Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто літом спеки боїться, той зимою не має чим погріться

Громадськість підозрює у зловживаннях начальника Івано-Франківського обласного бюро медико-соціальної експертизи


27 Березня 2014 p.

З відповідним Листом в правоохоронні органи звернувся депутат Івано-Франківської облради Сергій Адамович: "До мене як депутата Івано-Франківської обласної ради звернулися працівники та громадяни, що проходили процедури медико-соціальної експертизи в Обласному бюро медико-соціальної експертизи Івано-Франківської області з метою сприяння у комплексному вивченні проблемних питань, що стосуються зловживань своїми повноваженнями з боку начальника бюро Кулайця Михайла Івановича, - пише у групі в соціальній мережі С.Адамович, - з усних та письмових відомостей отриманих від скаржників стали відомі наступні факти.

Кулаєць М.І. як начальник Обласного бюро медико-соціальної експертизи Івано-Франківської області приховує факти незаконного стримування направлених хворих на огляд МСЕК головами лікарських консультаційних комісій в Коломийському та Косівському районах Івано-Франківської області з явними ознаками інвалідності, чим порушує інструкцію про встановлення груп інвалідності №561 від 05.09.2011 року.

Одним з фактів є те, що хвора Полюк Марія Юріївна, жителька с. Уторопи Косівського району не могла пройти процедури огляду в МСЕК більше року, хоча згідно чинного законодавства їй по анатомічному дефекту належить третя група інвалідності без переогляду. Причиною цього стало те, що Полюк М.Ю. надала відомості як свідок в судовій справі, що дискредитували Кулайця М.І.

В робочий кабінет п. Кулайця М.І. замовлено офісних меблів на 26 тис. гривень, в той же час як не забезпечуються життєво необхідні проплати для функціонування служб обласного бюро МСЕК. Так, в зимовий час в приміщенні Коломийської МСЕК, що знаходиться на вулиці Чорновола 32, м.Коломия, температура повітря в приміщенні становить на рівні плюс 10-14 градусів Цельсія, стіни приміщення промерзли і заражені грибком, що зумовлює грубі порушення санітарно-гігієнічних вимог.

М. І. Кулаєць використовує санітарний автомобіль, який призначений для виїздів комісій до хворих осіб, що за станом здоров'я не можуть прибути на огляд в приміщення медико-соціальної експертної комісії, у власних цілях.

Так, водій Стасюк Ярослав Антонович, довозив донедавна М.Кулайця на роботу та з роботи, на різноманітні наради, що відбуваються в Україні, і навіть було здійснено поїздку в м.Моршин, у зв’язку із захистом кандидатської дисертації дочки М. Кулайця. В той же час пальне для виїздів до важкохворих інвалідів часто буває відсутнє.

Створена система М.Кулайцем полягає у забезпеченні паливно-мастильними матеріалами (при їх відсутності) та запчастинами для санітарних автомобілів безпосередньо членами комісій.
Так, складений річний графік виїздів медико-соціальних експертних комісій області в райони області (всього в області працює 11 комісій), і на цих виїздах в райони заздалегідь плануються для огляду хворі переважно першої та другої груп інвалідності (цим хворим по стану здоров'я важко прибути на огляд в приміщення МСЕК).

Зрозуміло, що якщо пальне для санітарного автомобіля відсутнє, то виїзд до хворих в район стає неможливим.

Відповідно до додатку№1 наказу ОБ МСЕ від 11.11.2009 року №220 для проведення виїзних засідань МСЕК слід використовувати тільки службовий транспорт закріплений за комісіями. При відсутності ж пального для забезпечення виїздів, М.Кулаєць "закриває" очі звідки комісії беруть пальне для санітарного автомобіля, чому слідує виникнення наступної проблеми - списання пального в дорожніх листах водіями, відповідно проводиться "скручування" спідометрів.

У випадку ДТП при плановій поїздці медичної комісії на санітарному автомобілі з необлікованим пальним відповідальність буде нести голова комісії та водій (дані з інструктажу інженера по техніці безпеки департаменту охорони здоров'я).

Іншими обставинами є те, що за деякими відомостями за час роботи на посаді головного лікаря (з 2008 року) М.Кулаєць придбав три автомобілі для особистого користування та своєї сім’ї, а також нерухомість на першому поверсі новозбудованого будинку на вул. Шевченка 35а.

Окрім вищезазначених обставин майнових зловживань як начальника Обласного бюро медико-соціальної експертизи Івано-Франківської області, ним здійснюються зловживання своїм посадовим становищем і у сфері кадрового забезпечення та трудових відносин діяльності цієї установи.
М.І. Кулаєць будучи начальником Обласного бюро медико-соціальної експертизи Івано-Франківської області, водночас отримує 0,25 посадового окладу лікаря - реабілітолога на спеціалізованій кардіологічній MCЕК протягом останніх чотирьох років, але фактично ніяких обов’язків там не виконує, оскільки завжди на засіданнях кардіологічної МСЕК відсутній (про це свідчить відсутність підписів М. Кулайця в актах огляду, в журнaлах протоколів кардіологічної МСЕК, ним не заповнено ні одної індивідуальної програми реабілітації інваліда, що є прямим обов'язком лікаря - реабілітолога).

Даний факт поєднується із тією обставиною, що на роботу в кардіологічну МСЕК прийшов молодий спееціаліст, лікар-реабілітолог Голей ганна Антонівна, яка прийнята лише на 0,75 ставки, (на даний момент Голей Г.А. знаходиться в декретній відпустці по догляду за дитиною, тоді як М.Кулаєць надалі отримує державні кошти за 0,25 посадового окладу лікаря- реабілітолога).

Окрім того, М.Кулаєць здійснює прийом на роботу нових працівників з грубим порушеннями кваліфікаційних вимог до кандидатів. Так, при призначенні на посаду голови спеціалізованої психіатричної МСЕК в 2011 році був прийнятий Масляк Володимир Миколайович, який є родичем М.Кулайця.

Даний кандидат не відповідав кваліфікаційним вимогам визначених (посадовою інструкцією голови MCЕK затвердженою 29.08. 1997 року начальником управління медико-соціальної експертизи МОЗ України В.В.Маруничом), а саме:
- не був на момент призначення членом психіатричної МСЕК
- не мав стажу роботи в галузі медико-соціальної експертизи 5 років.

В тому ж році на посаду терапевта обласної МСЕК був прийнятий молодий спеціаліст Штефюк Олександар Володимирович. Однак після звернення голови обласної МСЕК Полутранка О.Б. в обласну прокуратуру з підстав відсутності необхідного стажу роботи в терапії – 3 роки, відсутності атестаційної категорії по терапії, відсутності первинної спеціалізації з медико-соціальної експертизи, був переведений на посаду лікаря - реабілітолога спеціалізованої профпатологічної МСЕК.

Наступним фактом є переведення у лютому 2014 року на посаду терапевта Коломийської міжрайонної МСЕК з посади лікаря - реабілітолога цієї ж МСЕК Вишиванюк Христину, яка також не відповідала кваліфікаційним вимогам на займану посаду:
1. відсутній взагалі стаж роботи по терапії при кваліфікаційних вимогах - 3 роки;
2. не мала відповідної атестаційної категорії;

Ще одним фактом порушень є прийняття на посаду юриста обласного бюро медико-соціальної екслертизи Озарка Любомира Івановича, мати якого є сестрою дружини М. Кулайця. Окрім того, відповідно до наказу МОЗ України №33 від 23.02.2000 року - посада юриста передбачена тільки на обласній МСЕК.

Тому Озарко Л.І. закріплений у штатному розписі не в обласній МСЕК, а в штаті адміністрації обласного бюро медико - соціальної експертизи і фактично здійснює функції особистого адвоката начальника обласного бюро медико - соціальної експертизи М.Кулайця від співробітників цієї установи.

Більше того, судові засідання в яких відповідачами є медико-соціальні експертні комісії відвідує голова комісії, а при потребі за власний кошт наймає іншого юриста, тоді як п.Озарко Л.І. не приймає участі в судових засіданнях. Останнє судове засідання відбувалось в Долинському районі, в якому приймав участь голова спеціалізованої профпатологічної МСЕК Л. Білоус разом із залученим на підставі договору юристом".

Автор цього депутатського звернення Сергій Адамович зазначає, що "на підставі вищенаведеного, керуючись функціональними повноваженнями прокуратури України, як органу уповноваженого здійснювати загальний нагляд за додержанням чинного законодавства України, прошу розглянути дане звернення по суті, вжити всіх заходів з метою перевірки і дослідження вищеописаних фактів, та у випадку наявності підстав, притягнути винних осіб до юридичної відповідальності. Про результати розгляду звернення прошу повідомити мене письмово.

Згідно ст. 13 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та їх посадові особи, а також керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території відповідної ради, до яких звернувся депутат місцевої ради, зобов’язані у десятиденний строк розглянути порушене ним питання та надати йому відповідь.
Вдячний за розуміння та надіюсь на позитивну співпрацю!
З повагою,
депутат обласної
ради _________ С.В. Адамович" 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 4843
Рекомендовані статті

гість 20:30, 27.3.2014

цікавий цей чувак.хатинку в клузові прикупив маючи де жити в угринові.також заслуженого лікаря собі зробив і дружині заслуженого вчителя. треба вияснити за які здобутки це зроблено.групи в нас мають всі високопосадовці а прості краяни мають давати хабарі кожний рік за продовження .добре що хтось вник в цю проблему.

андрій сарафанюк 20:37, 27.3.2014

моїй сестрі допоміг. без грошей. обливаєте брудом людину, бо хочете когось свого на це місце пропхати

Гість 09:29, 28.3.2014

В мене враження що на хвилі революції зачищають посади для своїх людей.

андрій сарафанюк 10:55, 28.3.2014

до гостя: і я про те ж саме.

Гість 13:42, 28.3.2014

є люди, які на інших лиють бруд щоб відвернути увагу від своїх прогріхів. скалку в чужому оці побачив, варто було б спочатку вийняти колоду зі свого ока, шановний авторе вищенаписаної єресі

Дереш 17:11, 2.4.2014

Тут пишуть,що допоміг сестрі.А що закони вже відмінили,що треба помочі головного лікаря?Він певне вже цар?

Гість 19:07, 6.5.2014

Не обливайте брудом чесну людину.

Гість 11:25, 4.4.2015

цей осередок корупц11 требе показово закривати в кайданки

Гість 23:07, 8.4.2015

вказуйте тут з фаміліями факти корупціі і хабарництва у мсек

Гість 15:39, 8.5.2015

ТО ВАЖКИЙ ГРІХ НАЖИВАТИСЬ НА ХВОРИХ , А ЦІ ПОКИДЬКИ ЩЕ І ЗБИТКУЮТЬСЯ ,ЯКЩО ГРОШЕЙ НЕ ДАЄШ.

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців