Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Обіцянка - цяцянка, а дурневі радість

Попович vs Анушкевичус: хто кого?


8 Квітня 2014 p.

Чим ближче 25 травня, чим ближче довибори у Верховну раду, тим ясніше стає, хто претендує на звання основних збирачів голосів на місцевій електоральній грядці.
Між політиками вже розгорнулася запекла боротьба, котра, проте, ще не надто помітна для тих, хто знаходиться за межами тераріуму.

На даний момент я б виділив двох основних гравців, між якими й розгорнеться основне протистояння. Це новий голова івано-франківської обласної організації ВО «Свобода» Василь Попович та міський голова Віктор Анушкевичус.

Шанси Поповича достатньо високі, оскільки «пастися» він буде на рідному свободівському електоральному полі. Бо, не зважаючи на дещо підупалий рейтинг «Свободи», вона все ще має на наших теренах досить вагомий запас міцності. Програш Поповича в «рідних стінах» може відчутно вдарити по його політичній кар’єрі.

Втім, протистояти Анушкевичусу, який має чималий досвід використання адмінресурсу (яскравий приклад: вибори мера 2010 року) молодому Поповичу (без досвіду у політичній війні "один на один"), буде достатньо складно. Навіть при мінімальному використання цього самого адмінресурсу можна додатково «накрутити» мінімум 5% голосів. А якщо прикласти зусиль, то й всі 10%.

З огляду на те, що міський голова має такий-сякий рейтинг і володіє десь 10-15% голосів «якірного електорату», як його називають політтехнологи, чи «залізобетонного електорату», як його називаємо ми – нормальні люди, можна сказати, що 20-25% голосів Анушкевичус вже має. А це не так і мало, якщо врахувати, що окрім Поповича і, власне, самого Анушкевичуса у виборах братиме участь, як мінімум ще три кандидати, котрі можуть добряче попиляти відсотки, котрі залишаться. Тим більше, що й сам міський голова має шанс «наростити» собі голосів серед тієї частини електорату, яка вирішує за кого голосувати, вже стоячи з ручкою над бюлетенем.

Для того, щоб «збити дихання» конкуренту ще задовго до фінішу, Поповичу потрібно створити супернику такі умови, в яких той не зможе повноцінно брати участь в перегонах. Наприклад, перекрити доступ до адмінресурсу.

Згаданий вище «якірний» електорат можна також «відбити» шляхом усунення Анушкевичуса з крісла мера. Висловлення недовіри (саме так згідно регламенту дозволено припиняти повноваження міського голови, - ред..) нищівна критика, і врешті-решт зняття з посади міського голови, підірве імідж Анушкевичуса та позбавить його реальних шансів на виборах.

А втім, для цього сценарію потрібно провести засідання міської ради й отримати 40 голосів за відставку мера. Це цілком реально, з огляду на кількість свободівців серед міських депутатів та присутність у залі опозиційної фракції «Удар-Громадський форум», лідер якої вже давно має «зуб» на мера.

Інша справа, що фракцією Свободи в міській раді керує Роман Онуфріїв, з яким Попович добряче побив горщики, ініціювавши усунення того з посади голови міського осередку ВО «Свобода».

З стратегічної точки зору Роману Онуфріїву вигідніше не підтримати Василя Поповича у його боротьбі з Анушкевичусом і саботувати агітаційну роботу на користь кандидата до ВРУ.

Не важко передбачити, що у разі поразки на парламентських виборах Попович найімовірніше полишить крісло голови облорганізації Свободи. Програш у передовому для націоналістів регіоні та втрата мандата у ВРУ підірве авторитет молодого політика. При цьому Онуфріїв зможе взяти реальний реванш у колеги по партії, який нещодавно ініціював його "партійне фіаско". З часом він можливо претендуватиме на зайняття вакантної посади голови обласної організації Свободи.

Єдиний сценарій за яким Онуфріїву буде вигідна відставка мера - це якщо проявляться його давні мерські амбіції. Тоді він може й погодитись усунути Анушкевичуса, щоб мати шанс посісти його місце. Та якось мало віриться, що раціональний Онуфріїв піде на це.

Знаючи, що громада досі не забула резонансну «справу Гаркота», у якій він був одним з головних і «найзабрудненіших» фігурантів, та передбачаючи увесь бруд, який буде вилитий під час виборчої кампанії, голова фракції «Свобода» у міській раді навряд чи прийме рішення на користь Поповича.

До того ж, якщо Анушкевичус стає нардепом, посада мера перейде в руки амбіційного секретаря міської ради Миколи Вітенка, який вже встиг відчути смак влади.

Як би там не було, щоб перемогти Поповичу необхідно усунути Анушкевичуса політична сила якого тримається на посаді та мовчазній підтримці Онуфріїва.

Отож, найближчим часом станемо свідками захопливої боротьби з невідомим фіналом від якого залежить подальша доля не лише мандата народного депутата Верховної Ради України, а й славного міста Станіслава...

Джерело: Версії


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 609
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців