Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


A horse stumbles that has four legs

"З огляду на те, що п.В.Войтик є одночасно директором КП «ЄРЦ» та членом виконкому міської ради, заслуховування голови територіального відділення АМКУ щодо справи про порушення конкурентного законодавства цим підприємством може свідчити про спробу тиску на відділення" - АМКУ в Івано-Франківській області


16 Серпня 2013 p.

Івано-Франківське відділення антимонопольного комітету Украни вкотре намагається дати пояснення  КП «ЄРЦ» та депутатам міської ради: "В окремих засобах масової інформації розповсюджено повідомлення про те, що на сесію Івано-Франківської міської ради «депутати викликали керівника Івано-Франківського територіального відділення Тетяну Савчин, щоб послухати її аргументи» щодо рішення тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, яким на комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» за порушення конкурентного законодавства накладено штраф у розмірі 200 тис.грн.

Як стверджується в повідомленні, «секретар міської ради Микола Вітенко, константував, що вони запросили її ще минулої п'ятниці, однак вона не прийшла, і не прислала нікого із своїх заступників», - йдеться в офіційному роз'ясненні від відомства,  - До територіального відділення надійшов лист від 02.08.2013 № 1335/01-20/05-в за підписом міського голови п.В.Анушкевичуса , в якому містилось запрошення голові відділення взяти участь у пленарному засіданні міської ради, в порядок денний якого включено питання «Щодо рішення тимчасової адміністративної комісії Антимонопольного комітету України» та прохання надати роз’яснення щодо дій КП «Єдиний розрахунковий центр» зі сплати призначеного штрафу. Проте, в листі не було поінформовано Савчин Т.М., що вона повинна доповідати з питання, включеного в порядок денний.

Зазначений лист був відправлений поштовим зв’язком 02.08.2013 року і отриманий відділенням 06.08.2013 року, тобто за день до проведення засідання.

Не дивлячись на такі стислі терміни, відділення 07.08.2013 року підготувало вичерпну письмову інформацію з роз’ясненням питань щодо дій КП «Єдиний розрахунковий центр» зі сплати штрафних санкцій, який працівником відділення був поданий до початку роботи сесії.

Щодо доповіді голови відділення на пленарному засіданні сесії міської ради, то відповідно до вимог статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до переліку питань, які вирішуються на пленарних засіданнях міських рад, не відноситься звітування голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, який є органом зі спеціальним статусом та наділений функціями контролю, зокрема, за антиконкурентними діями органів місцевого самоврядування, і не є підзвітним і підконтрольним міській раді.

Статтею 19 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» визначено, що під час виконання покладених на Антимонопольний комітет України завдань органи та посадові особи Антимонопольного комітету України, його територіальних відділень керуються законодавством про захист економічної конкуренції і є незалежними від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб та суб’єктів господарювання, а також політичних партій та інших об’єднань громадян чи їх органів.

Крім того, слід зазначити, що рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету після його прийняття може бути оскаржено у встановленому законом порядку, а не бути предметом доповіді чи обговорення на сесії міської ради.

З огляду на те, що п.В.Войтик є одночасно директором КП «ЄРЦ» та членом виконкому міської ради, заслуховування голови територіального відділення АМКУ щодо справи про порушення конкурентного законодавства цим підприємством може свідчити про спробу тиску на відділення.

Слід наголосити, що питання, яке розглядалось Тимчасовою адмінколегією АМКУ, має велике соціальне значення, і справу було порушено за численними зверненнями громадян, законні інтереси яких мають захищати як територіальне відділення Комітету, так і міська рада.

Про час і місце слухання Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України під головуванням Державного уповноваженого Комітету у справі КП «ЄРЦ» підприємство було поінформовано за 10 днів, та незважаючи на те, що розгляд справи зачіпає інтереси всіх мешканців міста, які отримують послуги підприємства, його керівництво на слухання не з’явилося, а направило начальника відділу по роботі з виробниками та уповноважену особу за довіреністю.

Оскільки засідання ТАК було відкритим, у слуханні мали можливість взяти участь представники депутатського корпусу міської ради та міськвиконкому. На засіданні були присутні мешканці м.Івано-Франківська, за заявами яких було розпочато розгляд справи.

Територіальне відділення в ході розгляду справи співпрацювало з керівництвом виконавчого комітету, КП «Єдиний розрахунковий центр», зокрема, проводились зустрічі з депутатами міської ради, міським головою п.В.Анушковичусом, секретарем міської ради п.М.Вітенком з питань діяльності КП «ЄРЦ».

За результатами обговорення КП «ЄРЦ» зобов’язалось до 01.02.2013 здійснити перерахунок за надані послуги з прибирання прибудинкових територій для споживачів шляхом повернення коштів (різниці в тарифах) у рахунок майбутніх платежів на підставі уточнених площ прибудинкових територій.
За інформацією підприємства за результатами уточнення площ прибудинкових територій здійснено перерахунок вартості послуг, які ним надаються, для 11462 споживачів за період 01.01.2012 по 31.07.2012 на загальну суму 271,3 тис.грн., що враховано в платіжних документах споживачів за січень 2013 року.

Івано-Франківське обласне територіальне відділення АМКУ і надалі налаштоване на плідну співпрацю з органами влади, місцевого самоврядування, підприємствами і організаціями з метою формування конкурентного середовища в області.  


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 864
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців