Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любов подібна до кільця, де ні початку, ні кінця

В.Онутчак про "безмобільну" Яремчу: "Місто фактично паралізовано – банки, магазини, швидка…"


1 Листопада 2013 p.

Яремча без стільникового зв'язку: «Місто фактично паралізовано – банки, магазини швидка…»Ситуація з мобільним зв’язком у місті Яремча критична.

«Місто фактично паралізовано – банки, магазини, швидка…», - характеризує її Яремчанський міський голова Василь Онутчак. З його слів, в зоні, мобільне покриття якої забезпечувала сумнозвісна вежа-ретранслятор, встановлена на території міської клінічної лікарні, проживають 8 тисяч мешканців, з них щонайменш половина є користувачами мобільних телефонів.

Нагадаємо, 26 вересня цього року Яремчанська міська рада ухвалила рішення щодо заборони експлуатації вежі. Відповідно до вказаного рішення, з 1 жовтня було передбачено відключити базові станції операторів "МТС" та "Київстар", а з 1 січня 2014 року – демонтувати вежу.

Як стверджує пан Онутчак, вказану вежу було встановлено в 2005 році. Договір про передачу земельної ділянки в оренду тоді укладало керівництва міської клінічної лікарні. Чинне на той час законодавство давало йому тоді таке право.

Питання ж про необхідність демонтажу ретранслятора мусується ще з лютого місяця. Підняла його ініціативна група, до якої увійшли місцевий адвокат Любомир Ільчук, голова ГО «Воля» Любомир Клим’юк, директор сувенірного ринку Віталій Квітчук, директор Делятинського держлісгоспу Іван Симчич та інші. Учасники ініціативної групи стверджують, що робота ретранслятора негативно впливає на здоров’я людей – як пацієнтів лікарні, так і мешканців прилеглої території. З їх слів, опромінення, виходить від антен, спричиняє онкологічні захворювання у мешканців, головні болі у людей, в тому числі у деяких пацієнтів лікарні. При цьому учасники групи заручились підтримкою кількох онкохворих місцевих мешканців. Підтримують їх і деякі лікарі.

Представникам мобільних операторів «Київстар» та «МТС», які експлуатують вежу, міська влада запропонувала 12 земельних ділянок взамін тієї, де встановлено спірний ретранслятор. Втім, жодна з них не підходить: деякі є непридатними з технічних міркувань, використовувати інші ж не дозволяють мешканці прилеглих вулиць та присілків, які також побоюються опромінення.

На думку мера Яремчі, поштовх до створення ініціативної групи дав демонтаж вежі-ретранслятора у селищі Делятин. Там вежу було демонтовано через те, що серед мешканців прилеглих до вежі територій було зафіксовано кілька випадків онкозахворювань. Антену було демонтовано, а серед яремчанців пішла чутка про те, що задля компенсації покриття в Делятині було збільшено потужність антени на території Яремчанської лікарні.

Чи не найбільше стан «безмобільності» б’є по розташованих у місті закладах відпочинку та власниках зелених садиб. Адже відсутність стільникового зв’язку створює суттєві незручності для туристів і вони замість яремчанських готелів та садиб шукають собі відпочинок у прилеглих селах – Микуличині, Таторові тощо, де такий зв'язок діє без проблем, або ж і взагалі відмовляються від поїздок на Яремчанщину. Зі слів пана Онутчака, до міськвиконкому вже надійшла ціла низка звернень з проханням відновити роботу вежі від представників численних відпочинкових закладів міста.

Страждає від відсутності мобільного зв’язку і міський бюджет, який і без того є на дві третини дотаційним. Місто збирає лише 17 мільйонів гривень, в той час як 32 мільйони гривень отримує з Центру.

На противагу супротивникам вежі свою ініціативну групу створили і ті, хто виступає за негайне відновлення роботи базової станції. Вони ініціювали збір підписів під відповідною резолюцією і вже зібрали їх чимало. До речі, заміри, які проводили в районі розташування базової станції державні санітарні інспектори, не показали перевищення чинних норм. От тільки противники стільникового зв'язку тоді не з'явилися.

Обговорити проблему і намітити шляхи її вирішення планується на засіданні спеціального круглого столу, який відбудеться в понеділок, 4 листопада, о 15.00 годині на базі міського будинку культури. Зі слів В.Онутчака, до участі в ньому планується залучити представників обох ініціативних груп, власників зелених садиб та інших відпочинкових закладів, представників мобільних операторів, депутатів тощо.

А поки що оператори мобільного зв'язку "МТС" та "Київстар" оскаржують рішення Івано-Франківської міськради від 26 версня у суді.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1266
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців