Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто часу не цінує, на своїй шкурі це відчує

Українські та міжнародні експерти в рамках Free Market Road Show обмінялися досвідом з питань розвитку сучасної податкової політики


4 Травня 2012 p.

Асоціація платників податків України у рамках європейського туру світових політичних та економічних експертів «Гастролі вільного ринку-2012» (Free Market Road Show) спільно з Інститутом F. A. v. Hayek Institut, Австрійським економічним центром (AEC), Європейською коаліцією економічного розвитку (ECEG), Мамай-Інститутом 3 травня 2012 року провела міжнародну дискусію «Майбутнє Європи: Європа на шляху до кріпацтва?».

У якості спікерів виступили: експерт вищого рівня у сфері податкових реформ Деніел Мітчелл (США), Голова Українського фонду підтримки реформ Віктор Пинзеник, завідувач відділу податків і зборів Асоціації платників податків України Валентина Проніна, Генеральний секретар Асоціації платників податків Європи Майкл Єгер, фінансовий консультант Фонду Фрідріха Гайека Річард Отто Цюндріч, президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов, член Наглядової Ради CASE Україна Володимир Дубровський, економічний співробітник Фонду Фрідріха Гайека Фредерік Кірус Рьодер, заступник директора департаменту валютного регулювання НБУ Сергій Кораблін. Модераторами міжнародної дискусії стали Вадим Трюхан (IMG Partners), Володимир Котенко (Ernst & Young), Борис Кушнірук (експерт з економічних питань).

Міжнародна дискусія була представлена трьома панелями, в рамках яких експерти обговорили особливості сучасної європейської податкової та монетарної політики, умови успішного реформування податкової системи України в контексті її євроінтеграційних прагнень, передумови закріплення України в економічному просторі Європи.

Учасники дискусії також розглянули ефективність традиційних методів вирішення проблем та розв’язання кризових явищ шляхом посилення втручання уряду та збільшення бюджетних витрат.

Відповідаючи на питання «скільки держави нам потрібно?» американський експерт Деніел Мітчелл зазначив: «Якщо уряд країни завеликий, то не можна очікувати швидкого розвитку такої країни та функціонування належної податкової політики. Швеція, наприклад, стала багатою, коли витрати на уряд були суттєво зменшені. Урядовий сектор має повільніше зростати, ніж приватний, тоді, з часом, буде більше можливостей для розвитку податкової політики».

Спікери дійшли спільного висновку, що додаткове податкове навантаження на платників податків не здатне збільшити надходження до бюджету. Більш ефективним заходом, особливо у період кризи, буде обмеження державних витрат, зокрема, на утримання бюрократичного апарату країни.

Генеральний секретар Асоціації платників податків Європи Майкл Егер зазначив: «... в Європі зараз кризу використовують неправильно. Нею зловживають для того, щоб підвищити податки, а це неправильна відповідь на кризу. Нам необхідне зростання, а для цього нам потрібна сильна економіка. Україна повинна в цьому плані зробити відповідні висновки».

Віктор Пинзеник під час свого виступу зазначив, що місце домінуючої в минулому ідеології «панування» держави над людиною має посісти протилежна ідеологія – «служіння» держави інтересам людини. «Нажаль, в Україні держава взяла на себе багато зайвих повноважень, зокрема, у міжбюджетних стосунках, у сфері соціальної політики тощо. Держава має виконувати лише ті повноваження, які люди не можуть виконати самостійно», - переконаний Голова Українського фонду підтримки реформ Віктор Пинзеник.

Під час обговорення головних аспектів адаптації податкового законодавства як умови для рівноправного партнерства України з Європейським Союзом зазначено, що інтеграційні процеси у сфері фінансів проявляються в гармонізації податків.

Завідувач відділу податків і зборів Асоціації платників податків України Валентина Проніна зазначила, що: «… саме гармонізація податкового законодавства, як свідчить практика країн-членів Європейського Союзу, є одним з ефективних засобів для підвищення конкурентоздатності економіки в рамках світового господарства. Адже чіткі правила гри змушують країни діяти цивілізованими методами і з дотриманням законодавства, відповідно до вимог ринкової економіки, рахуватися з принципами прозорості, справедливості».

Наприклад, процеси подальшої податкової гармонізації європейські експерти бачать у застосуванні однакових податкових схем та поступовому вирівнюванні податкових ставок. Інтеграційні процеси підвищують чутливість інвестицій і бізнесу до оподаткування. Тому уряди окремих держав лібералізують податкове законодавство, керуючись протилежними мотиваціями: з одного боку намагаються привабити іноземні інвестиції, а з другого – перешкоджають виведенню податкових платежів за кордон.

Економічний співробітник Фонду Фрідріха Гайека Фредерік Кірус Рьодер підкреслив, що основні бар'єри, які перешкоджають розвитку і процвітанню України, пов’язані з інституційними проблеми, відсутністю бізнес-культури, недотриманням принципу верховенства права.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 756
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців