Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Буває щастя скрізь поганцям, А добрий мусить пропадать

Школярі з Криму показують на ЗНО найгірші результати з української мови


1 Травня 2012 p.

У Києві та у Львові є найбільше шкіл, учні яких, успішно складають зовнішнє незалежне тестування (ЗНО) та мають всі шанси вступити у найпрестижніші виші країни.

Такого висновку дійшла редакція видання "Фокус", проаналізувавши результати ЗНО 2011-го року із 12-ти предметів всіх учбових закладів країни.

Так, перше місце у списку посів Львівський фізико-математичний ліцей. У цій школі минулого року одразу 20 випускників отримало максимальну кількість балів у тестах. Такими результатами більше не може похвалитися жодна українська школа.

У першій п’ятірці – ще дві школи із західного регіону: львівська і івано-франківська. На четвертій позиції - донецький навчальний заклад "Ерудит", замикає групу лідерів Київський фізико-математичний ліцей при КНУ ім. Тараса Шевченка.
Львівський ВК "Школа 1 ступеня-гімназія"

Взагалі київських навчальних закладів в рейтингу представлено найбільше -17, і це не дивно. Більшість з них - не просто звичайні школи, а гімназії або ліцеї при великих університетах. Крім того, там діють різноманітні міжнародні та профільні програми, які, безумовно, впливають на якість освіти.

Львів та Івано-Франківськ за кількістю шкіл з високими балами йдуть відразу після Києва. При цьому в рейтинг потрапили відразу дві школи Горлівки - відносно невеликого міста в Донецькій області. Примітно, що кращі результати горлівські школи показали з історії України та англійської мови.

У рейтингу представлені практично всі регіони України, великі й маленькі міста. На жаль, у списку кращих шкіл практично немає навчальних закладів півдня країни: у топ-50 потрапили лише одна школа з Білгород-Дністровського і одна з Миколаєва.

А навчальні заклади Криму зовсім не увійшли до рейтингу. Такі результати обумовлені в першу чергу неконкурентоспроможними результатами випускників регіону за підсумками тестування з української мови.

Майже з 20 000 українських шкіл у рейтинг потрапили лише 50. Перш за все редакція робила ставку на якість освіти старшокласників, а критерієм, визначила відсоток учнів кожної окремо взятої школи, які набрали високі бали на тестуванні.

Як рахували

Вихідними даними для розрахунку рейтингу стали результати ЗНО-2011 Українського центру оцінювання якості освіти

Для розрахунку "Фокус" використовував сумарну частку учнів кожної школи, які здали той чи інший предмет на найвищі оцінки - від 190,5 до 200 балів за шкалою зовнішнього оцінювання, що в більш звичній для батьків системі оцінювання дорівнює "5" або "5+"

При цьому з розрахунку були виключені результати шкіл, в яких окремий предмет здавали менше п'яти учнів.

На підставі результатів тестування по кожному з ключових предметів - української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії та англійської мови "Фокус" привласнював школам бали від 50 до 1.

Вищий бал - 50 отримала школа з найбільшою часткою учнів, які здали вісім предметів на 190,5-200 балів. Потім бали для однієї і тієї ж школи підсумовувалися.

У разі збігу підсумкових балів вище місце займає школа, яка заробила бали за більшу кількість дисциплін

Дані з результатів німецької, французької, іспанської та російської мов не враховувалися, оскільки вибірка шкіл з цих предметів недостатня.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1359
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців