Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Обіцянка - цяцянка, а дурневі радість

Літня виробнича педагогічна практика студентів ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника"


23 Червня 2014 p.

Літня виробнича педагогічна практика є важливою складовою організації відпочинку та оздоровлення дітей.

Вона також є необхідною складовою навчально-виховного процесу і не лише завершує практичне засвоєння студентами змісту, форм і методів виховної роботи, а й створює умови для активної реалізації набутих умінь у здійсненні виховної діяльності.

Підготовка до цьогорічної оздоровчої кампанії була дещо відмінною від попередніх через трагічні події, які переживає Україна. Так, серед баз практики нашого університету відсутній МДЦ "Артек", який опинився під російською окупацією. Контингент вихованців цього року також дещо інший, потребує більше уваги й терпіння, що також зобов'язувало майбутніх викладачів-методистів і студентів до серйозної роботи.

Разом з тим, підготовка до літньої практики, на наше переконання, вона була надзвичайно потужною, ґрунтовною і результативною.

"Літо – 2014" стартувало у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника 13 травня традиційним «Табірним збором» – настановчою нарадою спільно з адміністрацією баз практики, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Департаментом освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, Координаційною радою обласної державної адміністрації з питань відпочинку та оздоровлення дітей.

Цьому заходу передувала значна робота кафедри педагогіки імені Богдана Ступарика за підтримки ректорату, дирекції Педагогічного інституту, Інституту мистецтв, Коломийського інституту, факультету фізичного виховання і спорту, керівника виробничої практики університету та Івано-Франківської облдержадміністрації.

Для забезпечення реалізації Концепції Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року та належного рівня підготовки студентів до літньої виробничої педагогічної практики було прочитано відповідні курси ("Методика виховної роботи в дитячих оздоровчих закладах", "Методика соціально-виховної роботи" та ін.), підготовлено методичні матеріали, зокрема, методичний посібник "Методика виховної роботи в літніх оздоровчих таборах" (В.В.Лаппо), "Робочий зошит" студента-практиканта (О.В.Джус).

Через зменшення кількості студентів, які проходять літню виробничу педагогічну практику, та збільшенням потреби у педагогах-організаторах дитячих оздоровчих закладів, студентам було надано можливість самостійно обрати базу практики серед запропонованих Івано-Франківською обласною державною адміністрацією.

Починаючи з березня 2014 року разом з керівництвом дитячих оздоровчих закладів (зокрема "Дружба", "Сокіл", "Лімниця", "Едельвейс") проводилися заходи, спрямовані на покращення підготовки студентів до літньої практики (відкриті практичні заняття з курсу "Методика виховної роботи в літніх оздоровчих таборах" (доценти О.В.Джус, О.М.Максимович), міні-лекторії, індивідуальні співбесіди тощо).
Інженером з охорони праці університету М.Д.Майстер та фахівцем соціального страхування від нещасних випадків З.С.Ціховською проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності студентів та оформлено відповідні документи з даного питання.

Завдяки толерантній позиції Івано-Франківської облдержадміністрації більшість студентів університету пройшли безкоштовний медичний огляд. За сприяння директора департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації С.М.Дерев'янка упродовж 2-11 липня заплановано спільний об'їзд-перевірку дитячих оздоровчих закладів-баз практики працівників Івано-Франківської ОДА та керівників-методистів університету.

Отож, попри важкий для всієї країни час викладацький склад і студенти чітко усвідомлювали потребу належної підготовки і відповідальність як майбутні працівники дитячих оздоровчих закладів. На цьому неодноразово наголошувалося на нараді.

З вітальним словом від ректорату виступила проректор з науково-педагогічної роботи проф. Н.Р.Кобецька.

Директор департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації С.М.Дерев'янко наголосив на важливості створення умов для оздоровлення дітей, підкреслив, що Прикарпаття 2014 році може стати чи не єдиною спокійною територією і, справді, оазою для відпочинку та оздоровлення дітей з усієї України.

Учасники наради (представники головного управління Держсанепідемслужби, територіального управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області) акцентували увагу студентів на дотримання певних вимог, які допоможуть зберегти здоров'я дітей, а часом – і врятувати їм життя. Зокрема закликали студентів бути небайдужими, звертати увагу на стан спортивних споруд, розважальних атракціонів, що на території дитячих оздоровчих закладів, а у випадку технічних несправностей, повідомляти дирекцію оздоровчого закладу чи відповідні органи.

Представник Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в області, підполковник служби цивільного захисту В.М.Шкромида, детально розповів про відповідальність студентів-практикантів перед батьками вихованців, керівниками оздоровчого закладу та університетом під час роботи з дітьми.

Від імені керівників дитячих оздоровчих закладів області виступив М.М.Соя – директор СОК "Смерічка", декан факультету фізичного виховання і спорту. Він вкотре підкреслив, що відпочинок має бути цікавим, активним, насиченим.

На завершення усі керівники дитячих оздоровчих закладів Івано-Франківщини, присутні на нараді, поділилися секретами успіху оздоровчої кампанії ("Праця і відпочинок, але спочатку – праця!") та побажаннями майбутнім своїм працівникам. Вони одностайно закцентували на важливості патріотичного і громадянського виховання, усвідомленні відповідальності студентами-практикантами, які формуватимуть громадську думки про Івано-Франківщину загалом та університет зокрема.

Керівник виробничої практики університету Я.І.Василишин у своєму виступі зосередила увагу присутніх на проблемах та завданнях науково-методичної роботи зі студентами в оздоровчих закладах. А керівник літньої виробничої практики О.В.Джус ознайомила присутніх із розподілом студентів за базами практики (наказ ректора).

Дуже важливою стала зустріч студентів зі своїми методистами (Г.М.Волощук, О.В.Джус, І.В.Єгоровою, В.М.Ковальчук, О.М.Максимович) та керівництвом (директорами, їх заступниками, старшими вихователями) дитячих оздоровчих закладів ("Дружба", "Прикарпатські зорі", "Смерічка", "Едельвейс", "Лімниця", "Сокіл", "Петрос", "Опілля" та ін.), присутніх на нараді.

Зауважимо, що у 2014 році літню виробничу педагогічну практику проходять 276 студентів у дитячих оздоровчих закладах УДЦ "Молода гвардія" (Одеса), "Дружба" (с. Мала Тур'я, Долинський р-н), "Едельвейс" (с. Микуличин), "Карпатські зорі" (м. Косів), "Лімниця" (с. Вістова, Калуський р-н), "Надія" (с. Делева, Тлумацький р-н), "Опілля" (с. Добринів, Рогатинський р-н), "Перлина Придністров'я", с. Михальче, Городенківський р-н), "Прикарпатські зорі" (Коломийський р-н), "Смерічка" (с. Микуличин), "Сокіл" (с. Сокіл, Галицький р-н), "Україна" (смт. Ворохта).

Без сумніву, табірний збір "Літо – 2014" став початком професійного становлення студента-третьокурсника і певною мірою екзаменом для усіх студентів – на силу характеру, відповідальність, мужність, відвагу, людяність. Літня виробнича педагогічна практика 2014 року – це й іспит на громадянськість, бо не в простий час проходять практику студенти, які розпочали "Майдан", які захищають нашу батьківщину від чужинців і зайд на її кордонах. Слушними про події, що переживаємо, і працю кожного з нас видаються слова Теодора Рузвельта: "Роби те, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є". Тоді сміливо у ювілейний 200-й Рік Тараса Шевченка зможемо сказати:

"І на оновленій землі
Врага не буде супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі".

ІНШІ  НОВИНИ 23 ЧЕРВНЯ 204

 

12:23 Карна справа: улюбленців Злочевського підозрюють у крадіжці півмільярда гривень на вивезенні токсинів з Калуша
 
Як бріз повідомляв вже, розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати 440 млн грн., виділених на знешкодження небезпечних відходів – гексахлорбензолу в ході консервації Домбровського кар’єру...
12:00 На Прикарпатті менше жителів звертається за субсидіями ніж торік
 
У січні–травні 2014 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулись 5,6 тис. сімей, що на 1,2 тис. або на 17,9% менше...
12:00 Руйнування педіатричної служби - злочин перед дітьми або чому на Прикарпатті не приживається сімейна медицина
 
На Прикарпатті вже 5 років впроваджується сімейна медицина."Лиш от біда, грошей вистачило лиш на вивіски і документи, - пише у своєму блозі лікар Ігор Волощук...
11:37 Структура роздрібного товарообороту підприємств Івано-Франківської області за січень–березень 2014 року
 
Обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та забезпечення стравами та напоями, за січень–березень 2014р. на 3,6% перевищив рівень аналогічного періоду 2013р...
11:23 Як визначити якість цегли? - поради Держстандарту
 
Цеглина до цеглини – омріяний затишок, чи як не отримати дуже дороге розчарування купуючи цеглу. З огляду на те, що літо – пора не тільки відпусток...
11:00 У Городенці також стріляють. Петардами...
 
На сході та півдні України — справжня війна. А в нас, слава Богу, затишшя. Навіть помпезні масові заходи не дуже обмежують. Повним ходом проводяться випускні...
10:40 Ігор Волощук: лікарі стали заручниками системи
 
Про це лікар, громадський діяч, активіст та політик Ігор Волощук написав у своєму блозі на брізі: "Лікарі стали рабами системи бо працюючи по старих законах...
09:00 Кунисівській церкві — 150
 
На день Пресвятої євхаристії відзначено 150-річчя церкви Воздвиження Чесного Хреста в селі Кунисівцях Городенківського району. Це свято традиційно велелюдне, бо церква давно має статус відпустового місця..


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 856
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців