Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Виховані люди повні сумнівами, а ідіоти - впевненості

Дипломати ЄС: «зелене» чи «червоне світло» для України у Вільнюсі? - Радіо Свобода


21 Жовтня 2013 p.

Дипломати ЄС: «зелене» чи «червоне світло» для України у Вільнюсі? - Радіо СвободаНаскільки Україна нині готова до Вільнюського саміту? Обговорення цього питання у Люксембурзі провели міністри закордонних справ країн ЄС. І хоча остаточного рішення дипломати ухвалювати не передбачали, однак критики на адресу Києва та сумнівів щодо його досягнень на шляху до асоціації пролунало чимало, - говорить Радіо Свобода.
 
Інтрига в українсько-європейських політичних іграх із наближенням саміту у Вільнюсі наростає. У понеділок голови дипломатичних відомств об’єднаної Європи зібралися у Люксембурзі для обговорення останніх новин із України, починаючи від минулотижневого звіту спеціальних представників Європарламенту Пата Кокса та Александра Квасневського.

Голова європейської дипломатії Катрін Аштон за підсумками Ради міністрів ЄС зауважила, що справа Тимошенко віддзеркалює ширшу проблему сутності української судової системи.
 
«Ми послідовно заявляємо, що це слід виправити, як частину прагнень України мати з нами міцніші стосунки. Займаючись цією проблемою, їм слід звернути увагу на те, що діється з окремими особами та знайти відповідні шляхи для здійснення того, що слід здійснити», – заявляє Верховний представник ЄС із закордонної політики.

Водночас, після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ України та держав-членів ЄС, так званого клубу «Друзів України», представник уряду Леонід Кожара зауважив: «Сьогодні звільнення Тимошенко – це вже не питання. Ми говоримо про те, коли і як. Український парламент ухвалить закон, що дозволить Юлії Тимошенко покинути пенітенціарний заклад із гуманітарних міркувань, щоб отримати медичну допомогу». 

Позиції європейських дипломатів категоричніші
 
Категоричніші коментарі міністрів закордонних справ ЄС щодо неповного виконання Києвом усіх умов та неготовності до підписання угод у Вільнюсі нині були доволі численними. На думку представника ЛитвиЛінаса Лінкявічуса, Україна наблизилася до підписання угод, але за кілька тижнів до саміту їй слід ще зробити зусилля, зокрема для забезпечення незворотності реформ. Для міністра зі Швеції Карла Більдта очевидно, що українська влада не виконала всіх умов і замість «зеленого» може засвітитися «червоне світло».

«Місія Кокса-Квасневського критична. Очевидно, що Україна ще не виконала всіх умов. Теоретично до кінця листопада ще залишається деякий час. Однак місія Кокса-Квасневського буде вирішальною: якщо вони дадуть «зелене світло», то цього для мене буде достатньо. Якщо не дадуть, тоді буде «червоне світло», хоча я скептично ставлюся до такого рішення. Це в їхніх руках», – заявив дипломат, додаючи, що «не слід забувати, що в Україні серйозна фінансова криза, і в найближчі місяці їм потрібно вдаватися до негайних дій, щоб вирішити економічні труднощі».
 
Щодо можливого лікування Юлії Тимошенко в Німеччині, міністр закордонних справ Швеції теж налаштований на незворотність рішень.
 
«Постає питання: що трапиться після (лікування Тимошенко в Німеччині)? Чи вимагатиме Україна її екстрадиції для повернення до в’язниці? Це буде обхідним шляхом, а не рішенням», – вважає голова шведського зовнішньополітичного відомства.
 
Вестервелле: чекати останньої хвилини – це ризиковано
 
Німецький міністр закордонних справ Ґідо Вестервелле, зі свого боку, застерігає, що проблеми, які все ще тяжіють над угодою про асоціацію, слід вирішувати негайно.
 
«Дії останньої хвилини не раціональні, а вкрай ризиковані», – наголосив Вестервелле.
 
Невдоволення рівнем готовності України до Вільнюса висловлює і данський дипломат Віллі Сьовндал, він наголошує на тому, що Тимошенко не єдина перепона.

«Європейський союз чітко висловив свою позицію щодо політично (мотивованого) правосуддя, – каже він. – Справа Тимошенко є дуже важливою, і нам слід спостерігати за нею щодня, в надії знайти рішення. Однак залишаються й інші елементи, які Україна ще має вирішити».
 
Остаточне рішення щодо угоди між Україною та ЄС буде ухвалене міністрами закордонних справ співдружності на зустрічі, яка відбудеться 18 листопада, тобто, за десять днів до саміту.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 700
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців