Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Брехлива свекруха невістці не вірить

Політ-аналітик Ігор Федик: Увага! Екстремізм на You Tube


21 Червня 2014 p.

Завданням українських державних структур і всіх громадян України, незалежно від кольорів знамен і політичних поглядів, має бути зміцнення української ідентичності, щоб протиставитись тим, хто хижим оком поглядає на нашу незалежність, - вважає блогер, засновник групи аналітиків «Галицький аналітичний центр» заслужений вчитель України Ігор Федик, який поділився своїми роздумами на сторінках інтернет-видання "Вголос"

Нещодавно вдалося мені зауважити, що польські націоналісти виставили на міжнародний ресурс відео матеріалів YouTube відео кліп під назвою «Odzyskać Kresy», де ідеться про розкол України. Створене ними відео «передбачає» початок громадянської війни на Україні, що призведе до розколу нашої держави. Автори кліпа закликають підтримати ті сили на Україні, які сприяють дестабілізації та руйнують її єдність.

Далі кліп демонструє як польські війська вторгаються на Західну Україну з метою захисту тих громадян, які володіють Картою поляка (чи не раз в інтернеті моделювалася подібна ситуація із захистом російськомовного населення в Криму?). Показано як поширюється червоний колір польської карти на західні землі України – Галичину та Волинь. На згаданому ресурсі існує ще один такий кліп – «Nowa Mapa Polski». Отакі собі фашистські ігри влаштували в Інтернеті польські екстремісти. Коментарі ж до цих кліпів пістрявіють усіма кольорами відвертого расизму і нацизму.

Щось подібне маємо і в теорії російського новітнього «месії» – Дугіна, який теж прагне розколу України, і приєднання до Росії східноукраїнських земель. А Галичина в його концепції переходить до Польщі. От таке дивне поєднання імперіалістичних ідей із Заходу і Сходу.

А може тут ми маємо дві руки одного імперіалізму, який з обох боків зазіхає на українські етнічні землі. Угорські праві теж нагнітають антиукраїнську істерію. Всі ці дії є явною пересторогою для українських державних органів, якзрештою, для кожного українця. Це не вигуки купки зловмисників, а системні вимоги екстремістських сил переглянути державні і природні кордони України.

Ксенофобія стає не вербалізмом, а політичними ігрищами та колоніальними мріями значної частини тамтешніх суспільств. Тішить те, що полські урядові кола сповідують зовсім інші принципи політики, хоча деякі представники влади улітку долучалися до певних антиукраїнських заходів. Водночас, слід зазначити, що на відміну від Польщі, в Росії шовінізм зведений у державний ранг. Ніяк північно-східна сусідка не може розлучитися з Україною, вважаючи її і надалі молодшою сестрою, яка назавжди має бути на побігеньках у старшої. Не виникає сумніву, що вістря ксенофобських ударів, ксенофобських середовищ буде однозначно спрямовуватися проти територіальної цілісності України. Вже за останні роки маємо чимало проявів темних взаємин між польськими та російськими крайнє правими у ставленні до України. В пошанівку у російських екстремістів є відомий польський українофоб «отець» Ісакович-Залєський – один із лідерів кресов’яків.

Це не агонія, як дехто з політологів стверджує, це наростаюча агресія. Так було в кінці 20-тих, на початку 30-тих років у веймарській Німеччині. Чим це закінчилося відомо всім.

Що цікаво, ніхто з українців нічого подібного на згаданий ресурс не викладає, що ще раз свідчить про нашу толерантність.

У цій непростій ситуації лякає незавершеність формування української модерної нації, яка отримує відчутні удари у спину і від «п’ятої колони», що активно діє в Україні. Індиферентність нашого суспільства має бути подолана в часі, коли ксенофобські ідеї захоплюють уми наших сусідів. Ми не закликаємо до адекватних дій, але «порох слід тримати сухим».

Завданням українських державних структур і всіх громадян України, незалежно від кольорів знамен і політичних поглядів, має бути зміцнення української ідентичності, щоб протиставитись тим, хто хижим оком поглядає на нашу незалежність.

Джерело: Вголос 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 811
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців