Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Апетит приходить під час їжі

Нова угода з данською компанією "FL Smidth" перетворить ПАТ "Івано-Франківськцемент" на європейський завод 21-го століття


9 Квітня 2013 p.

Завод з виробництва цементу ПАТ «Івано-Франківськцемент» незабаром стане більш продуктивним, більш енергозберігаючим і більш дружнім до навколишнього середовища.

Такі метаморфози в діяльності підприємства гарантує підписана 9 квітня угода між підприємством та данською компанією “FLSmidth” про співпрацю у зведенні на заводі другої технологічної лінії з виробництва цементу так званим сухим способом.

Угоду в урочистій обстановці підписали голова правління ПАТ Богдан Заєць та генеральний менеджер з розвитку бізнесу, керівник підрозділу країн СНД та Центральної Європи компанії “FL Smidth” Рікард Еймерт.

Участь у церемонії підписання взяли перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плав’юк, заступник голови Івано-Франківської облради Остап Дзеса, радник з торгівельних питань посольства Королівства Данії в Україні, Грузії та Вірменії Вероніка Осміховська, представники Світового банку Дмитро Глазков, Банку Данії Свен Вінтер та «Укрексімбанку» Юрій Друк, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, представники контролюючих та природоохоронних структур Прикарпаття.

Власне, співпраця між ПАТ «Івано-Франківськцемент» та компанією “FLSmidth”, яка є одним з провідних виробників енергозберігаючого обладнання для цементної галузі, існує вже давно.

«Ще на початку 90-х років, - розповів голова наглядової ради ПАТ Микола Круць, - ми зрозуміли, що ті локальні реконструкції, які ми робили на заводі, є недостатніми. В 1998 році ми прийняли рішення перейти на сухий спосіб виготовлення цементу. Втім, дорога до новітніх технологій важка і терниста. Не вистачало можливостей, не вистачало грошей. Можливість прийшла лише в 2006 році».

Тоді, 2006-му між ПАТ «Івано-Франківськцемент» та “FLSmidth” було укладено угоду про проведення першої черги модернізації цементного виробництва на ПАТ «Івано-Франківськцемент».

Вже за 18 місяців обладнання було введено в експлуатацію. При цьому на підприємстві вдалося в 2,3 рази скоротити витрати палива, в 2,5 рази зменшити кількість викидів твердих речовин в атмосферу і вдвічі збільшити обсяги випуску продукції.

Так, за результатами 2012 року підприємство вперше за весь час свого існування випустило 1 мільйон тонн цементу і таким чином впевнено увійшло до десятки найбільших платників податків Прикарпаття.

Введення в експлуатацію другої технологічної енергозберігаючої лінії дозволить заводу збільшити обсяги виробництва цементу ще на 1 мільйон тонн на рік, суттєво знизити собівартість цементу, знизити викиди твердих частинок в атмосферу з 50 міліграмів на метр кубічний до 20 міліграмів на метр кубічний (це забезпечать новітні європейські фільтри та 39 нових пиловловлюючих установок та новітня технологія зберігання та переробки сировини) при тому, що за європейськими стандартами допустимим є обсяг викидів до 30 міліграмів на метр кубічний. Крім того, реалізація проекту дозволить суттєво збільшити асортимент продукції за рахунок випуску спеціальних цементів, як-от: сульфатостійких, дорожніх, тампонажних (для використання у нафто-газовидобувній промисловості) цементів тощо.

Очікується, що таким чином на заводі буде створено 300 нових робочих місць (без врахування осіб, зайнятих у сфері реалізації продукції чи обслуговуючих сферах), а надходження до бюджету сягнуть цифри 101 мільйона гривень на рік (в тому числі близько 27 мільйонів – до місцевих бюджетів).

При цьому для будівництва нової сучасної печі (і це філософія проекту) планується максимально використати існуючу інфраструктуру, обладнання та споруди, завдяки чому проект вийде значно дешевшим, ніж будівництво нового заводу.

Усі ці речі дали підстави керівнику підрозділу країн СНД та Центральної Європи компанії “FLSmidth” Рікарду Еймерту висловити надії, що з реалізацією проекту завод нарешті на 100% стане європейським заводом 21-го століття. З його слів, 15 років тому, коли Микола Круць та Богдан Заєць захотіли перевести завод «Івано-Франківськцемент» у 21-ше століття і звернулись з даного приводу до “FLSmidth”, «ніхто в Україні не говорив про модернізацію заводів, ніхто в Україні не думав про екологію». Таким чином, коли між підприємствами у 2006 році було укладено договір, він став першим в Україні контрактом на модернізацію цементного виробництва.

«Виробництво клінкеру, - представник данської сторони про результати першого етапу співпраці, - зросло до 3 – 5 тонн на день. Завод перетворився з дитини на дорослого і став екологічно дружнім. Якщо викиди раніше вимірювались грамами на метр кубічний, то після реконструкції ми говоримо про міліграми, тобто вони зменшились в тисячі разів. Споживання енергії зменшилось на 40%. Але на 100% сучасним це завод не зробило.  Стали думати, як привести заводу до 21-го сторіччя… Після реконструкції завод вироблятиме 1,8 мільйона тонн клінкера на рік. Це буде європейський завод, який вступить у 21-ше сторіччя».

Думку данського бізнесу поділяє також радник з питань торгівлі посольства Данії в Україні, Грузії та Вірменії Вероніка Осміховська, яка відзначила, що підписання угоди між ПАТ «Івано-Франківськцемент» та “FLSmidth” свідчить про поглиблення економічної співпраці між Україною і Данією, а насамперед у сфері застосування енергозберігаючих технологій, де Данія в силу певних об’єктивних обставин – як країна, не багато природними ресурсами – є серед визнаних лідерів. Погляди ж банкірів на дане питання чи не найкраще сформулював керівник Івано-Франківського територіального управління «Укрексімбанку» Юрій Друк, який зазначив, що в даному випадку після реалізації першого етапу модернізації заводу 2006 року, його банк не просто довіряє клієнту, а нетерпляче чекав, коли ж ПАТ «Івано-Франківськцемент» зробить наступний крок.

«Обласна державна адміністрація, - висловив бачення проекту обласною владою перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плавюк, -завжди сприяла і буде сприяти новим інвестиційним проектам, які втілюються підприємствами нашої області. По-друге, втілення цього проекту зменшить екологічне навантаження на область, і ми будемо і надалі втілювати задекларовану головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком ідею про писанкове Прикарпаття. І по-третє, ви знаєте: наша область час від часу страждає від паводків. І першими, до кого ми прийшли під час підтоплень 5 квітня, були Микола Круць та ПАТ «Івано-Франківськцемент».

Сергій Білий

Фоторепортаж


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1808
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців