, на жаль, таких випадків можна навести ще безліч.
Звісно, Президент Петро Порошенко напередодні призначення цих виборів намагався ініціювати внесення змін до Закону про вибори, а саме – запровадити пропорційну виборчу систему із відкритими списками. Та для цього потрібно, щоб за них проголосували народні депутати. Проте цей парламент, навіть незважаючи на те, що в ньому є багато представників «Батьківщини», «Свободи», цього так і не захотів зробити. І це закономірно, адже всі вони, звісно, розуміють, що за нової виборчої системи їхні шанси потрапити знову до ВРУ дорівнюють нулю.

Успіх та ефективність роботи майбутнього парламенту, а отже, і Президента України, залежатиме від того, чи зможе в стінах Верхов­ної Ради сформуватися пропрезидентська більшість. Адже всі задумані Президентом Петром Порошенком реформи практично зможуть почати реалізовуватися тільки за умов наявності підтримки парламенту. За інших обставин країну чекає просто політичний колапс, а майбутню ВРУ – повторення долі сьогоднішньої.

Щоб цього не допустити, Президент Петро Порошенко закликав всі демократичні сили об'єднатися та піти на вибори єдиним блоком. На жаль, вже вкотре пріоритетність власних інтересів над інтере­сами суспільства знову стала на заваді. Цілком ймовірно, що багато виборчих округів чекає повторення долі округу №84, коли під тими чи іншими лозунгами перемогу здобуде наступний «тушка».

Кілька тижнів тому відбувся з'їзд партії «Блок Петра Порошенка», на якому представники тих демократичних сил, для яких все ж інтереси держави дорожчі за власні амбіції, об'єдналися та сформували єдину команду, з якою йдуть на вибори 26 жовтня. Було сформовано партійний список і затверджено кандидатів у мажоритарних округах на території всієї України. Мабуть, чи не вперше, було прийнято рішення керуватися не територіальною приналежністю того чи іншого кандидата до округу, де він буде балотуватися, а реальними заслугами та вчинками кожного претендента на місце в команді Президента.

Згідно з рішенням Петра Порошенка в одномандатному виборчому окрузі №89, який охоплює Верховинський, Косівський та Снятинський райони, від імені «Блоку Петра Порошенка» буде йти прикарпатець Юрій Соловей.

Біографічна довідка

Соловей Юрій Ігорович (13.07.1978 р.н., місто Івано-Франківськ) – відомий прикарпатський політик і громадський діяч. З жовтня 2013 року – активний учасник Євромайдану, один із його польових командирів. У лютому організовував і брав участь у штурмі Івано-Франківської ОДА. На початку грудня першим підняв прапор Європейського союзу над Кабінетом Міністрів України. Сьогодні перебуває на передовій, виконуючи завдання Президента України щодо укріплення та охорони кордону між Україною та окупованою територією Криму.

Освіта та трудова діяльність

Вищу освіту здобув в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Пройшов стажування в США щодо вивчення сучасних методів державного управління. В студентські роки заснував молодіжну громадську організацію «Нова Генерація», через яку активно відстоював та боровся за права молоді.

Після закінчення університету створив мережу магазинів електроніки «Епіцентр», яка протягом двох років існування стала одним із лідерів на ринку Прикарпаття.

У 2003 році очолив управління економіки Івано-Франківського міськ­виконкому. У 2006 році залишив роботу в міськвиконкомі та повернувся до підприємницької та громадської діяльності.
Громадська діяльність

У 2006 році став одним із засновників громадської організації «Громадський Форум Івано-Франківська», яка і сьогодні послідовно від­стоює права жителів Прикарпаття.

У 2009 році став ініціатором проекту «Соціальний магазин». В його рамках було відкрито 32 магазини на території Івано-Франківської області, завдяки яким жителі краю, які в умовах економічної кризи найбільше потерпіли від різкого підвищення цін на продовольчі товари, мали змогу купувати найнеобхідніші речі за пільговими цінами.

З кінця 2010-го – депутат Івано-Франківської міської ради.

Сімейний стан

Одружений. Разом із дружиною Єлизаветою виховує трьох доньок.

Джерело: Гуцульський край


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 870
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців