Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Не все те правда, що на весіллі співають

Тиждень української музики в обласній філармонії


5 Грудня 2013 p.

Зима цього року в Івано-Франківській обласній філармонії стартує з тижня української музики під девізом «Шлях у Європу пролягає через філармонію».

На сцені виступив академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile. У його виконанні звучали класика та романтика, зокрема твори Миколи Лисенка, Дмитра Клебанова, Володимира Івасюка, інших. Солістка Наталія Шевченко виконала кілька пісень, серед яких «Тільки раз цвіте любов»

(на сл. Б. Стельмаха і муз. В. Івасюка). Її незмінний партнер по сцені Олександр Семчук співав «Цвітуть осінні тихі небеса» (на сл. А. Малишка і муз. О. Білаша) та ін.

«Відкривати тиждень української музики для нас почесно. Крім того, це гарна нагода вкотре підкреслити, що важливо пропагувати українську музику, зокрема, камерний жанр,– говорить художній керівник оркестру Олег Герета. – А зближення української та європейської культур у наших програмах – це вже давня традиція».

Олег Герета розповідає про досягнення української композиторської школи. Каже, що епоха Бароко — це не тільки Вівальді та Бах, що у нас є своя школа Дмитра Бортнянського, Максима Березовського. «Мені здається, ми не до кінця усвідомлюємо й те, що живемо в епоху Мирослава Скорика, якого визнали одним з кращих європейських композиторів сучасності ще на початку його творчого шляху», — акцентує Олег Петрович.

Загалом міні-фестиваль складається з шести концертів. Зокрема, буде представлена камерна музика, симфонічна, народна музика та вокальний жанр. Вже сьогодні струнний ансамбль «Quattro Corde» відкриє франківцям сучасного місцевого композитора Віталія Маника, якому днями виповнюється п’ятдесят років від дня народження. У концерті прозвучать його вокальні та інструментальні твори.

У середу, четвертого грудня, філармонія запрошує любителів народної та популярної музики. Цікаву програму запропонує дует «Діалоги», українська народна пісня «Іванку-Іванку» прозвучить у виконанні тріо бандуристок «Пектораль», авторська композиція «Гори димлять» скрипаля Ярослава Бибика у виконанні ансамблю народної музики «Бревіс», джаз-квартет «ART PRESTIGE» подарує гостям авторські твори учасників колективу — Романа Микитюка ( «Трембіт») і Арсена Бучинського («Бистрі води»). Крім того, колективи обіцяють чимало прем’єрних творів.

У четвер, п’ятого грудня, в рамках Тижня запланований Вечір українських романсів із солістами філармонії Іриною Ключковською, Оксаною Кречко, Наталею Шевченко, Володимиром Дутчаком, Олександром Семчуком, Олександром Форкушаком, Володимиром Рудницьким та заслуженою артисткою України Ольгою Велкою.

Фортепіанна музика Віктора Косенка звучатиме в сольному концерті солістки філармонії Анастасії Толстоног у п’ятницю, шостого грудня.

У неділю, восьмого грудня, подією у музичному житті міста та області буде концерт за участі Мирослава Скорика в рамках загальноукраїнського святкування 75-ліття від дня народження маестро. Цікаво, що того дня на закритті Тижня української музики симфонічний оркестр філармонії виконає практично всі прем’єрні твори Скорика. Диригент оркестру Іван Остапович говорить про те, що цей концерт проілюструє композитора Мирослава Скорика як уособлення української сучасної музики у її становленні. Диригент пояснює: «Це така свого роду ретроспектива творчості Скорика, адже його «Гуцульський триптих» до фільму «Тіні забутих предків» написаний ще у 70-х роках, «Скрипковий концерт №2» — у 80-х і звучатиме зовсім недавній твір «Балада про Дніпро». За словами Остаповича, загалом в Україні бракує якісної симфонічної музики. І якщо йдеться про музику Мирослава Скорика, то знають переважно його «Мелодію» та «Іспанський танець», а от чудова симфонічна музика ще не надто відома. Також в цьому концерті візьмуть участь віртуозна скрипалька, заслужена артистка України Богдана Півненко та соліст Національної опери Ігор Мокренко.

«Хочеться відкривати світові українську музику, — говорить директор філармонії Андрій Савка. – Вважаємо, що треба йти у Європу з українським обличчям та змістом. Сподіваємось, що цей Тиждень української музики в Івано-Франківську стане доброю для цього нагодою і підготовкою».


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 539
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців