Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


по аватарці зустрічають, по діалогу проводжають

Хто такі брати Царнаєви, підозрювані у теракті в Бостоні? - Радіо Свобода


19 Квітня 2013 p.

 

Сполучених Штатах підозрюють у скоєнні теракту у Бостоні двох братів чеченського походження, які народилися в Киргизстані та емігрували за океан близько 10 років тому. Їхній батько заявив Радіо Свобода, що його сини не могли скоїти подібного злочину. Колеги, вчителі і знайомі підозрюваних також шоковані даними, що брати могли роздмухати насильство. Внаслідок вибухів у Бостоні в понеділок загинуло троє осіб, понад 170 поранено, - розповідає Радіо Свобода
 
У перестрілці з поліцією у п’ятницю загинув 26-літнійТамерлан Царнаєв. Американська поліція намагалася його затримати у містечку Вотертаун, неподалік від Бостона. Тривають пошуки іншого підозрюваного, 19-річного Джохара Царнаєва.

Поліція вийшла на їхній слід після вбивства поліцейського на кампусі Массачусетського інституту технологій. Підозрювані звідти втекли на викраденій машині.

Точні дані їхньої біографії наразі невідомі. Із розмов із рідними братів у Росії та США та повідомленнями ЗМІ, виглядає, що вони народилися в Середній Азії, потім переїхали до Дагестану, а далі до США.
 
Міністерство внутрішніх справ Киргизстану підтвердило Радіо Свобода, що обоє народилися у Киргизстані.
 
За свідченням Руслана Царні, який представився американським ЗМІ як дядя братів, родина переїхала до США близько десятиліття тому.
 

На сторінці, що виглядає як сторінка Джохара Царнаєва у мережі ВКонтакте, він вчився у школі #1 в Махачкалі (Дагестан) між 1999 і 2001 роками.(Чеченська діаспора опинилася у Киргизстані в результаті масової депортації у 1944 році. Нині у Киргизстані живе близько 20 тисяч чеченців і родина вірогідно є представниками переселенців, які повернулися на Північний Кавказ).


Директор школи Темирмагомед Давудов розповів агентству «Інтерфакс», що Джохар ходив у Махачкалі в перший клас, а його брат у восьмий, що вони були біженцями.
 
«Вони вчилися в нашій школі один рік. Вони також мають двох сестер. Вони приїхали з Киргизстану і потім поїхали в Америку», – зазначила у коментарі Радіо Свобода речник школи Олена Бандуріна.

Брати приїхали до США у період між 2002 і 2004 роками. Джохар навчався у школі Cambridge Ringe and Latin School в штаті Массачусетс, вигравши стипендію у розмірі 2500 доларів у 2011 році. Він активно займався боротьбою і виступав за школу.

Нині він є студентом університету Массачусетс-Дармут.

Старший брат, Тамерлан, як виглядає, мав олімпійську мету. Він тренувався у центрі борців у Бостоні і мав представляти Нову Англію на національному чемпіонаті з боксу у штаті Юта в 2009 році.
 
«У мене немає жодного американського друга, я їх не розумію», цитують його слова. Попри це, Тамерлан написав, що поки його рідна Чечня не стане незалежною, то він радше буде змагатися за США, ніж за Росію.

Тамерлан вчився на інженера у коледжі Банкер Гілл (Bunker Hill Community College).
 
На сторінці Тамерлана у YouTube були папки, названі як «терористи» та відео вчень ісламу.

Їх підставили – батько
 
Водночас ті, хто знає братів, кажуть, що шоковані новиною про те, що вони могли влаштувати теракт.
 
«Хтось навмисне це зробив. Це була спланована операція, я не знаю для чого. Але знаю своїх дітей. Як він може піти і щось підірвати? Я не помічав нічого такого. Їх підставили. Ось і все», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода Анзор Царнаєв по телефону з Махачкали.
 
За його словами, старший син ходив до мечеті.
 
«Із ФБР до нас часто приходили, запитували про нас, про що ми думаємо. Молодший вчився і взагалі був далекий від цього. Якби там щось було, то його би не вбили. Просто треба було взяти і списати», – сказав батько підозрюваних.
 
​Він також наголошує, що його сини ніколи не жили в Чечні: «Яка Чечня! Ніколи цього не було».

Леррі Аронсон, колишній вчитель у середній школі Джохара Царнаєва написав на своїй сторінці у Facebook, що новина є «сюрреалістичною». «Я не можу повірити, що він був здатний на такий огидний злочин і на стільки смертей».
 
Семюл Ґебру, який вчився разом із Джохаром Царнаєвим, у розмові з Радіо Свобода, описав його як дружню людину.  «Ми з Джохаром ходили до тої самої середньої школи. Я закінчив її у 2009-му, він у 2011-му. Він був членом команди борців, дуже комунікабельним, мав друзів у школі і був активним членом нашої спільноти», – каже Семюл Ґебру.
 
Він також зауважив, що всі, хто знає Джохара, кажуть, що він є «дуже розумною, дуже гарною і дуже щасливою людиною з дуже гарним почуттям гумору».

Джохар Царнаєв працював у Гарвардському університеті рятувальником у басейні. Керівник басейну, який брав його на роботу, Джордж МакМастерс розповів Радіо Свобода, що хлопець був повністю асимільованим в США, гарно спілкувався з іншими студентами і рятувальниками, які там працювали, і завжди приходив вчасно. «Важко повірити, що він з цим пов'язаний», – сказав наставник підозрюваного у теракті.

«Він знав, що я був в Іраку і Афганістані, він мене розпитував трохи про війну. Я казав йому, що це важкий обов’язок і багато сумних речей. Але він ніколи мене не випитував про вибухівку, нічого такого», – зауважив  МакМастерс.    

Згідно зі сторінкою Джохара в мережі ВКонтакте, він є мусульманином, зацікавлений у «кар’єрі і грошах» та розмовляє (саме у такому порядку) англійською, російською і чеченською.
 
Там також є жарт: «В школі дають загадку. Їде автомобіль. В ньому сидять дагестанець, чеченець та інгуш. Запитання: хто керує? Відповідь: поліція».

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 846
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців