Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


по аватарці зустрічають, по діалогу проводжають

Відкриття творчої лабораторії Міжнародного науково-освітнього проекту "Гірська школа Українських Карпат"


2 Липня 2014 p.

Проект "Гірська школа Українських Карпат", автором і керівником якого є завідувач кафедри теорії та методики початкової освіти, професор Василь Хрущ, розпочав свою діяльність у 2006 році. Виконавець проекту ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника", ректор – професор Ігор Цепенда.

За роки свого існування проект набув статусу міжнародного. До нього долучилися не лише науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а й дослідники з далекого і близького зарубіжжя. Активними учасниками проекту є вчені і вчителі-практики зі США, Словаччини, Польщі, Куби та багатьох інших країн.

Для висвітлення результатів дослідження у 2006 році було засновано науково-методичний журнал "Гірська школа Українських Карпат", який внесено до переліку наукових фахових видань з педагогічних наук.

За темою проекту кафедрою теорії та методики початкової освіти розроблено тематику курсових, дипломних та магістерських робіт. Кафедрою соціальної реабілітації захищено дві кандидатські дисертації. Гірська тематика присутня і в інших дослідженнях з педагогіки та психології. Проведено дві Міжнародні конференції за участю науковців із багатьох країн.

У процесі роботи над проектом встановилися ділові відносини з науковими центрами та університетами, де аспекти гірської проблематики є предметом наукового дослідження. Так у США відбуваються щорічні Аппалачські читання, на які запрошуються і науковці з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Відповідно до основних напрямів дослідження у Івано-Франківську відбулася фотовиставка "Життя в горах: Карпати-Аппалачі". На відкритті виставки був присутній керівник Міжнародної наукової програми імені Фулбрайта – Мирон Стахів.

З метою подальшої популяризації програми, керівництво науково-освітнього проекту "Гірська Школа Українських Карпат" вийшло з пропозицією про створення творчої лабораторії проекту, яку відкрили в педагогічному інституті.

Координатор проекту, директор Івано-Франківського коледжу ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" професор Юрій Москаленко виступив із вітальним словом та представив почесних гостей, серед яких – виконавчий директор Центру дослідження Аппалач професор Крістофер Міллер (США), доктор мистецтвознавства, професор Мирослав Станкевич, викладачі Педагогічного інституту та викладачі інституту мистецтв, студенти ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника".

Оформлення кабінету відображає літопис проекту "Гірська школа Українських Карпат", міжнародне визнання проекту, перспективи подальшого розвитку проекту "Гірська школа майбутнього" та міжнародного співробітництва учасників проекту.

Творчу реалізацію ідей координаторів проекту втілила і оформила з використанням сучасних дизайнерських технологій студентка 4 курсу Інституту мистецтв спеціальності "Дизайн" Ольга Козак. Під час відкриття творчої лабораторії відбувся публічний захист її дипломної роботи на тему: "Оформлення навчання аудиторії", науковий керівник – Дерев'янко М.Б.

На презентації виступив професор Крістофер Міллер, який розповів про перспективи подальшої співпраці українських і американських учених у рамках роботи над проектом, а також передав для лабораторії книги, які стосуються гірської тематики.

У виступі професора Мирослава Станкевича акцентувалася увага на практичному втіленні ідей проекту та подальшій співпраці структурних підрозділів університету.

Магістрантка кафедри теорії та методики початкової освіти Христина Ковтун розповіла про участь студентів та магістрантів у роботі над проектом.
Із заключним словом виступила відповідальний секретар журналу "Гірська школа Українських Карпат", доцент Інна Червінська, яка розповіла про подальші плани керівництва проекту щодо організації роботи творчої лабораторії, оформлення її статусу та затвердження "Положення про творчу лабораторію".
Цікавою була тематична виставка, яку підготували працівники педагогічного читального залу Наукової бібліотеки університету – Кушнір Людмила та Тетяна Кленцей-Решкевич.

Органічно вписався до загального дійства виступ вокального ансамблю "Мальви" під керівництвом доцента Марії Клепар, які порадували присутніх в'язанкою українських народних пісень.

ІНШІ НОВИНИ ПРИКАРПАТСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 752
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців