Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Сучасні чоловіки не плачуть, бо бояться, що туш потече

Василь Чуднов про Асоціацію з ЄС, кадрові рішення, гроші та економіку (інтерв'ю)


29 Листопада 2013 p.

 

Василь Чуднов - голова Івано-Франківської ОДАГолова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов дав 28 листопада інтерв’ю телеканалу «РАІ». Подаємо його Вашій увазі.

- Вітаю вас, шановний Василю Михайловичу! Для державних службовців, яких призначають на керівні посади в органи влади, вирішальними є перших сто днів. Саме цей час є своєрідним іспитом. Для вас такими іспитами стали  призначення на посаду голови облдержадміністрації та Євромайдан. Які висновки робите за кілька цих буремних днів?

- Дійсно, непростий видався початок моєї роботи на посаді голови обласної державної адміністрації, бо досить складна фінансово-економічна ситуація, яка є в області. А до неї додалася ще й напружена суспільно-політична ситуація. Звичайно, доводиться приймати досить непрості рішення. Нам вдалося зберегти спокій, не допустити провокацій, порушень правопорядку. У нас все відбувається цивілізовано.

Які висновки? В першу чергу, я гордий з того, що живу в демократичній державі, де є демократична влада. Адже кожний громадянин має право на вільне волевиявлення своїх поглядів в будь-якому куточку країни чи нашої області.

- Чи встигли ви, попри всі ті події, які відбуваються, визначитися з конкретними першочерговими напрямками роботи, принаймні на цей короткий період часу, до кінця року? Адже економічна ситуація, як ви говорите, є нелегкою.

- Найважливіші завдання для мене зараз – це забезпечити виплату всіх соціальних гарантій, зарплат, пенсій, в повному обсязі підготуватися до зими. Багато що вдалося вже зробити. Мої зустрічі, які відбулися ще до цих буремних подій, з Президентом України, міністрами, мають конкретний результат. 118 мільйонів гривень, яких нам не вистачало в грудні для виплати зарплат і пенсій, уже надходять в область. Ми в повному обсязі виплатили пенсії в листопаді, не маємо жодної копійки заборгованості. Завершуємо виплату листопадової зарплати, і буквально завтра-післязавтра це буде вже зроблено.

Зараз працюємо над стратегією розвитку Прикарпаття до 2020 року. Абсолютно переконаний, що в області достатньо ресурсів для того, щоб у 2020 році ми стали бездотаційною, самодостатньою областю.

- За якими соціально-економічними показниками область має шанси успішно завершити цей рік і за якими варто очікувати відставання?

- Відставання у нас є в промисловості. Зменшилися обсяги, і для цього є об’єктивні причини. Загальноєвропейська криза не могла не торкнутися й нас. Разом з тим ми активно залучаємо іноземні інвестиції. З початку року в область залучено понад 740 мільйонів доларів США інвестицій. Досить успішно в нас діють понад 305 підприємств, які дають свою продукцію на експорт. Працюємо з багатьма країнами Європейського Союзу.  Зокрема, це такі країни як Данія, Італія, Кіпр, Нідерланди, Польща, Румунія, Франція. Загалом 24 країни ЄС інвестують в економіку краю. Найбільш привабливими напрямками для іноземних інвестицій є промисловість, в тому числі, переробна галузь, виготовлення пластмасових, гумових виробів, харчових продуктів. Мене особливо тішить те, що є надзвичайно велика цікавість до сільського господарства.

- Які наслідки матиме Прикарпаття від підписання Угоди про Асоціацію з ЄС?

В той час, коли я був головою обласної організації Федерації роботодавців України, з початком тиску Росії на Україну ми зробили запити до всіх наших підприємств, чи немає для них загрози відвантаженню їх товарів. Жодного підприємства, яке б постраждало від санкцій, ми не виявили, ніхто не звернувся. Тому що в основному економіка нашої області інтегрована в країни Європейського Союзу, а не Митного Союзу. Економічних негативних наслідків від підписання Угоди з ЄС ми не очікуємо.

Але, якщо подивитися з іншої сторони, то мене тривожить та напруга, яка виникла з можливим підписанням документу про Асоціацію з ЄС і у відносинах з Російською Федерацією. Це призводить до того, що основні донори бюджету України, серед яких великі підприємства зі сходу й півдня‚ що працюють в космічній галузі, авіабудуванні, металургії, за останні півтора місяці зменшили товарообіг на 40 млрд. грн. Це, звичайно, може вплинути на дохідну частину бюджету.

Якщо візьмемо до уваги той факт, що на дві третини наша область є дотаційною, то мене дуже непокоїть, що буде далі, чи буде можливість в повному обсязі виконувати зобов’язання перед людьми з виплат зарплат, пенсій, інших соціальних гарантій.

Згадаймо приклад Польщі. Всі пам’ятають, що відбувалося там у зв’язку з так званою «шоковою терапією», коли мільйони поляків вийшли на вулиці. Ті події були набагато буремніші, жорсткіші, ніж зараз у нас.  Це при тому, що поляки отримали  понад 83 мільярди іноземної допомоги від Євросоюзу. Чи готові ми до цього? Чи достатньо поінформовані люди щодо того, що може чекати, якщо таке станеться?

- Давайте повернемося до області. За цей період часу, коли ви на посаді голови облдержадміністрації, чи визначилися ви зі своїми колективом, командою, яка працюватиме?

- У кожного керівника є свій стандарт роботи, свої вимоги, критерії до команди. Я тут не виняток. Під ті завдання, які ставилися переді мною, плани, які визначено, й підбираю команду.

Дуже вдячний Президенту України, Уряду за те, що буквально вчора були погоджені кандидатури і днями уже приступить до виконання обов’язків перший заступник Ігор Зварич – людина надзвичайно досвідчена, яка не один рік працює у владі, в економіці. Досить добре знає економіку краю. Переконаний, досвід Ігоря Теодоровича буде дуже корисним на цій посаді.

Що стосується напрямку будівництва, архітектури, ЖКГ, то його куруватиме Віктор Костючик. Це людина теж знана, відома.

Гуманітарний блок очолить Зінаїда Болюк, яка тривалий час працювала і в освіті, і очолювала Рогатинську РДА. Людина теж досвідчена, знана і шанована в краї.

Моїм заступником-керівником апарату залишається Олександр Криницький, який також тривалий час працює в облдержадміністрації.

Відбудеться ряд змін в деяких районах області, де не забезпечується виконання тих завдань, які ставляться. Зокрема, в Косівському районі за останні роки не залучено жодної копійки інвестицій, ні вітчизняних, ні іноземних.

Гадаю, що до кінця грудня зможу представити нових керівників окремих районів.

- У зверненні Президента прозвучали слова про те, що євроінтеграційні напрямки України – незмінні. Тобто, ми йдемо в Європу, але є ще час на те, щоб, можливо, підготувати документи, розібратися у тих проектах, які пропонує європейська сторона, з тим, щоб вони були достатньо фінансово підтвердженими. Як ви думаєте, чи не може це статися саме завтра, адже ще є час до початку Євросаміту?

- Чи станеться це завтра, знає, напевно, тільки Президент України і керівники Євросоюзу. Але я чітко знаю думку Президента України про те, що курс на євроінтеграцію - незмінний. Ми ідемо в Європу. Єдине питання часу і на яких умовах. Я наводив вже приклад, коли кажуть, що Україна як той марафонець, який пробіг більшість свого шляху, і за кілька метрів від фінішу присів відпочити. То, може, краще відпочити, набратися сил і добігти цю дистанцію цілим і неушкодженим, а не так, як перший марафонець, добігши до фінішу, впав і помер?

Ті обіцянки, які за три роки давалися нам Євросоюзом, не виконані за жодним пунктом. Нам обіцяли і потужну фінансову підтримку, і кредити МВФ. Натомість нам сказали тільки про 600 млн., заморожування заробітних плат і пенсій, підняття комунальних тарифів для населення. Тільки після цього ми будемо вести переговори про виділення кредитів.

Розумію Президента, на якому лежить весь тягар відповідальності за те, що буде з країною після підписання документу про Асоціацію. Хочу звернути увагу на те, що в договорі про Асоціацію навіть наближено не вказано дату, коли ми вступимо в Євросоюз. Туреччина вже 40 років є асоційованим членом ЄС і її досі не прийняли в члени. І справа тут не в Туреччині, а в Німеччині й Франції. Тому що, якщо Україну й Туреччину приймуть в Євросоюз, вони втратять контроль над Європарламентом. Тут ще й велика політика.  

Я хочу запевнити наших краян, що однозначно курс Президента, вся його політика, всі зусилля спрямовані на те, щоб ми увійшли в Європу. Але, щоб ми увійшли туди не жебраками, не з вуличними ходами, а з нормальним стабільним життям, роботою економіки, виплатою зарплати і можливостями для нашої молоді самореалізуватися в своїй країні, без необхідності шукати шматка хліба по закордонах. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 717
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців