Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Борода не робить мудрим чоловіка

Заслужена шана городенківським сільгоспвиробникам


21 Листопада 2013 p.

Традиційно третьої неділі листопада в нашій державі вшановують трудівників агропромислового комплексу. Це пора, коли вже завершено сільськогосподарський рік, можна підсумувати зроблене й будувати плани на майбутнє. На врочистості з цієї нагоди в міському ресторані «Писанка» Городенки зібралися керівники районної влади, працівники полів і тваринницьких ферм та переробної галузі краю. Благословляючи поважне зібрання, Городенківський декан УГКЦ о.-м. Ігор Левицький навів приклад зі Святого Письма про сіяча, вкинене яким зерно впало на кам’янистий грунт, терня та добрий грунт. Саме плодовитою завдяки аграріям стала городенківська земля. Хлібороби повсякчас починали свою працю з Божою опікою, тож і підсумували зроблене також із подячними молитвами.

Про те, яких успіхів досягли трудівники сільського господарства нашого краю, доповів начальник управління агропромислового комплексу Городенківської райдержадміністрації Василь Савіцький:

— Усіма категоріями господарств намолочено 169 тисяч тонн зернових, із середньою врожайністю 59 центнерів з гектара, озимого ріпаку — 12296 тонн. Найкращі показники врожайності зернових культур у АТзОВ «Свято Трипілля» — 84 ц/га, ФГ «Водолій-55» — 83 ц/га, Філія «Перспектив» — 78 ц/га, ФГ «Геліос» — 71 ц/га. З виробництва озимого ріпаку найкращі показники в ФГ «Геліос» (51 ц/га) та ФГ «Водолій-55» (44 ц/га), при середній урожайності по району 30 ц/га. Хороші результати одержані і з виробництва соняшнику — 35 ц/га, сої — 23 ц/га. ФГ «Водолій-55» вийшло на рекордну врожайність цукрових буряків — 583 ц/га.

Основним резервом нарощування обсягів виробництва продукції рослинництва є вдосконалення структури посівних площ, дотримання сівозмін, застосування новітніх технологій та впровадження нових сортів. Агроформування краю значно збільшили обсяги внесення мінеральних добрив та вапняків. Практично розв’язано проблему із забезпечення насінням як сільгосппідприємств, так індивідуальних господарств, насінництвом успішно займаються «Сортостанція», ПФГ «Поточище», СВК «Шевченка», ППА «Вільхівці».

Вагомі успіхи є також у тваринництві. Від початку року в усіх категоріях господарств надоїли 26 тисяч тонн молока, вироблено 7210 тонн м’яса (в живій вазі), одержано 227 мільйонів штук яєць. Добре налагоджено роботу в ПФГ «Поточище», яке утримує 1073 голів ВРХ, СВК «Шевченка» — 518, АТзОВ «Свято Трипілля» — 457. У ДП «Городенківська птахофабрика» нині є 875 тисяч голів птиці.
Значні позитивні зміни пройшли в галузі механізації сільгоспвиробництва. На зміну низькопродуктивним, важким в експлуатації машинам та механізмам прийшла сучасна високопродуктивна багатоопераційна техніка, якої цьогоріч придбано на понад 6,2 мільйона гривень.

Хочеться відзначити, що сільгосппідприємства краю надали матеріальну допомогу школам, дитячим садочкам, лікарням, малозабезпеченим громадянам краю на 750 тисяч гривень. За оренду землі виплачено вже понад вісімнадцять мільйонів гривень із 24 нарахованих. До Пенсійного фонду надійшло 4,1 мільйона гривень, сплачено156 тисяч гривень податків. Ведеться активна робота з формування інфраструктури аграрного ринку та створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, проводяться ярмарки з продажу сільгосппродукції. Левова частка картоплі та овочів вирощена в одноосібних господарствах, які є також основними постачальниками молока та м’яса. В них також вироблено третину всього зерна. Під урожай наступного року всіма категоріями господарств посіяно озимих на зерно на 11870 гектарах, озимого ріпаку — 2549. На зяб уже виорано тринадцять тисяч гектарів.

Голова Городенківської райдержадміністрації Іван Мороз нагадав напружену весну, коли через посуху були сумніви, чи вдасться виростити високі врожаї:

— Тим-то приємно, що результати перевершили очікування, адже загальний вал зернових уперше в історії краю сягнув 180 тисячі тонн. Обробляються практично всі сільськогосподарські землі, на полях працює сучасна потужна техніка, яка щороку поновлюється. За це всім сільгоспвиробникам — велика вдячність і шана, а також побажання, щоб супроводжував вас успіх, а Господь благословив на ще ліпшу працю.

Голова Городенківської районної ради Богдан Кобилянський також подякував аграріям за невтомну працю, створення робочих місць, наповнення казни і побажав наснаги:

— Хай рясно колосяться щедрими врожаями ниви, хай втілюються в життя плани, задуми та сподівання на радість рідним, на благо рідної України та піднесення добробуту всього українського народу.

З великою вдячністю за працю й побажаннями успіхів виступила й перший заступник голови Городенківської райдержадміністрації Марія Чупрун. Керівники району нагородили аграріїв дипломами й грошовими преміями. Кращим серед агроформувань визнано АТзОВ «Свято Трипілля» (керівник Орест Пасацький). За ефективне ведення сільгоспвиробництва відзначено ПФГ «Геліос» (керівник Володимир Лазорко), за досягнуті високі показники — ФГ «Водолій — 55» Юрія Лазорка. Керівника ППА «Вільхівці» Івана Приймака нагороджено за стабільне ведення сільгоспвиробництва та впровадження інвестиційного проекту з будівництва сучасного елеватора.

За стабільне ведення сільгоспвиробництва та вагомий внесок у розвиток соціальної сфери села відзначено ДП «Обрій» (керівник Василь Боднарчук». Низку працівників агропромислового комплексу нагороджено грамотами райдержадміністрації та районної ради.
Аналізуючи тенденції одного з найпотужніших аграрних районів Прикарпаття, перший заступник департаменту АПР облдержадміністрації Василь Ємчук відзначив величезний поступ городенківців у сільгоспвиробництві. Він також привітав із нагородженням орденом Княгині Ольги ІІІ ст. доярку АТзОВ «Свято Трипілля» Марію Шлемкевич. Медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» нагороджено голову ПФГ «Поточище» Мирослава Козло. Почесними грамотами Прем’єр-міністра України нагороджено механізатора ПФГ «Геліос» Валерія Головецького, міністерства агрополітики — механізатора ППА «Вільхівці» Юрія Григорача, Подякою міністра агропромислової політики й продовольства — Івана Борковського (ДП «Городенківська птахофабрика»). Почесних грамот обласної ради та облдержадміністрації удостоїлися головний агроном СВК «Ясени» Іван Заячківський, механізатори ДП «Обрій» Юрій Косминка, філії «Перспектив» Ігор Петришак і Юрій Мазурак.

Про успіхи своїх господарств розповіли голови ПФГ «Поточище» Мирослав Козло й ППА «Вільхівці» Іван Приймак. А головний агроном СВК «Ясени» Іван Заячківський продемонстрував, що аграрії не лише вміють добре працювати, але й відпочивати. Під оплески своїх колег він виконав кілька українських пісень. Своїми співами скрасили свято соліст РПК, керівник ВІА «Едельвейс» Ігор Караїм та його вихованці Іванна Бабала, Тетяна і Станіслав Семенюк. Урочисту атмосферу створив і ведучий, директор РПК Роман Осадчук.

Людмила СТРАЖНИК для БРІЗ


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 763
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців