Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Говорити лихе, а промовчувати добре – однакове зло

Рінат Ахметов: коли ми говоримо про вступ України до Європейського Союзу та про наше бажання жити за європейськими стандартами, то екологія повинна бути мірилом того, а чи живемо ми по-європейськи


24 Квітня 2013 p.

У місті Бурштин відбувся круглий стіл «Вирішення екологічних проблем теплогенерації України як запорука забезпечення національної енергонезалежності». Захід проведено із ініціативи місцевої влади, депутатів різних рівнів, експертів, представників органів виконавчої влади та компанії ДТЕК.

На думку учасників, Україна не зможе виконати екологічні вимоги європейського Енергетичного співтовариства до теплової генерації у заявлені терміни. Щоб хоч трохи до них наблизитися, потрібні мільярдні інвестиції, а для їх залучення – реформа ринку електроенергії та зміни у схемі повернення екологічного податку.

У 2010 році Україна приєдналася до європейського Енергетичного співтовариства і зобов'язалася до 2018 року виконати жорсткі вимоги ЄС щодо зниження впливу ТЕС на екологію. За оцінками експертів, це неможливо зробити в зазначені терміни ні технічно, ні фінансово. Для виконання цих вимог країні необхідно більше 12 млрд долл., яких немає. У підсумку Україна стоїть перед загрозою санкцій з боку Європи, аж до обмеження закупівель її електроенергії – а це означає, що ТЕС доведеться скорочувати закупівлі вугілля. Як наслідок – постраждають енергетики і шахтарі. Як вважають фахівці, для виходу з ситуації, що склалася, необхідний комплексний підхід.

На думку генерального директора ДТЕК Максима Тімченка, по-перше, треба дати старт реформі енергоринку для залучення інвестицій. Тут слово за парламентом, який вже ухвалив відповідний закон у першому читанні. По-друге, Україна повинна чесно визнати неможливість виконання вимог ЄС для української теплової енергетики. По-третє, не вирішено питання повернення ТЕС екологічного податку з обов'язковою умовою спрямування цих коштів на природоохоронні заходи. Це стало б ефективним рішенням екологічних проблем і дало б можливість наблизитися до виконання європейських екологічних вимог. На сьогодні законодавство передбачає таку можливість, але механізм отримання частини екологічного податку досі не розроблено.

«Сьогодні ДТЕК дуже активно співпрацює з Академією наук України з розробки українських технологій, які допомагають нам вирішувати екологічні проблеми. Я запевняю вас, що ми дуже серйозно ставимось до екологічних питань. Ми хочемо бути прикладом для інших великих компаній, розуміючи, що без інвестицій, без серйозної дискусії, без застосування нових технологій, немає майбутнього ні у нашого бізнесу, ні в української економіки, ні майбутнього у наших дітей. І коли ми говоримо про вступ України до Європейського Союзу та про наше бажання жити за європейськими стандартами, то екологія повинна бути мірилом того, а чи живемо ми по-європейськи. Це позиція нашої компанії і нашого акціонера Ріната Ахметова», – наголосив Максим Тімченко.

За результатами обговорення народний депутат України Ірина Сех сформує пропозиції, що будуть покладені в основу змін до бюджетного кодексу. «Необхідно, щоб більша частина екологічного податку залишалась у розпорядженні органів самоврядування для вирішення власних екологічних проблем. Зараз 70 % екологічного податку скеровуються до центру і лише 30 % залишаються на місцях. Моя ж пропозиція, щоб все було навпаки, і вже є позитивне рішення профільного та бюджетного комітетів. Я переконана, що до цього процесу необхідно долучитись усім зацікавленим сторонам. Такі спільні ініціативи будуть корисними не тільки для бізнесу, а й в першу чергу для людей, які тут живуть і працюють», – зазначила Ірина Сех, яка є головою комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

«Сьогодні в Бурштині відбулася подія, яка за важливістю виходить за межі міста чи області. Відкрита дискусія ще раз показала, що для відповідей на виклики, які стоять перед країною, різні гілки влади, бізнес і громадськість готові об'єднатися і ефективно взаємодіяти, незалежно від політичних поглядів. Завдяки нашому партнеру, компанії ДТЕК, ми разом працюємо над пошуком шляхів вирішення складних соціальних та економічних проблем», - зазначив міський голова Бурштина Петро Курляк.

Ініціативи, що були озвучені експертами на круглому столі, стануть основою для подальших дискусій і формування пропозицій щодо внесення змін до законодавства.

Довідка
ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Підприємства ДТЕК працюють у сегментах видобутку і збагачення вугілля, генерації, дистрибуції та продажу електроенергії.
У портфелі вугільних активів ДТЕК – 31 шахта і 12 вуглезбагачувальних фабрик у Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областях України, а також у Ростовській області Російської Федерації. У 2011 році на українських шахтах ДТЕК видобуто понад 37 млн тонн вугілля.
Сегмент генерації представляють 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт. Генерувальні підприємства ДТЕК розташовані в семи областях і столиці України (ПАТ «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві).
Сегмент дистрибуції та продажу електроенергії представляють 5 підприємств. Енергопостачальні компанії ДТЕК обслуговують приблизно 4,5 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб.
Торгівлю енергоносіями ДТЕК на зовнішніх і внутрішніх ринках здійснює ТОВ «ДТЕК Трейдинг». Вугілля, що експортується «ДТЕК Трейдинг», споживають електростанції, коксохімічні й металургійні комбінати в Україні, а також електростанції і промислові підприємства в Європі, Азії, Північній і Південній Америці, Африці. ДТЕК також експортує електроенергію до Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі, Молдови, Білорусі.
Консолідований виторг ДТЕК у 2011 році склав 39,6 млрд грн, чистий прибуток – 3,5 млрд грн. У 2011 році ДТЕК заплатив 5,6 млрд грн податків.
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 813
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців