Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Яскраве доброму світить, а лихого сліпить

В Івано-Франківську - новий будівельний скандал


17 Червня 2013 p.

Подвір'я будинку по Незалежності, 36Б поступово перетворюється на будмайданчикБудівельні скандали – давно вже не рідкість в Івано-Франківську. Систематичні порушення будівельних норм та містобудівних обмежень, як-от: свідоме перевищення дозволеної поверховості, будівництво будинків у критичній близькості до інших помешкань, на ігрових та спортивних майданчиках тощо, бездіяльність при цьому Державної інспекції архбудконтролю - вже не раз змушували івано-франківців то в одному, то в іншому мікрорайоні вдаватись до різних форм протесту: від бомбардування різного роду владних інституцій скаргами та зверненнями до пікетів і навіть, як це нещодавно було на вулиці Гетьмана Мазепи, перекриття вулиць.

В більшості випадків сторонами конфлікту виступають свідомі громадяни з одного боку та несумлінні забудовники – з іншого. Втім, конфлікт, який розгорівся днями на вулиці Незалежності, 36Б – дещо особливий. Насамперед тому, що цього разу мешканці будинку «воюють» не з забудовниками, а з своїми ж сусідами.

Ні-ні. Це, звісно, не звичайна міжквартирна сварка, коли одних сусідів дратують скандали чи то надто голосне прослуховування музики у помешканні інших. Тут ситуація дещо іншого характеру. Жильці більшості квартир будинку переконані, що їхні сусіди з квартири № 7 намагаються незаконно захопити у власність і забудувати приміщення спільного користування – частину горища будинку.

Паркан закрив фасад будинку від світу

Будинок № 36Б по вулиці Незалежності – двоповерхова, 8-квартирна «малосімейка», побудована у 60-х роках і свого часу перебудована з дитячого садка. Квартири у ній після перебудови отримали звичайні працівники освіти – люди хоча і не дуже заможні, без корупційних та інших корисних зв’язків, проте достатньо активні, щоби відстоювати свої порушені права.

Спроби розширити власне помешкання за рахунок частини горища родина, що проживає у квартирі №7 вказаного вище будинку, робить вже давно – ще з 2011 року. Так 14 квітня 2011 року Івано-Франківська міська рада на своїй IXсесії VI демократичного скликання ухвалила рішення затвердити їм містобудівні обґрунтування «для реконструкції горища по вулиці Незалежності, 36Б». Тоді невдоволені мешканці низки інших квартир будинку звернулися із скаргою до Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса. Жодної відповіді від мера вони тоді не отримали, проте ремонтні роботи на деякий час припинились.

Відновилися вони кілька тижнів тому. Зокрема, у четвер, 30 травня, навколо будинку почали з’являтися секції будівельного паркану (окремі з них навіть перекрили іншим мешканцям вигляд з вікон першого поверху), а робітники, що їх зводили, не приховували від мешканців, що метою майбутніх будівельних робіт є перебудова горища під другий ярус квартири № 7. Це, звісно ж, обурило людей, які швидко зібралися на імпровізований мітинг і висловили робітникам усе, що вони думають про них, про заплановане будівництво і про тих, хто їх найняв. Окремі жителі навіть взялися самотужки демонтовувати паркан, який закрив їм вікна. Відчувши «замах смаженого», робітники змінили версію щодо цілей майбутнього будівництва, повідомивши, що йдеться аж ніяк не про перебудову горища, а лише про перекриття даху. Будівельні роботи було призупинено, проте паркан залишився.

Вікна першого поверху? Ні. Не бачили

Передчуваючи, що так довго тривати не буде, мешканці п’яти квартир будинку повторно звернулися до Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, а також до Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю та органів прокуратури з вимогою не допустити незаконного будівництва та анулювати вищевказані містобудівні обґрунтування.

Свою позицію вони мотивували тією обставиною, що горище даного будинку є допоміжним приміщенням та місцем загального користування всіх мешканців будинку, власників квартир, а тому, відповідно до вимог Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства № 76 від 17 травня 2005 року, ч. ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» та ч. 2 ст. 382 Цивільного кодексу України є призначеними «для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування мешканців будинку», належать усім власникам квартир будинку на правах спільної сумісної власності і приватизації не підлягають. Розпоряджання ж такими приміщеннями, в тому числі що стосується надбудови поверхів, влаштування мансард, оренди приміщень тощо, відповідного до Рішення Конституційного Суду України № 4-рп/2004 від 2 березня 2004 року, яким дано офіційне тлумачення п.2 ст. 10 Закону «Про приватизацію державного житлового фонду», та ст. 369 Цивільного кодексу України, здійснюється за згодою усіх власників.

«У відповідності до чинного законодавства, - йдеться у зверненні мешканців до інспекції Держархбудконтролю, - ми, як співвласники даного восьмиквартирного житлового будинку і, відповідно, допоміжних приміщень, мали дати згоду на реконструкцію горища у зазначеному будинку. Однак, ми такої згоди не давали і категорично проти виконання такого виду робіт. Участі у громадських слуханнях щодо реконструкції горища по вулиці Незалежності. 36Б, мешканці даного будинку не приймали».

Слід зазначити, що відповіді з жодної із інстанцій, до яких звернулися люди з даного приводу, вони наразі не отримали.

Натомість мешканці квартири № 7 звернулися до суду з позовом про те, що їхні сусіди перешкоджають їх нібито законній діяльності з перебудови приміщення. Попереднє слухання справи призначено на завтра, 18 червня.

Сергій Білий

P.s. БРІЗ і надалі слідкуватиме з розвитком даного конфлікту та інформуватиме з даного приводу своїх читачів.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1538
Рекомендовані статті

Сергій 13:21, 18.6.2013

Скоро бріз буде писати про всі конфлікти між сусідами в місті. Можна завести навіть окрему рубрику! Смішно, але невже не має про що більше писати!

Іван 14:57, 18.6.2013

До Сергія: Ну Ви ж це прочитали, а разом з Вами ще 549 людей, і кілька інших інтернет-видань це передрукували, а отже правильно БРІЗ обрав тему для матеріалу. Молодці БРІЗ.

Гість 16:32, 18.6.2013

2Сергій: і шо погано в тому, що журналісти (не конкретно бріза, а і інші - гикавка, іфпортал, ньюс) пишуть про конфлікти між сусідами?

Гість 20:47, 19.6.2013

Нічого смішного:це не просто конфлікти між сусідами в місті,а загальна тенденція,що має місце через безвідповідальні рішення міськради.Плювати вони хотіли на інтереси мешканців,а діють виключно з власного інтересу,в основі якого "матеріальні заохочення".У нашому дворі,наприклад ідентичний конфлікт,через "шустрих"сусідів та міську раду.І,нажаль,кінця-краю їм не буде,допоки існують в природі гроші...

Гість 20:52, 20.6.2013

зара шо хто хоче то робе.я вже казав сусіду з пятого поверху най будує 10,а я 11 поверх у нашій девятиетажці,всьо підведено,ХАЛЯВА)))

Гість 21:43, 20.6.2013

це точно, так кожен може захотіти собі зайвий поверх добудувати... на кожного сусіда по поверху,шкода, лише, фундамент,певно, такого "щастя" не витримає... А взагалі-то, молодці,що підняли цю тему... останнім часом вона все актуальніша і актуальніша в нашому місті, та й в Україні взагалі!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців