Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто правду говорить, ненавидять того

Михайло Вишиванюк: Громади мають бути активними учасниками соціально-економічного розвитку своїх територій, порадниками і помічниками державних органів влади


23 Квітня 2012 p.

Минулої п'ятниці голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, його перший заступник Василь Плавюк, заступники Василь Брус, Руслан Гусак, Володимир Попович, заступник голови-керівник апарату ОДА Роман Струтинський, керівники силових структур в області - УМВС України, СБУ, ДПА, обласної прокуратури, начальники галузевих управлінь ОДА були учасниками виїзної, у Рожнятові, зустрічі «Влада і громада», що проходила в тамтешньому Будинку культури.


Про зроблене і задумане Громадською радою при Рожнятівській райдержадміністрації розповів декільком сотням учасників зустрічі голова ГР Володимир Семкович. За його словами, більшість рішень Громадської ради стають предметом розгляду на засіданнях колегій РДА і «знаходять шляхи вирішення». Зокрема, силами активістів Громадської ради проведено першу антикорупційну експертизу органів державної влади Рожнятівщини через анкетне вибіркове опитування земляків. Як наголосив Володимир Семкович, за результатами антикорупційної експертизи відбулося ряд серйозних нарад з відповідними висновками та попередженнями. Колишній голова Рожнятівської РДА Володимир Семкович вніс пропозицію, щоб Громадські ради отримали юридичний статус, з тим, аби вони мали можливість брати участь у реалізації різного роду проектів.

Голова Рожнятівської РДА Микола Філіпович у своєму виступі відзначив: за три місяці поточного року перевиконано завдання надходжень до бюджету на 600 тис. грн.; є позитив у розвитку підприємництва - на 236 побільшало підприємців. У Рожнятівський район «прийшов інвестор», який взяв в оренду 466 га землі, що роками не оброблялася, і уже 35 га виорав. Лише торік тут капітально відремонтовано доріг на 13,8 млн грн. (в районі 466 км доріг обласного підпорядкування і лише 7 км - державного значення). Минулого року з районного бюджету виділено 690 тис. грн. на проведення підвідних газопроводів, у цьому році - 100 тис. грн. Районна влада Рожнятівщини сподівається на результативність проведених перемовин з потенційним інвестором, який, кажуть, зацікавлений у розвитку вітроенергетики.

Уже в цьому році Віктор Янукович присвоїв Почесне звання «Мати-героїня» 79 багатодітним жінкам, тоді як у 2008 році - жодній, у 2009-му - 185-ом, у 2011-му - 171-ій. Всього на Рожнятівщині 475 матерів-героїнь.

Як зазначалося, соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича для Рожнятівського району означають, насамперед, те, що 3 500 бойківчан отримуватимуть доплати до пенсій, в тому числі чорнобильці, діти війни.

Проблеми Рожнятівщини, що потребують підтримки держави: на завершення довгобудів треба 35 млн. грн.; щоб виконати роботи з берегоукріплення (сповна ліквідувати наслідки повені 2008 року), Рожнятівщині потрібні понад 58 млн грн. Як зазначив голова РДА Микола Філіпович, 120 га землі експлуатують підприємства «Укрнафти», проте район отримує орендну плату не за усю орендовану землю. 220 га перебувають в оренді «Івано-Франківськторф», а оскільки підприємство зареєстроване в обласному центрі - податки Рожнятівський район не отримує. Мешканців Брошнів-Осади турбує неоднозначна екологічна ситуація в селищі - підприємство «Кроно Осмолода» має прислухатися до громади і висновку відповідної комісії.

Василь Брус, заступник голови облдержадміністрації, поінформував учасників представницького зібрання про державні програми з підтримки села і селян. За його словами, в Рожнятівському районі 28 тис. га землі, в тому числі 14,9 тис. га ріллі ; 12 фермерських господарств, 4 агроформування. Василь Брус похвалив Рожнятівщину за те, що тут найвища в області ціна за здане молоко-2.40-2,50 за літр; закликав селян закладати сади, на що держава стовідсотково повертає кошти.

Взявши слово на завершення насиченої двогодинної зустрічі, голова ОДА Михайло Вишиванюк наголосив: «Рожнятівський район дійсно ґаздівський. Однак людям треба ще раз і ще раз пояснити – скільки коштів і яким чином держава повертає за придбання корови, телички, за молодий сад. Якщо замість борщівника на Рожнятівщині, як і в інших районах області, ростимуть сади - це прекрасно».
 

 

Особливо Михайло Вишиванюк наголосив на ролі громади, Громадських рад, які, як цього вимагає Президент України, «мають бути активними учасниками соціально-економічного розвитку своїх територій, порадниками і помічниками державних органів влади». Голова ОДА сказав і про те, що Президент ініціював створення комісії, яка розробляє законопроект про Громадські ради (Михайло Вишиванюк –член цієї комісії).
 

 

«Громадські об'єднання матимуть свій Закон, за яким отримуватимуть фінансову підтримку з державного бюджету, -зазначив голова ОДА.
 

 

Адміністративно-територіальна реформа, яку ініціює Президент України, за словами Михайла Вишиванюка передбачатиме децентралізацію, передачу функцій з центру на місця, звуження повноважень органів держадміністрацій і розширення повноважень органів місцевого самоврядування, підвищення ролі громади – носія влади. Причому проект адмінтерреформи винесуть на загал, на широке обговорення громадськістю.
 

 

Серед урядових галузевих реформ, виконання яких особисто патронує Президент України, голова ОДА відзначив реформування медичної галузі в області. Торік на медицину Прикарпаття скеровано майже 150 млн грн. За дорученням Президента в Івано-Франківську до кінця 2013 року планують здати в експлуатацію обласний Перинатальний центр. Створюються потужні центри: онкоцентр, протитуберкульозний центр, в перспективі – будівництво нового приміщення кардіоцентру. Підвищують кваліфікацію прикарпатські медики. Особлива увага - сільській медицині, сімейній. Створено 9 нових пунктів швидкої медичної допомоги. У поточному році на медицину збільшено видатки на 15,7%, - 1 млрд. 200 млн. грн.; на 20% виросли видатки держави на освіту. У 2012 році буде здано в експлуатацію 68 дитячих садочків, у 2013-му році в області відкриють 66 нових дошкільних закладів.
 

 

«Що стосується сільського господарства, Президент України дав доручення негайно провести роботи по розмежуванню землі – державної і комунальної власності», - наголосив Михайло Вишиванюк. І також дав доручення начальнику обласного управління лісового та мисливського господарства Олексію Голубчаку та в.о начальника управління земельних ресурсів Володимиру Боднарчуку – «піти на зустріч громаді Рожнятівщини у справі розмежування земель - на користь громаді».

 


Сільських голів Михайло Вишиванюк закликав вкладати кошти у створення генпланів, проведення інвентаризації землі.
 

 

Голова ОДА дав ще чимало доручень своїм заступникам та відповів на численні запитання. Приємною несподіванкою для рожнятівців прозвучала інформація, озвучена заступником голови ОДА-начальником управління економіки Володимиром Поповичем про те, що є проект постанови Кабміну щодо надання гірського статусу селищу Рожнятів, селам Креховичі, Підлісся і Черник.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 967
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців