Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Вчення в щасті украшає, а в нещасті утішає

У Косові засідали учасники Клубу роботодавців


9 Березня 2012 p.

 

Днями в малому актовому залі Косівської райдержадміністрації проведено відкритий захід – засідання Клубу роботодавців, - повідомили у прес-службі Косівської РДА.

 

На заході були присутні представники центру зайнятості та керівники органів державної влади: перший заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Басюга Т.С., начальник відділу організаційної та інформаційної роботи Івано-Франківського обласного центру зайнятості Кобзан Н.О., директор Косівського районного центру зайнятості Цимбалюк В.Д., заступник директора Косівського РЦЗ Ходан В.І., голова Косівської райдержадміністрації Шинкарук Я.І., голова Косівської районної ради Клуб А.І., начальник ДПІ в Косівському районі Мельниченко О.М., директор Косівського ТЦО Радиш Ю.П., заступник начальника Управління ПФУ в Косівському районі Баричко В.І., заступник начальника УПСЗН - начальник відділу охорони праці Галамасюк В.Ф., начальник Косівського РЕМу Боднарук В.Я., роботодавці – 40 осіб: фізичні особи - підприємці.
Засідання Клубу роботодавців відкрив голова Косівської РДА Шинкарук Я.І. – проінформував про діяльність Клубу роботодавців, який створений за ініціативи центру зайнятості з метою надання консультацій щодо змін в законодавстві та вирішення проблемних питань, які стосуються діяльності органів державної влади. Шинкарук Я.І. зачитував питання до керівників служб, які підготовили роботодавці.

 

Боднарук В.Я. – начальник Косівського РЕМу, надавав роз’яснення по заданих питаннях. ПП Глібчук М. М. і Габорак І.М. завдали питання про вартість оплати електроенергії для підприємців та можливість диференціації цієї оплати для різних видів підприємницької діяльності. Сливка В.П. – голова СФГ «Сливка» - поцікавився вартістю виготовлення проектної технічної документації для підприємства. ПП Строїч В.В. – запитав про рентабельність проведення будівельно-монтажних робіт, пов’язаних з установленням чи переобладнанням електричної мережі на виробництві. Ковалюк Г.І. спиталася, з якими службами потрібно погоджувати проектну документацію щодо прокладення та встановлення електромережі. ПП Чепига Б.Н. запитав про необхідність здійснення передоплати за електроенергію. Шинкарук Я.І. прочитав запитання роботодавців щодо можливості відшкодування витрат за обладнання, яке вийшло з ладу в зв’язку з перепадами напруги електричного струму, порядок оплати згідно рахунків РЕМу та оплати згідно абонентських книжок, на які надав пояснення начальник Косівського РЕМу.

 

Наступні запитання стосувалися діяльності Державної податкової інспекції в Косівському районі, на які відповідала Мельниченко О.М. – начальник ДПІ в Косівському районі, а саме: спрощена система оподаткування – який є розподіл по групах платників, які відносяться до спрощеної системи, що таке фіксований податок і чи можливе застосування такої форми для фізичних осіб, про оподаткування підприємств, які мають працівників в кількості до 50 осіб і мають дохід (виручку) в обсязі до 5 млн. грн., які є пільги для роботодавця, якщо він працевлаштовує особу з інвалідністю та чи є відмінність для фізичних і юридичних осіб в цьому питанні, який порядок оподаткування працівників, які працюють за сумісництвом (питання задавали ПП Кричун М.Д., Габорак І.М., Бович Т.В., Чепига Б.Н.).

 

Галамасюк В.Ф. – заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення - відповідав на запитання: як правильно проводити оплату праці найманому працівникові при неповному робочому дні чи ненормованому робочому дні, у святкові чи вихідні дні, робота в нічний час, які умови праці необхідно створити для роботи осіб з інвалідністю та неповнолітніх осіб, порядок надання відпусток без збереження зарплати, яка проводиться робота УПСЗН (відділу охорони праці) по працевлаштуванню дітей-інвалідів. Шинкарук Я.І. повідомив про діючу програму реабілітації інвалідів.

 

Баричко В.І. - заступник начальника управління ПФУ – відповідав на запитання, які стосувалися відмінностей між трудовим договором, що укладаються між фізичною особою-підприємцем і найманим працівником та договорами цивільно-правового характеру, як робиться запис в трудову книжку і чи робиться запис при укладанні цивільно-правового договору. ПП Боєчко Я.В. спиталася про розмір відсотків єдиного внеску для фізичних осіб і юридичних осіб, пільги для працівників з інвалідністю. ПП Чепига Б.Н. задав питання про пенсійний вік для чоловіків та жінок. Присутні також цікавилися питанням працюючих пенсіонерів, роботою за сумісництвом, та чи зараховується період підприємницької діяльності до загального трудового стажу і до страхового стажу.
Ходан В.І. – заступник директора Косівського РЦЗ – розповів про порядок ведення трудових книжок, порядок і терміни реєстрації і зняття з реєстрації трудових договорів. ПП Глібчук спитався про можливість зняття з реєстрації трудового договору без присутності однієї із сторін та що для цього потрібно зробити, запропонував спростити цей порядок. Гуцуляк В.В. – начальник відділу взаємодії з роботодавцями – повідомив про запобігання скорочення чисельності на ПОУ та які звіти потрібно подати до центру зайнятості, правильність заповнення форм звітів № 4-ПН (план, факт). ПП Бович Т.В.  спиталася про можливість реєстрації в ЦЗ особи, яка отримує пенсію по втраті годувальника, на що дав пояснення Басюга Т.С.

 

На засіданні Клубу прозвучали запитання роботодавців щодо термінів та вартості виготовлення документації на право власності на земельну ділянку та які документи для цього необхідні. ПП Кричун М.Д. запропонував створити ефективний механізм реалізації сільськогосподарської продукції товаровиробниками. Шинкарук повідомив про те, що ведеться робота щодо сприяння створенню і розвитку сільськогосподарських обслуговуючих та виробничих кооперативів. ПП Чепига Б.Н. поцікавився механізмом вилучення земельних паїв, які не обробляються, та повідомив про існування програми сприянню економічному розвитку «Донбас – Карпати», інформацію про яку запропонував розмістити в часописі «Гуцульський край».

 

Цимбалюк В.Д. - директор Косівського РЦЗ – розповів про те, як центр зайнятості може посприяти у створенні с/г-кооперативів шляхом надання одноразових виплат безробітним для зайняття підприємницькою діяльністю з метою націлювання їх на кооперування, та надання дотацій на створення додаткових робочих місць.

 

Ковалюк Г.І. звернулася до присутніх з пропозицією про можливість оптимізації використання коштів і виробничих витрат на підприємствах. ПП Василовський В.В. поцікавився чому тарифи на газ завищені для підприємців. Ярич Л.Й. – директор МП «Сюрприз» - звернула увагу на проблему підбору кваліфікованих робітників, можливості перенавчання працівників, які втратили професійну кваліфікацію.

 

На закінчення зустрічі присутні запропонували на наступне засідання запросити керівників Управління Держкомзему, управління по експлуатації газового господарства, Кутського ПТУ № 36.

 

Організатори заходу повідомили про те, що засідання Клубу роботодавців буде відбуватися кожного першого четверга щомісячно.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1278
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців